GRAVID VECKA FÖR VECKA V.33

gravid-vecka-for-vecka_-frida-fahrman-v.-33

Gravid-v-33

 

Nu har det ju redan hunnit gå en vecka till…igen! Å v33 var ju förra veckan, men jag har helt enkelt inte hunnit rapportera om den, så vi får ta det nu i stället.

Jo, hur var förra veckan nudå?! Jag känner att det händer massor nu, i kroppen men också i sinnet, nedräkningen har på något sätt börjat. Det fortsätter att kännas tungt, men jag har inte längre ont, så det är skönt. Jag har svårt att komma till ro, men som ni läste här så har jag hittat ett sätt att äntligen får lite avlastning och sömn.

Jag har insett att jag bara har lite tid kvar på jobbet, snart börjar min vikarie och nedtrappningen har börjat. Vår lilla familj som snart ska bli fyra, har börjat landa lite nu tror jag. Helt plötsligt ska vi beställa ny vagn, vi har pratat om namn och ska pyssla om lite på Nils rum, ni vet de där småsakerna som kanske börjar mogna och falla på plats. Det känns bra!

Och bebisen? Jag har även varit hos barnmorskan, allt såg bra ut, jag följer kurvan och bebisen är stark och fin. Däremot tycker barnmorskan att jag stressar lite mycket, det har hon rätt i. Jag har mycket och många sammandragningar redan nu, det hade jag inte en enda med Nils innan, så jag ska ta det lite lugnare, jag lovar.

Träningen? Ni såg ju här att jag har kommit igång med min gravidyoga och det känns jättebra. Jag fortsätter cykla och få till vardagsmotionen men nu blir det nog tyvärr inte mer body pump för min del.

Konstigaste i veckan? En sak som jag hade på slutet med Nils, som jag börjat få redan nu är vansinnigt ont i hårbotten. Ni vet som om man har haft knut eller uppsatt hår en hel dag, det kan värka i håret, det gör det nu, ont konstant i håret. Men, med Nils försvann det direkt så det hoppas jag den här gången också.

En annan grej, usch vet knappt om jag vågar erkänna det här?! Men det kanske är en brist på nått, eller en craving som andra har för mat? Jag liksom vill ha doften av jord, sand och lera. Det känns ibland som om jag skulle vilja äta det, det gör jag ju såklart inte, men jag stannar lite för länge nere i garaget ibland där det doftar källare, det doftar såå gott. Är jag helt knäpp nu?

Här kan ni läsa om tidigare graviditetsveckor:

Gravid v.32

Gravid v.31

Gravid v.30

Gravid v.28

Gravid v.27

 1. Hahaha jag hade samma craving med yngsta dottern som nu är 2,5 år. Åkte och köpte en sån där låda som är som ett litet växthus. Satte små tomatplantor och varje kväll var jag tvungen att typ tvångsandas in den våta jorddoften som en besatt. Bara lite till, bara lite till… 😀

 2. Känner så väl igen din craving! Med första barnet hade jag två blomkrukor där jorden luktade godare än i alla de andra krukorna i lägenheten. De stackars blommorna i dessa två krukor övervattnades (för det var just blöt blomjord som luktade bäst) och så hade jag en gammal glasspinne nedstucken i varje kruka så att jag riktigt kunde gräva upp den där blöta doften och sen sätta näsan så att den nästan nuddade jorden och så riktigt djupa andetag! 🙂
  Minns det som det vore igår…

  Med andra barnet fick jag inte tag på så god doft, men försökte tappert med alla möjliga olika blommor och jordsorter…
  Källaren på jobbet var dock en höjdare och bra kompensation! 🙂

 3. Alltså jag har exakt det där med hårbotten. Men har inte reflekterat att det skulle ha med graviditeten att göra (v36 för mig). Skönt att höra att någon annan också har så! 🙂

 4. Ska ha min tvåa i vår. Det blir tre år nästan exakt mellan dem. Min kille på 2,5 år vill väldigt gärna åka vagn.

  Har ni bestämt er ännu för vad ni ska ha eller funderar är det några olika modeller?

 5. Det sägs att gravida kvinnor som är sugna på jord kan ha magnesiumbrist.. Men då kanske man ska vilja slicka på jord, inte bara lukta på den :).

 6. Jag hade precis samma sak! Jord, sand, grus, fuktigt murbruk, lukta på fogarna i duschen ex 😉 har iofs känt av det även när jag inte varit gravid men det förstärktes då!

 7. Det finns dem som gnagt på murbruk så jag kan lugna dig med att du är långt ifrån knäpp. Har hört det från flera håll genom åren ☺️ Men man kan ju allt undra vad det kommer ifrån ?
  Kämpa på sista biten nu!

 8. Haha spännande med jord cravings. Testa käka rödbetor eller dricka rödbetsjuice, det är ju väldigt ”jordigt” i smaken och kanske stillar det lite 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..