TIPS FRÅN TRYSIL

Är ni sugna på skidsemester med era barn? Pröva att åka skidor med dem för första gången, eller helt enkelt vill åka till Trysil. Här delar jag med mig av mina tips från Trysil.

skidor-trysil

 1. Bästa stunden på dagen i backen – så här års prickar man in kl 09.50 & 4 åk framåt för det är exakt då som solen går upp i Trysil & magin händer i backen. Jag tar gärna svängarna ensam.

nils-pulka-trysil

2. Åk pulka! Kan vara minst lika kul som skidor, gärna i backen utanför huset, krångla inte till det.

skidakning-trysil-barn

3. Åk tillsammans med ditt barn. Visst det är något jobbigare än att stå och titta på och är du inte grym själv, så bara försök lite grann. Det betyder så mycket för ditt barn att just DU är med, men oxå för dig själv att få vara en del av det.

langdskidakning-trysil

4. Varva utförsåkning med längdåkning. Det finns fantastiska spår i hela Trysil, om våren uppe på myren, och så här års nere vid Trysil Arena. Där finns också upplysta spår även om pannlampan åkte på under ett par kvällspass.

skidskola-trysil

5. Testa skidskolan! För Nils var det som han själv tyckte var roligast på hela resan (inte julafton hehe). Han kom dit med grunderna men utvecklades i en farlig fart med de andra barnen. Å kul är det viktigaste att man har när man åker skidor.

nyarsafton

6. Vi firade nyår! Jag skippade dessutom vagnen hemma, bärselen är bäst på Line i snö, för det finns inte många ställen i Trysil att rulla vagn på, så lämna den hemma, den tar mest plats.

nils-knapplift-trysil

7. Att klä sitt barn för skidbacken? – vi använder lager på lager, ett underst i ull och ett över i fleece, ovanpå fodrade brallor och en dunjacka. Tvådelat, för att det ger bättre rörlighet än en overall för ett något större barn. De riktigt kalla dagarna, så blev det dubbla underställ i ull och max 10-15 minuter utomhus. Då var det ca -20 grader, övriga dagar ca -5 grader.

barn-i-pulka-trysil

8. Ta det lilla barnet i en pulka! Line har fått åka sin pulka, med en renfäll i botten, sen sin dunåkpåse ovanpå det. I den är hon fastspänd. Sen vanliga kläder, ett underställ i ull, ett i fleece och sen overall och en hel luva som inte går att dra av i ull.

familjen-i-trysil

9. Lyckan – när man för första gången lyckas åka hela familjen tillsammans. Dessutom i sittlift och i stora backen. Ge det lite tid å det kommer! Så himla mysigt och helt klart värt allt kämpande åren innan. Vi började ju smått med Nils när han var 2 år. Men jag skulle säga att det är först nu som det har lossnat på riktigt, han har fattat att man ska både bromsa och svänga.

nils-skidor-med-barn-trysil

10. Vi har prövat olika trix, selen har funkat jättebra för att hålla nere Nils fart. Klämman lika så fram på skidorna, för att få in rätt V-pizza teknik. Sen när det sitter, är det bara till att plocka bort. Njae, på ett ungefär då hehe.

bebis-gos-trysil

11. Myset, glöm aldrig myset, att landa hemma i stugan, glida runt i underställ, äta gott, umgås och kolla serier!

barn-i-trysil

12. Äta mat – inte i backen för vår del. Fördelen med ski in- ski out, lunchen och middagen intages bäst hemma. Och för den delen så är det fasligt dyrt i Trysil att gå ut och äta! Jag tycker inte att det är värt att lägga 500 kr på en lunch i backen varje dag. Kanske unna sig någon i backen på Ski Hytta Knettsetra  i så fall eller ta med en god matsäck.

trysil-hund

13. Ta hundar – det gör vi både ofta och gärna. Både när vi åker pulka såklart men oxå i längdspåret. I Trysil är hundar välkomna!

nils-trysil

Tack för den här gången Trysil hälsar Nils med lite glädjedans!

 

Nu börjar de här tre fantastiska semesterveckorna gå mot sitt slut och där med min mammaledighet likaså. Vardag & flytt väntar!

Jag har kollat igenom min mobil och bjuder på ett par bilder ur den & ett par tips på vägen från Trysil. Ställ gärna fler frågor!

Stort tack till familjen, stora som små för fantastiska dagar och för de minnen och traditioner vi tillsammans skapar och ger till våra barn.

 1. Jennie skriver:

  Tusen tack för tipsen! Särskilt de mest praktiska om klädsel o så i fjällen 😉

 2. Sofie skriver:

  Hej! Vilket roligt inlägg! Var köper man en sådan sele? Tack för en bra blogg!

 3. Julia skriver:

  Vart hittade ni klämman till Nils skidor?

  1. Från Hampus bror, som nog köpt den i USA tror jag.

  1. Randi skriver:

   Amazon.co.uk
   Ski wedgie/ski clip

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..