Måndag morgon på Mallorca

 

Jag tänkte mest kika in här med en semesterhälsning – från frukoststunden på Mallorca. En härlig men lite småmulen morgon, varmt i luften & en fantastisk vy över havet!

Hur upplever ni förresten ”nya” bloggen? Tycker ni att något är bättre/sämre? Något jag kan ge i feedback till Bonnier? Än vet jag att kommentarer inte helt laddar in som de ska, speciellt i mobilen. Men fortsätt såklart att kommentera – det är det roligaste som finns!

 1. Dina skriver:

  Din stora växtkruka med ben, vart kan man hitta den?

 2. Mia skriver:

  Ok, eftersom du säger att kommentarer är det roligaste som finns, så kommer en här! Jag har med stort intresse följd ert fixande med huset, eftersom jag själv står i renoveringsplaner. Jag blev så förtjust i ert Tarkett-golv. Jag undrar om du kan utveckla det lite, varför valde ni just Art Deco-varianten? Jag har flera olika provbitar hemma nu, från samma serie. Jag älskar rutmönstet, men tycker det är hopplöst svårt att veta vilken som blir bäst,. Hur skall man tänka? Hade ni några alternativ?
  Tack för en fin blogg!
  -Mia

  1. hehe exakt! å Kul att du följer. Vi letade å kollade noga. Vi ville ha golv som liknade, eller snarare såg exakt ut som de som ligge ri överiga rum i huset. Dvs det rutmönster man klassiskt lade in i slutet av 50-tal & 60-tal. Vi kollade på att lägga in det så som det gjordes då, dvs en stav för stav, för hand – det är ett hantverk. Men vi skulle ha en stor yta, och enl.oss blev det på tok för dyrt! Vi var tvungna och se oss om efter ett alternativ och hittade Noble Ek från Tarkett. Det var det som var mest likt befintliga golv. Sen valde vi Art Deco, för att den är behandlad med hårdvaxolja, dvs den är inte lackad, som de andra varianterna. Vi ville ha ett oljat golv, med en matt känsla. Sen är det något ljusare/kallare i tonen. Ekgolv kan lätt dra åt lite ”rött” alt gult med tiden, det vill vi inte. Sen visste vi också att vi skulle ha grå väggar i detta rum i kallare ton, och då skulle det gå bra med detta golv, utan att färgen från Art Deco skulle slå för hårt i tonen med ett varmare golv mot väggfärgen. Det blev superfint, finare än vad vi själva kunde ana faktikst, det har nog blivit finaste golvet i huset som känns hållbart i många många år! tack snälla för att du läser!

   1. Mia skriver:

    Åh, tack, nu känner mig mer säker (eller i alla fall säkrare) på att just Art Deco blir bäst. Jag planerar också grå väggar i vardagsrummet. Känns tryggt att höra att ni blev så nöjda!
    -Mia

 3. Paula skriver:

  Tycker att det är jobbigt att det texten blir väldigt centrerad och i en smal spalt, skulle önska bredare text-yta så blir det lättare att läsa!

  1. Bra poäng, jag håller med. Men jag tror att det blir så för att det är lättare att läsa/anpassa till mobilen där de flesta läser.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..