GRAVID VECKA FÖR VECKA V.27

gravid-vecka-for-vecka_v.27

 

Från och med nu tänkte jag varje torsdag köra en liten sammanfattning av graviditeten, så att ni får hänga med vecka för vecka, hur låter det? Jag ska även göra lite tillbakablickar på hur det har varit, men vi börjar så här idag.

v.27

Hur jag mår? Väldigt bra faktiskt! Känner mig pigg, inte så tung, glad och inget är direkt avvikande.

Hur mår bebisen? Det är en livlig en, sparkar tusen gången mer än Nils, dygnet runt. Jag trodde jag skulle känna lika lite som förra gången eftersom jag återigen har moderkakan i framkant, men icke, här är inte en lugn stund och många sparkar nedåt. Bebisen växer som den ska och ligger mitt på kurvan.

Vikt? Eftersom jag gick ner nästan 10 kg de första månaderna, så börjar jag så smått ta igen och ligger väl ungefär på normalvikt igen, dvs där jag började.

Kläder? Jag fick gigantiska bröst redan from v.7, som jag inte vet vad jag ska göra av, men trots det och större mage kan jag fortfarande ha vanliga överdelar. Igår var första gången som jag tog på mig ett par gravidbyxor.

Träning? Vanligtvis tränar jag ca 3-4 gånger i veckan, men eftersom jag har mått så himla dåligt så har det inte blivit nånting alls, det längsta uppehåll jag haft i mitt liv faktiskt. Men jag tänker försöka styrketräna och gå på gravidyoga så länge det går from nu. Och jag cyklar varje dag.

Mat? Jag är glad så länge jag kan äta nått över huvudtaget. Jag försöker äta helt som vanligt, förutom att jag absolut inte kan dricka kaffe som inte längre är gott, och jag har aldrig gillat lakrits men nu gillar jag helt plötsligt lakritsglass.

Veckans konstigaste? Jag har börjat få svullna fötter, det fick jag även med Nils. Så jag får ibland kramp på kvällen och även natten, vilket såklart inte är så kul.

 

 

 1. Följer gärna. Är i vecka 24. Fick sent och plötsligt missfall i början av året och nu har vi BF för den här på exakt samma datum som det hände. Blir nästan tre år mellan killen i magen och storasyster. Samma här – livligt foster!

 2. Det är så mysigt att följa dig, särskilt nu när jag också är gravid och kan dubbelinspireras av dina outfits. Jag är i v. 23 och har redan invigt mina gravidbyxor, vilket får mig att gråta en lite skvätt på tanken av att jag har så många byxor jag vill kunna använda men som får vänta tills nästa år. Men ack gravidbyxor är så sköna!

  Tack för att du delar din resa med oss <3

 3. Tack för du delar med dig Frida av din graviditet 🙂 Du är otroligt fin och strålar! Håller med Anna att det är väldigt fint och modigt av dig att dela med även det svåra som missfall. Själv var det sjunde försöket till syskon och hoppet börjar svikta.

 4. Fin du är! Min pojke var också livlig och sparkig i magen lääänge trots moderkaka som låg framför sa MVC. Han är livlig nu med. Och ljuvlig. 4 mån. Kram till dig o bebis

 5. Hejsan
  Så skönt att du mår bra!
  Jag läser gärna mer om din resa till denna andra graviditet. Vi önskar inget mer än ett syskon till vår dotter och vi fick ett missfall i juni i vecka 12. Det är svårt att hantera ibland och det är mycket sorg. Någonstans får jag sånt hopp av att läsa om andra som gått igenom samma sak. Jag är själv öppen och delar med mig av vad som hände oss till andra. Jag tror det kan hjälpa mina bekanta som försöker få barn att inse hur vanligt missfall är. Jag hade inte själv förstått det. Att offentliga personer som du delar med dig är otroligt fint, modigt och viktigt. Man känner sig mindre ensam! Så tack för att du gjort det!

 6. Men så spännande! Tack för att du delar med dig!
  När jag väntade min dotter förra hösten fick jag också ett sug efter lakrisglass! Himla gott altså! Lycka till!

 7. Jag är i vecka 28=) Nästan samma=) Köpte mina första mamma byxor förra veckan=) Roligt å följa dig å att du delar med dig om din graviditet=) /Malin

 8. Kramp i vaderna under graviditet kan bero på magnesiumbrist. Jag slapp kramp efter att jag började äta magnesiumtabletter. Sedan är stödstrumpor bra mot svullna fötter och kan göra att man slipper framtida problem som åderbråck. Lite trist tips kanske men det är en kort period.

 9. Hei Frida, gratulerer med graviditeten, du ser smashing ut! Har fulgt bloggen din i mange år nå og vi bare si at det er veldig insiprerende og hyggelig å titte innom hver eneste dag. Jeg har et spørsmål som ikke har noe med graviditeten din å gjøre, men om kjøkkenet deres. Ser dere har marmor benkeplate. Kan jeg spørre om dere er fornøyd med det og hvilken finish dere har (matt eller polert)? Fungerer det med barn i huset? Beste hilsen fra Line

  1. Tack! Va kul att du följer mig fortfarande. Ja vi har en hel del marmor hemma och det är inget problem med barn alls. Polerat ska ni inte ha, utan matt, det är polerade ytor som är känsliga och blir slitna. Den tål ju inte marmor vissa fläckar av syror, men några hemska fläckar blir det inte av det och det mesta sjunker in i stenen med tiden. Så kör på säger jag! Vi är supernöjda.

 10. Vad kul att få följa din graviditet! Jag har följt din blogg sedan starten för många år sedan och tycker det är så kul att läsa om dina dagar. Jag har en dotter som fyller två och längtar till det är dags att försöka sig på nästa graviditet men vi är inte riktigt redo för det just nu.
  Önskar det fanns en ”gilla-knapp” som man kunde trycka på på bloggen, är så dålig på att kommentera. Tror det är andra eller tredje gången under på alla dessa år.. Dåligt av mig. Stor kram (kan man ens skriva så när vi inte ens träffats haha).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..