Utflykt till Sóller

 

 

 

Eftersom det var lite mulet vår första dag så bestämde vi oss för att göra en liten utflykt. Det sköna här på Mallorca, att precis allt ligger så nära!

Vi tog bergsvägen, genom de fantastiska små bergsbyarna Valdemossa, som är något större, och pyttelilla Deià. Båda är väl värda sina besök, speciellt så här lågsäsong, när man verkligen kan strosa runt. (Det finns också tunneln som går ännu snabbare raka vägen).

Sen slingrar sig vägen 400m över havet ner mot Sóller. Det är också otroligt fint, att bara så sig ner på närmsta tapas-bar, vilket vi såklart gjorde. Har man tid, så ska man ta det lilla bergståget upp hit, som utgår från Palma. Eller bara det lilla tåget ner till Port Sóller. En upplevelse även för barnen! Dock missade vi lite tidtabellens turer, plus att det faktiskt var rätt långa köer för alla tåg den här dagen.

En härlig dag med glass & mys bland vackra gränder!

 1. Tina skriver:

  Jag kan inte rekommendera tåget mellan Palma och Sóller. Det är dyrt och köerna kan vara långa. I Sóller räknade man antalet resenärer som gick in på perrongen så att inte fler resenärer skulle kliva på tåget, än det fanns sittplatser. Tur att vi var där i god tid, men trist att behöva vänta länge på plattformen! Dessutom tar resan väldigt lång tid. Endast om man är mycket intresserad av gamla tåg är det värt att ta tåget, menar jag.

  1. Off-season tycker jag att det är toppen, det är då man ska åka. Inte när det är högsäsong kan jag tänka mig, mkt folk å varmt. Resan tar 1h, vilket jag inte tycker är allt för länge, å det andra lilla tåget tar bara 20 min. En kul grej för barn, om det inte är köer förstås.

 2. Barbro skriver:

  Valdemossa är lite gemytligare, ligger på vägen! 🙂

 3. Annika skriver:

  Valdemossa blev vi riktigt förtjusta i nu i sommar. Kommer försöka bo nån natt där nästa gång. Mallorca är verkligen en nytänd stjärna för en frankofil som jag. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..