GRAVID VECKA FÖR VECKA V.31

gravidvecka-for-vecka-v.31-frida-fahrman

gravid-v.31-frida-fahrman

 

Hoppsan så gick det visst en vecka till! Lite så känns det, jag är inte stressad men samtidigt går väl tiden lite för fort just nu ändå. Jag måste bli bättre på att stanna och bromsa, njuta av hur härligt det faktiskt är att vara gravid. Istället kör jag bara på med massor av jobb, försöker avsluta en del och köra sista racet, tur att mycket av mitt jobb är otroligt kul, och en hel del kan jag fortsätta med även när bebisen har kommit.

Hur jag mår? Sådär faktiskt, jag är inte den gnälliga typen och vill heller inte vara men i söndags var jag sängliggandes. Med Nils hade jag inte ont en enda gång innan min första värk, i söndags tänkte jag fan-shit, ska jag föda barn nu?!?! Jag fick lite av samma känsla, det tryckte å gjorde ont i magen, men i stället för korta värkar så var det som en enda lång. Jag tog alvedon och låg på sängen hela dagen och jag kunde knappt gå. Jag vet inte var det var eller varför det blev så? någon som haft liknande? Trycket var liksom på nedre delen av magen, under naveln, som en blandning av träningsvärk och håll, fast tusen gånger ondare. Sen gick det som tur över något under veckan, annars vet jag inte hur jag skulle ha kunnat resa bort på eventen. Nu gör det bara ont om jag går för fort.

Och bebisen? Fortsatt en livlig rackare, en sån där att det sparkar hej vilt, att jag högt säger aaaj-oj! spontant i de mest olägliga tillfällena och blir även väckt om natten av en och annan olämplig spark.

Träningen då? Har inte blivit nått av med det, det har gjort för ont och så har jag varit iväg, men till helgen ska jag försöka och snart börjar min gravidyoga.

Cravings? Nope, fortfarande inte. Jag är bara tacksam över allt jag får i mig, men gillar mest fräscha saker, som inte smakar så mkt, absolut inget stekt och helst inte lax. Har kört igång med mina smoothies nu oxå, ska tipsa er om det inom kort!

Veckans konstigaste? Jo men det måste vara att jag har haft så där otroligt ont, inte sammandragningar, inte foglossning utan bara ont på magen. Tänk att varje graviditet kan vara så olik den andra och att varje situation är så unik.

 

Här kan ni läsa mer:

Gravid v.27

Gravid v.28

Gravid v.30

 

 1. hej
  smärtan kan komma ifrån ligament som påpekats eller så är det ifrån tänjningen av inre rak bukmuskulaturen, som ju delas pga livmoderns tillväxt. det kan upplevas smärtsamt/smärtsammare med barn 2, 3 osv
  en gördel kan avlasta/stödja. knipövningar e bra, inre musklerna mage och rygg hänger ihop med bäckenbottenmuskelplattan!
  Katarina Woxnerud/mammamageapp e en relevant sjukgymnast att följa efteråt!
  mvh anna/leg barnmorska

 2. Hej Frida! Tack för att du skriver så öppenhjärtigt och modigt om dina graviditeter. Det betyder mycket! Jag har precis plussat (första barnet ?) och håller nu tummarna att detta ska gå vägen, efter ett antal månaders seriösa försök. Önskar dig allt gott, jag följer dig med stort intresse! Kram E

 3. Vad fin du är Frida! Stort grattis!

  Till ett helt annat ämne. Om du fick spendera en em i nice eller Cannes, vad skulle du välja? Tänker mig lite shopping och god mat.

  Kram Sara

  1. Men tack! Jag hade valt Cannes, det är mindre och mysigare och så finns hela croisetten vid vattnet att gå längs. Först kan man gå i alla lyxbutiker nere vid vattnet å kolla in hotellen. Är strandrestaurangerna fortfarande öppna så är det ju härligt att kunna ta en god lunch nere vid havet. Sen kan du gå en bakgata upp, på Rue des Antibes, följ den, där ligger alla andra butiker, och på smågatorna mellan Croisetten och Rue Antibes. Gå bort till den gamla delen av Cannes, dvs västerut i de små gränderna, där finns grönsak/frukt/blom marknaden och många mysiga små restauranger.

 4. Hade också sånna graviditeter som du beskriver
  Att du har nu . Gissar på att det är en tjej
  i magen . ? eller det kanske ni redan vet
  om ? Vila så mycket du bara kan .
  Kram

 5. Vilken fin mage du har 🙂 Känner igen de smärtorna du beskriver. Kunde själv träna och röra på mig fram till vecka 30 av graviditeten men sedan blev det helt stopp. Hade så ont i nedre magen/höften och låg mest bara på soffan. Vår hund måste vara en hel del hos mina föräldrar eftersom jag inte mera klarade av att ta långa promenader med henne. Försökte gå på powerwalks men gick i samma takt som alla seniorer i parken 😀 Men det är väl ligamenten som töjs ut helt enkelt.

 6. Det där låter lite likt mina besvär, jag får det mer till vänster el höger under naveln, och det känns som typ håll nästan som kramp. Tog upp det med barnmorska hon sa att det är ligamenten som stretchas ut, klassisk beskrivning är just ”håll”. Inget farligt men kan göra riktigt ont.

 7. Låter som övningssammandragningar? Är i vecka 35 pch har haft såna sen vecka 20. då drar hela nedre magen ihop sig, precis under naveln. Kommer oftast om jag går för fort/för länge och slutar när jag stannar upp/ vilar. Skulle kanske inte rekommenderar att du fortsätter idrotta eftersom de oftast blir värre då.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..