GRAVID VECKA FÖR VECKA V.35

gravid-vecka-for-vecka_v-35_frida-fahrman

 

Nu undrar ni kanske varför jag sitter där på sängen, haha det är är för att jag inte kommer upp, jag kan inte gå nån annanstans! När jag har varit igång en hel dag och sen lägger mig ner en stund, då är det lätt att allt bara låser sig, jag får så ont och jag måste liksom puttas upp, och man känner sig fruktansvärt gravid. Sen vankar jag in till badkaret för att få det att bli lite bättre.

Hur jag mår? Just så beskrivs nog min situation bäst just nu, i graviditets v.35. Det enda som slår mig är, jösses vilken skillnad det kan vara mellan graviditeter och förmodligen just mellan graviditet ett och två. Med Nils hade jag inte en krämpa innan första värken och särskilt tung kände jag mig först de sista dagarna.

Kroppen? Nu går allt väldigt långsamt, jag känner mig fysiskt hindrad, kroppen tvingar mig att automatiskt trappa ner, jag försöker lyssna. Jag har fortfarande inte en enorm mage, jag ser faktiskt inte höggravid ut, och jag själv kan inte fatta att det bara är en månad kvar! Det verkar ingen annan heller förstå, för utsidan visar en helt annan sak än vad jag känner, så man luras lätt att tro, inkl. mig själv, att jag orkar mer än vad jag gör.

Känslorna? Förra veckan fick jag nog mitt första gravid-break-down, det har gått bra innan, men förra veckan var jag trött å gråtig. Jag hade hämtat Nils, vi skulle till BVC, jag kunde inte skynda mig mer, jag försökte springa, kände hur jag halvt kissade på mig, vi missade bussen, Nils började gråta, jag höll på att svettas ihjäl, slet av mig tröjan, var hungrig, började också gråta, så där stod vi båda grinandes på busshållsplatsen, över en missad buss och en missad avtalad tid.

Bebisen? Jag var återigen hos barnmorskan i veckan och hon konstaterade precis som jag, att det är en stark och livlig rackare som följer kurvan och mår bra, men inte vill ligga still. Den ligger absolut inte med något huvud nedåt här inte, utan snarare med rumpan rakt ner och huvudet tittandes framåt. Det finns alltså fortfarande lite plats där inne, men jag hoppas att den vänder sig nedåt om en vecka eller två, men just nu, nej den vänder på sig ungefär var 10:e minut dygnet runt.

Veckans konstigaste? Att synen bara blir sämre och sämre, från att ha behövt mina glasögon när jag kör bil och tittar på tv, till att nu, ja jag hade inte ens sett mig själv i spegeln på den här bilden utan dem.

 

Här kan ni läsa mer om mina tidigare graviditetsveckor!

 

 1. Hej Frida,

  Jag sökte på ”gravid v35” för att jag ville se om det jag upplever är normalt. Speciellt då detta är min andra graviditet och den första var busenkel…

  Hittade detta inlägg.. PRECIS som jag känner!

  Tack att du delar med dig 🙂

  Ha det bäst!

  Sonya 🙂

 2. Vad konstigt med synen. Jag förlorade mycket av min hörsel på ena örat under graviditeten. Läkarna säger att det inte har med just graviditeten att göra men det är lite skumt. Hoppas du får en okej sista månad. Kram!

 3. Det var länge sedan jag kikade in här. Jätteroligt att se att du är gravid igen 🙂 Blir spännande att följa 🙂 Lycka till med allt!

 4. Himla fin och vacker du är Frida. Själv är jag i vecka 36, min bebis ligger också som din 🙂 vi ska på vändningsförsök nästa vecka…Läskigt!

  p.s. Mina tidigare svar(det blev fel, 2ggr!) riktar sig till personen som var tvungen att vara spydig-svar-författare.

  1. Jag förstod det, tack =) Å lycka till med vändningen, jag tycker oxå att det verkar lite läskigt men det kommer gå jättebra!

  1. Hehe nej, har aldrig gjort och kommer heller ej aldrig göra. Uppenbarligen behövs inte det =) Det är sån jag ser ut, å kanske är det min min, eller så börjar jag bli lite så där gravidsvullen, det är som det är iaf.

 5. Tycker du är imponerande stark med allt jobb och aktiviteter du gör. Fullt tillåtet att bryta ihop. Definitivt med bara 1 mån kvar och ont överallt.
  Märkligt det med synen vilka spratt kroppen spelar med alla hormoner.
  Måste få fråga, var hittar du bra gravidunderkläder nu? Tycker det är sjukt svårt att hitta fint och skönt i kombination! Byglar som jag alltid haft klämmer mest åt nu 🙁
  Kram och lycka till på slutspurten

 6. Fint att du delar med dig Frida, av en oredigerad vardagssituation som skulle få även en icke-gravid att ta till lipen 😉 ! Tufft med sådana stunder, när man själv är slut och vill hålla ihop det för sitt barn. Men ibland är det skönt och nog nyttigt att gråta en skvätt tillsammans! För övrigt tycker jag det låter som att du behöver börja varva ner lite ;). Och ladda i för det som skall komma! Stort lycka till! Kram

 7. Hej Frida! Vet inte om det är någon tröst men du ser fantastiskt vacker ut! Skall bli så kul att få följa med på din bebisresa! Kramar från Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..