Kökssoffan är på plats

 

 

Ni som följer mig på Instagram@fridafahrman – har redan fått en tjuvkik live när vår kökssoffa äntligen kom på plats. Dagarna innan julafton & förmodligen årets bästa och mest efterlängtade julklapp!

När vi designade köket, så var det exakt den här sista pusselbiten som skulle falla på plats, ni vet när man ser hur något ska bli i tanken, men att realisera den är en annan. Och så här blev det – den ljusa skinnsoffan som är gjord med det finaste hantverk, i läder från Tärnsjö – av bästa Helena & Ellinor. Tack för er yrkesskicklighet! Det var även dem som kom på den briljanta idén för elementskydden, som känns så lyxig och verkligen passar in i hela känslan.

Men ljust skinn & barn i ett kök – är hon galen?! Tänker ni kanske. Nejdå, det är helt ärligt otroligt mycket tåligare än vad man tror. Det har kommit så väl fett & yogurt med blåbär på den än så länge, som inte syns. Och med tiden mörknar det, som med handtagen. Det blir patina, det ska bli bli fläckar mm. det är det som är det fina, läder blir bara finare med åren.

En kort sammanfattning av det ni ser:

Grå hissgardin /Himla (modell Ebba färgmörkgrå)// Lampa/Buster&Punch (ja vi ska fixa sladden) // Kruka Svenskt Tenn // Liten vas DBKD // Lampa Atollo // Vitt Fat/Nordiska Galleriet (hittar ej online) // Grå kudde stor/Ellos // Ljusrosa kudde/Ellos// Rostfärgad kudde/H&M // Liten mörkgrå kudde/H&M //

Kök: Ballingslöv System 10 i färg peppargrå

Väggfärg: Jotun Lady N-5000

Golv: Tarkett/Noble Ek Art Deco

Bänkskiva: Silestone/Blanco Orion


 

 1. Hej!

  Vi har problem med vårt element i köket som sitter på den plats där vår ”bänksoffa” kommer att stå. Hur löste ni det? Vilket element beställde ni? Måste vara en låg variant!?

  Tacksam för hjälp.

  Hls Anna

  1. ja jag förstår det, om ni har ett vanligt element där. Vi bytte ut vårt. Mot ett lågt ”halvt” element, som är smalare och lågt. Kan ej exakt produktspecifikt märke. Sen har vi lådor som bara är 40 cm djupa, men bänken i sig är 60 cm djup. Så då ligger liksom elementet bakom lådorna på de övriga 20 cm. Men på ovansidan har vi gjort hål för värmen/elementet så den varma luften fortfarande kan stiga.

 2. Så fint köket blev, en riktig insperationskälla! Måste fråga, vart har ni köpt era svarta eluttag samt dimmer?

  1. tack! Modellen heter renova, kommer från Schneider – vi har samma modell i hela huset men vita.

   1. Sorry, en sista fråga. Vad heter taklampan ni har i köket? Varning för copy paste😊

 3. Nanna skriver:

  Vad snyggt det vart Frida 😃👏🏼 Hur hög är kökssoffan? Vi har ritat upp en i vår hall men lite osäker på höjden 🤔

  1. men tack! Det är ju vanliga skåp/lådr, så det är standardhöjd på dem 50 cm häga och 60 djupa. Och med distans och dyna, så är höjden ungefär 53 cm totalt.

 4. Fullträff! Jättesnyggt 🙂 Och så smart med elementskyddet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..