GRAVID VECKA FÖR VECKA V.30

gravid-v30_frida-fahrman

gravid-vecka-for-vecka-v.30_fahrman

 

Idag är det dags för en ny – gravid vecka för vecka! Förra veckan blev det ju ingen rapport från v.29, jag valde i stället att lägga ut det här inlägget i stället om min resa kring missfall, tankar och känslor. Och jag vill än en gång säga tack, det betyder så otroligt mycket med er fina respons, men också alla historier som ni väljer att dela med mig och med varandra. Jag tror att vi tillsammans blir starkare av att lyfta en sån här viktig fråga!

Men nu är jag alltså redan inne i v.30 av graviditeten, mindre än tio veckor kvar, den efterlängtade tredje trimestern och tre månader kvar till jul, det känns både läskigt å lite stressigt på samma gång.

Vad har hänt sen sist? Ingenting tänkte jag, äsch så stor skillnad kan det ju inte vara, men man blir ju lite blind för sin egen spegelbild måste jag säga, men en bild säger sanningen, hehe nu har jag ju fått en ordentlig kula, och ingen missar längre att jag är gravid tror jag, jo okejdå jag chockar fortfarande några som inte förstår nånting.

Hur mår bebisen? Jag var hos barnmorskan i veckan, och bebisen mår prima, jag också för den delen. Alla värden såg jättefina ut, jag ligger mitt på kurvan och mina blodprov är äntligen bra. Dessutom tycker jag att det är så känslosamt och mysigt att lyssna på de där galopperande hjärtljuden.

Å kroppen? Jo men jag försöker fortsätta att röra på mig, även om det faktiskt blir tyngre och tyngre. Jag cyklar varje dag, promenerar, har varit iväg på min body pump och försöker leva livet rätt som vanligt faktiskt. Men jag märker att magen är i en tillväxtfas.

Skillnad mot veckan innan? Det är ju inte annat än att man jämför mot föregående vecka och för mig även mot min graviditet med Nils och vilken skillnad det kan vara! Just nu har jag helt ärligt rätt ont och det är tungt. Nils låg högt upp och tryckte mot bröstkorgen, men det gjorde aldrig ont. Nu trycker det neråt, det gör ont och sticker i beckenet, jag har väl lite lätt foglossning kanske, men jag vet inte. Den här bebisen ligger längre in, nedåt bakåt kan man säga, det är ibland så tungt att sitta att jag får sätta mig på en pilatesboll ist. Det är tyngst om kvällarna, nästan varje kväll har jag behövt ta ett varmt bad, det är skönt å lättar lite på tyngd och tryck. Jag mår super, men just nu tänker jag ändå allt som oftast – shit hur ska det här gå i två månader till, det är så tungt å det trycker på som om bebisen vill ut nu?! Panik!

Här kan ni läsa mer:

Gravid vecka för vecka v.28

Gravid vecka för vecka v.27

  1. Hej Frida!
    Grattis igen till finaste flickan! Jag går in i vecka 30 imorgon med vår första bebis och vill tacka för all härlig inspiration med vackra bilder och ärliga tankar, både här och på instagram. Din graviditet inspirerar och tack för att man får följa med! Men jag har en fråga, tips på snygga och bekväma mammakläder? Skulle behöva ett par bra byxor mina sista 10 veckor och snygga överdelar som man även kan ha användning för efter graviditeten. Hoppas du har tid över för att ge mig lite bra tips på mammakläder men ändå se bekväm och snygg ut 🙂 Önskar dig en fin helg. /Charlotta

    1. tack! å stort grattis själv, va mkt härligt å spännande du har framför dig. Den här gången köpte jag nästan alla mamma kläder på Asos. Men jag har verkligen också försökt använda så mkt som möjligt av mina egna vanliga grejer på olika sätt för att slippa köpa nytt. Jag har kört mkt A-format, och skjortor, det tycker jag funkar på slutet å även efter för att man kan knäppa upp å ha linne under. Kolla gärna i mitt arkiv på outfits så kanske du får en del inspiration. tack det samma!

  2. Den där tryckänslan hade jag under min tredje graviditet, kände av det ganska tidigt. Min bm förklarade det med att vävnaderna lättare tänjs ut och barnet hamnar längre ner i bäckenet vilket ger ett tryck mot bäckenbotten eftersom du tidigare gått igenom en/flera graviditeter. Det
    innebär inte att barnet kommer födas tidigt eller ökad risk för framfall. Min tredje dotter föddes i v 40+5. Lycka till!

  3. Så har jag haft det större delen av denna graviditet. Nu vecka 40+3 och ingen bebis som kommer ut trots enorm tryckhet i bäckenheten ?

  4. Underbar mage och vad skönt att allt är bra med dig och bäbisen. 🙂 hon/ han kanske tittar ut lite tidigare och växer därför på sig lite extra nu 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..