Jag är på dejt!

Ikväll hade Sofie har bjudit ut mig på middag, fick det i födelsedagspresent av henne.
Världens bästa.
Det dejtas för lite känner jag.
Det blir ju lätt så när man levt ihop rätt länge.
Det blir mer överenskommet dejtande typ;
-ska vi gå ut i äta nästa vecka kanske, vilken restaurang tycker du?
STOP!!!!!
Fråga inte vad jag tycker! Bara boka, överraska. Spelar ingen roll vad vi gör eller vad vi äter, bara du har bokat och bestämt.
Då först blir det en dejt.
Insåg idag att man blir lika glad och upprymd av att bli utbjuden av en väninna som av sin sambo.
Jag har bjudit ut alldeles för få vänner på middag.
Det ska bli ändring på det.
Här ska dejtas!
(med min sambo oxå, såklart)

20120208-231556.jpg

Sofie tog mig till Riche, de hade alkoholfritt bubbel, supergod mat och underbar personal! Vi pratade i tre timmar om allt, tills jag fick ont i ryggen av att sitta ner och grannbordet ville bjuda på drinkar.
Då kände vi oss klara.
När vi reste oss upp såg den något förfriskade mannen som försökt truga på oss drinks, min mage och utbrast:
-Men vad gulligt!! Och så bara tog han mig på magen.
Han menade ju väl och var bara spontan och lite rusig,
Men jag sa till honom på skarpen att han var ett jävla manslem och skulle hålla sina fingrar borta från mig, sen slog jag undan handen på han, tog fram min tatueringsmaskin och tatuerade in IDIOT i hans panna.
Ja, jag kanske gick lite över gränsen där.?
Gravidhormoner….

(Gjorde inte något av ovanstående, vill jag bara förtydliga. Jag såg bara paff ut. Sa Sofie.)

Vad tycker ni: Är det ok att ta på en gravidmage utan att fråga först?

 1. Tove skriver:

  Om det är en främling är det såklart inte okej, men om det är en bekant/släkting/vän är det helt okej tycker jag! Folk menar ju bara väl med det.

 2. Filippa skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Hej!
  Det är verkligen inte ok. Stor skillnad på en axel och en mage tycker jag.
  Om man tycker det är ok att få en klapp i baken och tycker det är småsaker så undrar jag om det även är ok att bli klämd av folk på brösten och om det inte heller är så noga? Som sagt,var går gränsen?
  Jag blev även irriterad när mina barn var nyfödda och främmande människor kastade sig över en och tyckte så klart det var gulligt med en bebis och började kladda på deras händer. Som sekunden senare åkte in munnen!
  Urk! Fö är min uppfattning om Hanna Hedlund (som jag inte känner) långt ifrån divig! Tjo.

 3. Ala skriver:

  NEJ! Är gravid i vecka 20. Fasar för den dagen kommer när jag blir utsatt för det. Kan absolut inte svara för mina handlingar!

 4. Den blonda tjejen mitt emot, drack hon också ”alkoholfritt bubbel”? Hoppas inte med tanke på vem hon precis lämnat bakom sig. Här i Örebro talar vi om henne som ”tuffa damen”. Hon var ibland inne i min butik, alltid coola kläder. Jag antar att besöken i butiken är förbi men för hennes skull kan jag bara gratulera att hon nog förstog vem hon levde med.Kul att ni är vänner, det visste jag inte. Din sambo är ju också härifrån… Jag tyckte om när andra tog på min mage när jag väntade barn. Men det där är nog olika. Alla måste få känna individuellt vad som känns behagligt och inte.Tack för en bra blogg och stor kram till er båda! /Katarina

 5. Petra skriver:

  Nej, det är inte okej att ta på magen utan att fråga först. Tyvärr verkar det som att de flesta tycker att det är helt naturligt att få ”klappa magen”.
  Jag tyckte det var lika obehagligt de få gånger det hände (oförberedd) under mina två graviditeter. Min gravida mage är för mig väldigt privat och inte allmän egendom även om den syns för alla.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..