10 BÄSTA GRAVIDPLAGGEN

gravidoutfits_fridafahrman

Som ni ser har jag ju samlat på mig en hel del gravidoutfits under mina två graviditeter. Jag har ju dessutom varit gravid två helt olika säsonger först med Nils som var vinter/vår/sommar och sen med Line som var sommar/höst.

Jag tänkte här lista mina tio favoritplagg som för mig har varit super när jag har varit gravid. En sak som jag tycker är viktig är att man kanske inte behöver köpa på sig massa nytt och heller inte massa mamma/gravidkläder. Prova igenom olika kombinationer vad som funkar i er redan befintliga garderob, det brukar finnas mer än vad man tror, det handlar bara om att kombinera dem rätt. Sen kan man komplettera upp med något linne/topp och bra gravidbyxor.

Hoppas ni kan bli inspirerade här av ett par utvalda gravidoutfits!

 

Kavaj – Det perfekta gravidplagget enligt mig. Du kan ha det både till vardags, mer uppklätt eller till fest som du enkelt stylar till gravidjeans och en tightare bastopp men även till klänning eller kjol. Troligtvis kan du ha dina egna kavajer ganska långt in i graviditeten.

Gravidjeans – köp på dig ca 1-2 par, kanske ett parklassiska blå och ett par svarta eller grå. Köp dem inte för tidigt, så kan du förmodligen ha samma storlek under hela graviditeten.

Skinnbyxor – Mitt personliga favoritplagg som går att ha till precis allt. Numera finns det ofta i gravidmodell, eller köp som tights som det är mkt stretch i, så kan man ha dem även efter graviditeten.

Tights – Här kan man köpa ett par basic i svart, som funkar både till en längre skjorta, eller med en topp och kavaj, och det är snyggt att även ha klackar till.

Klänning – här föredrar jag en klänning med empirmodell, eller som på något sätt har ett band/skärp under bysten. Alternativet är A-linjeformat som kan vara både praktiskt och fint.

Pennkjol – En svart i streach, som man kan ha både på sommaren till en skjorta, men även att klä lite elegantare om man tex har ett jobb som kräver det.

Skjortor – här använder jag mina vanliga så länge jag kan, det är ett av mina bästa gravidplagg. För man kan lätt knäppa upp en knapp nedtill om magen behöver, men även upptill för brösten och mot slutet kan man ha den helt uppknäppt med ett linne under.

Toppen/linnet – Här har jag också mina vanliga så länge det går, jag föredrar dem tightare när jag är gravid än i vanliga fall. En bra bas att ha under kofta, skjorta, kavaj mm.

Koftan – Jag har använt mina vanliga koftor, uppknäppta och gärna till ett par gravidbyxor och en tightare topp.

Tunika/Kaftan – Utmärkt på sommaren och sent i graviditeten. Man kan ha den till både tights,short, jeans men på sommaren bara som den är för en dag på stranden.

 1. Carro skriver:

  Toppenbra tips! Har precis börjat få lite mage och är total novis vad gäller klädsel under graviditeten. Har fått med mig mkt bra idéer nu av dig. Tack!

 2. Sara skriver:

  Tack för inspirationen, behövs nu i vecka 22 när magen börjar växa till sig :).

 3. S skriver:

  Superfina leggins på första bilden var är de ifrån ? Tack för alla tips är gravid nu 🙂 behövligt !

  1. Hm, jag minns faktiskt inte, det var u 4 år sen. Men jag tror att du kan hitta liknande lite över allt idag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..