GRAVID VECKA FÖR VECKA V.40

gravid-vecka-for-vecka-v.-40

gravid-v.40-_frida-fahrman

 

Så var det dags för gravid vecka för vecka igen och kanske, eller förhoppningsvis den sista?! Det är v.40 för mig nu och det har varit en minst sagt händelserik vecka, därav lite frånvaro härifrån, men vi börjar från början.

Jag gick till barnmorskan i tisdags och tyvärr var hon inte helt nöjd med mina provsvar, alltifrån blodtryck till blod. Men bebisen mådde som tur var prima, men lite sämre var det med mig. Vi bokade in en ny tid tre dagar senare för uppföljning. Troligtvis hade jag redan då en infektion i kroppen.

Den här bilden var väl den sista jag hann ta? Vi firade Hampus födelsedag med lite Spa, bad på tumanhand, någon gång efter det gick jag hem och däckade. Min största fasa var ett faktum – att bli sjuk innan eller inför förlossningen. Något jag både tänkt mkt på och oroat mig för. Så vaknade jag morgonen därpå med feber och förkylningen från helvetet.

Jag har faktiskt aldrig hört om någon som varit ordentligt sjuk under förlossningen, har ni? Det är ofta som att barnet väntar in ett par dagar extra för att man ska bli frisk och hinna krya på sig, vi får hoppas på det.

Tillbaka för nya prover hos barnmorskan, och den här gången fick jag lite bättre, mer än godkänt iaf men att jag måste ha lite koll på mig själv.

Jag brukar dock inte vara så nojig av mig, skakar på gott och ont av mig mycket, både oro och harighet både som mamma och för mig själv. Men igår eftermiddag började jag känna att något var fel, inbillade jag mig?! Nä, jag känner mitt barn efter 9 månader, jag känner mig själv och jag har ju gjort det här förut. Något stämde inte i magen, det var helt slappt och livlöst. Jag gjorde allt för att få en reaktion, men insåg att det gått flera timmar, vanligtvis kanske det kan gå 15 min. Magen kändes slapp, inget tryck, inget spände, jag hade inte ont någonstans och trots alla försök att känna bebisen, så var där ingenting, jag fick en sån märklig känsla i kroppen, intuitionen som jag förnekat en stund sa, ring bb – så det gjorde vi. Vi fick komma in på en gång.

Så sent igår kväll observerades jag länge. Först hittade de inga hjärtljud, då fick vi panik, men sen kom de där på skärmen, men fortfarande likaså inga rörelser från barnet, inte heller med ultraljud. Men läkaren var så himla bra, gick igenom allt med bebisen, hjärta, moderkaka, vener, navelsträng, fostervatten, ja allt och det såg ju bra ut! Men fortfarande en bebis som inte rörde sig en millimeter. Efter socker, saft och långa promenader i kvällsstormen i mörkret, dags för ul igen. Efter ca 10 min av stillhet på skärmen så rörde sig huvudet och sen en arm. Den lättnaden….

Nu är vi hemma igen, idag är allt som vanligt igen, det tryck och de rörelser som jag känner igen hos min bebis, allt är sig likt och det är så skönt. Men visst hade jag rätt, nånting va det ju igår som inte var som tidigare, de kan inte säga vad eller varför, kanske är det lugnet före stormen?!

Så veckans konstaterande – det har varit totalt upp och ner med så väl mig som med bebis, men nu vilar vi och laddar om för, förlossningsvecka?!

 

Här kan ni läsa om alla mina tidigare veckor i gravid vecka för vecka:

Gravid v.27 // Gravid v.28 // Gravid v.30 // Gravid v.31 // Gravid v.32 // Gravid v.33 // Gravid v.35 //Gravid v.36 // Gravid V.37 // Gravid v.38 // Gravid v.39

 

 1. Sara skriver:

  Jag var sjuk under min första förlossning. Jag hade feber, hosta och komiskt nog hade jag även tappat rösten. 😉 Det blev en väldigt tyst förlossning…

  Stort grattis till er tjej!

 2. Petra skriver:

  Grattis till er lilla tjej! Jag födde vårt första barn för 1.5 år sedan och ska vilken dag som helst föda vårt andra. Under förlossningen drabbades jag av en infektion vilket resulterade i plötslig 40gradig feber och fem dagar på sjukhus eftersom jag fick antibiotika på dropp, dessutom följdes givetvis babyn upp noggrannt, allt gick bra dock. Vad det berodde på kunde ingen säga men jag minns att jag fyra dagar innan sade åt min sambo att jag hade ont i halsen, så det kan ha varit en lätt influensa i kroppen från tidigare men man vet ej. Jag var givetvis jäkligt trött under den långa förlossningen men kan inte säga att jag egentligen förstod att jag hade hög feber, dom hemska värkarna under många många många timmar fick liksom min uppmärksamhet, haha. TYVÄRR, är jag snuvig, ont i halsen och nyser för tillfället så jag är förberedd på att drabbas av en infektion även denna förlossning… Njut av er nya vardag och ännu ett stort grattis!!

 3. Emelie skriver:

  Stort grattis till lilla tösen! <3

 4. jenny skriver:

  GRATTIS till ert nya barn! 🙂

 5. Jennie skriver:

  Grattis till den underbara lilla dottern! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..