GRAVID VECKA FÖR VECKA V.28

gravid-v-28

 

Så var det torsdag igen och jag tänkte fortsätta med mitt lilla vecka för vecka koncept som ni kan följa här i bloggen. Just nu har jag hamnat i en period då jag börjar tappa räkningen på veckorna, jag måste kolla i appen, eller från förra veckan. Dels beror det nog på att jag egentligen har lite för mycket jobb just nu, mer än vad jag egentligen trivs med att ha, men det är under en period, jag ska bara jobba fram till 1 nov ungefär. Men säkert också för att den värsta oron har lagt sig och det är andra barnet, med Nils hade jag stenkoll, den här gången flyter tiden bara iväg.

Planering för två barn? Som ni har förstått så finns ingen riktigt sån just nu, tiden börjar ju dra ihop sig! Men vi har ingen vagn, Nils gjorde vi oss av med å behovet lutar kanske åt en dubbel. Säng, den har vi lånat ut och måste hitta en annan lösning, och skötbord, nått sånt hade vi aldrig till Nils. Namn? nej, nått sånt har vi inte ett enda förslag på heller. Haha ja ni märker ju, jag lever i en blandning av förnekelse och stress. Men det löser sig, jag känner mig faktiskt inte så orolig.

Hur jag mår? Märker inte så stor skillnad på magen mot förra veckan, men det känns ändå lite tyngre. Jag känner mig inte stor, men mot kvällen känns det mest tungt, bara tungt tryck nedåt.

Maten? För första gången på 7 månader är jag hungrig, tjoho! Jag är extremt hungrig, kanske 20 min igen efter jag har ätit. Jag försöker trots det äta så bra å vanligt som jag kan.

Träningen då? Jo men hörrni, jag har kommit iväg på mitt första pass. Ett pass Body Pump fick det bli, jag måste ha styrketräning och det gick ju helt utmärkt!

Veckans bästa? Det va nog som ni läste i förra inlägget, att jag gick och köpte de första bebiskläderna och blev helt varm i hjärtat.

 

Kan inte ni berätta lite både för mig å varandra hur ni mår å känner just nu i ER graviditet?

 

 1. Jag var aldrig gravid så länge, mina döttrar föddes i v 27 för ganska precis ett år sen, min ena dotter dog när hon var nästan 4 månader. Hoppas du får 12 veckor till som gravid!

 2. v24 med första barnet och jag känner mig riktigt bra, njuter av varje minut som gravid och vill egentligen inte att det ska ta slut.
  De första 3 månader sov jag bort, sedan drabbades jag av en blödning och var jämt orolig, och nu, nu är det helt fantastisk. Jag är ännu inte särskilt stor, trots att jag inte kommer in i 95% av mina byxor.
  Jag har inga andra besvär än trötthet och halsbränna men jag kan leva med det. Ibland glömmer jag bort att jag är gravid tills man känner en liten kick och det är så mysigt!

 3. Är i v 40 m andra barnet och har mått bra även denna gång men såklart hundra gånger tröttare än med storebror som nu är två år. De kvällar jag somnat senare än kl 21 sen i januari är lätträknade…

  Nu är jag mest förväntansfull och känner mig som en tickande bomb. Vilar och kolhydratladdar. 🙂 Hoppas på en odramatisk förlossning utan krångel m barnvakt och sådär. Sen ser jag jättemycket fram emot en höst och vinter hemma med mina små hjärtegryn! (Och brie. Är så satans sugen på brieost nu så du anar inte…)

 4. Hej FRIDA!

  Så härligt att du är gravid igen, jag följde din grav med Nils och fick även jag en son några månader efter dig 2012. Nu är jag gravid igen med pojke nr 2. Inne i vecka 34 och vill bara se ljuset i tunneln. Precis som min förra grav har jag mått dåligt konstant. Illamående från hel+%”#, foglossning, sammandragningar, svullnad, domningar i händer och ben samt sura uppstörningar. Graviditet är inte min grej alls på ngt sätt. Men nu är det prio ett syskon till vår lille son.

  Jag är klar med alla förberedelser såsom vagn, skötbord, babyskydd mm mm. Det blev faktiskt en Donkey här trots att storebror snart blir 3. Men han älskar att åka vagn och då vi skaffat ett Buffalo sittdelstyg (TIPS TIPS TIPS) kan kan sitta säkert 1 år till i den utan problem. Donkeyn är ju så skön även som singelvagn så blir perfa. Ska bli kul att följa din grav och sedan din tid med bebisen. Du är galet snygg så njut av det. Jag har gått upp 16 kg och känner mig stor som ett hus. Önskar bebis vill titta ut om ca 4-5 v!

  Kram på dig!

 5. Väntar andra barnet egentligen närsom då jag är i vecka 39! Har inte packat väskan ännu ?
  Har köpt lite nytt såsom ny skötbädd, en redig amningskudde och lite nya plagg samt ett nytt babynest!. Annars använder vi samma vagn, har inte tänkt köpa en dubbelvagn utan kanske köper till en ståbräda om det skulle behövas.
  Är sjukskriven heltid nu sista veckorna och så länge jag håller mig i soffan så stör foglossningen mig inte.
  Annars är det en pina att röra sig. Undrar mest varje dag ifall det kommer en bebis i tid eller om han blir sen som sin bror ☺️

 6. Just nu sitter jag i soffan med min lilla bebis vid bröstet. Vilken känsla, första bebisen är en flicka och jag kan fortfarande ha lite svårt att ta in att jag har blivit mamma… Så stort och överväldigande! Hon blir snart två veckor och är lugn, snäll och har de mest fantastiska ögon jag någonsin sett! Sån stark kärlek!

  Stort grattis till dig Frida, och tack för att du delar med dig av din graviditet vid sidan av all annan inspiration du bjussar på!

 7. Hej! Tack för att du delar med dig!
  Jag är i v23, första graviditeten och mår väldigt bra! Väldigt förväntansfull och längtar såklart till due date. Hade varit väldigt roligt om du ville dela med dig hur du tänker kring inredning och barn. Framförallt, hur man kan få praktiska måsten att se snyggt ut (skötbord etc). Du skriver att ni inte hade ett skötbord, hur löste du och inredde då? Jag funderar på att använda en fin byrå eller bokhylla av nåt slag, men hade gärna tagit emot tips och inspiration. Lycka till och fortsätt gärna med veckouppdateringarna!

 8. Hej och stort grattis till graviditeten, så underbart! Och tack för att du delar med dig av allt. Jag har just gått in i vecka 16, första graviditeten och det med hjälp av IVF. En obeskrivlig lycka och fantastiskt fin känsla att vara där vi är just nu. Känner mig harmonisk och njuter av det lilla livet som växer!

 9. Hej!
  Jag är gravid i v.20, första barnet. Mår fortfarande illa och kräks lite till och från. Hoppas på att det ska gå över. Är något hänförd över hur mycket tankarna ändå är fokuserade på graviditeten och tycker att tiden hitintills har gått ganska långsamt. Börjar dock kännas mindre drygt nu. En del är redan planerat och barnvagn är köpt. Längtar nästan efter graviditet nr. 2 för jag får för mig att allt kommer att vara mer avslappnat då. Tack för en toppen blogg!

 10. V 17, andra barnet. Kort stubin som satan och huvudvärken från helvetet. Ska till en osteopat imorgon och kolla upp det. Kissar på nätterna också, som om jag vore höggravid. Störande. Älskar inte att vara på smällen men biter ihop. Tar förresten gärna emot fler tips på kläder som funkar för gravida. Vardagsplagg.

 11. Jag är endast i v 11+0 och livrädd efter fyra tidigare missfall. Tre tidiga i V5-7 och ett MA som upptäcktes i v13. Jag vågar inte tro men hoppas allt jag kan och tänker att mitt illamående som jag har denna graviditet tyder på att det står rätt till. Om ca två veckor ska vi på ultraljud men har redan fått tjuvkika några gånger med vaginala ultraljud och då har allt sett bra ut.

 12. Stort grattis!
  Är själv i vecka 35 med min första och väääääldigt efterlängtade bebis. Efter många provrörsbefruktningar lyckades det denna gången. Vill inte klaga på något trots att vågen visar +20 kg 😀 ..är positiv och allt är super.
  Lycka till

 13. Du är så himla fin!
  Själv är jag gravid i vecka 30, och känner mig föga fin, inget glow här inte;) Har kräkts väldigt mycket under min graviditet, och även om jag helst käkar gurka, äpplen och bubbelvatten så fick jag onda ögat av barnmorskan då jag gått upp 11 kilo i vecka 27…
  Har en pojk på 3,5 år, som kommer bli världens finaste storebror, det glädjer mig mest tror jag, att han får ett syskon! Foglossning på ena sidan, och tung stor mage, men fungerar rätt bra ändå tycker jag!
  Lycka till med din graviditet, ska bli kul att följa!

 14. Jag har följt din blogg hur länge som helst men aldrig kommenterat. Jag va gravid samtidigt som du väntade Nils, skiljer ca 3 veckor mellan våra pojkar. 🙂 Nu är jag gravid igen, 39+0. Jag mår bra men känner mig såå färdigbakad. Tjockare än någonsin. Haha. Är så spänd på vad det är för filur i magen samtidigt som det känns helt overkligt att vi snart är fyra. Jätte kul med uppdatering av gravidveckor. 🙂
  Kram

 15. Vecka 30 idag. Andra barnet. Känner mig stor tung och väldigt trött. Halsbränna varje kväll och foglossningen är hemsk. Så tränat har jag inte gjort sen vecka 14… Känner ungefär som du inför andra barnet, noll koll på tid och förberedelser. Men ska bli så spännande och längtar så efter det nya lilla livet!

 16. Så himla fin du är!! Gravid med barn nr 2 i vecka 23 här. En liten lillebror till min dotter som är 2,5 år. Mår bra men tryck precis som du och trött trött trött!! 🙂
  Känner igen det där med skillnaden pp graviditet 1 och 2. Skulle så gärna vilja se mer inredning på din blogg!! Älskar det man fått se från er lägenhet. Ska ni bo kvar efter barn 2? Hur tänker ni med barnrum, ska de ha varsitt eller dela? Tack för den bästa bloggen!
  //Helena

 17. Kul att få följa!
  Jag är i v. 29, första barnet och har en pyttemage som äntligen börjat växa lite, även om det inte direkt är någon pondusmage så ligger jag tydligen precis på kurvan.

  Börjar känna mig riktigt sliten för första gången och inser att jag måste dra ner på arbetstempot. Bebis sparkar nätterna igenom så sömnen är si sådär, men oj så mysigt vi har det.

  Promenerar mycket och kör body pump samt en Gravidyoga-kurs så kroppen är ännu väldigt pigg. Är inne i en fixarperiod där jag verkligen bara MÅSTE ha allt praktiskt fixat NU. Glad att jag har en sambo med sånt tålamod.

  Lycka till med din graviditet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..