Hormonerna dundrar vidare!

Nytt år, nya tag är ju ett par veckor för tidigt att säga. MEN, trots att årsskiftet är en bit bort, är det dags för en nystart för vår del redan nu.

Men, frukta icke! Det är egentligen inga större konstigheter än att vi byter portal. Från och med nu hittar ni bloggen här hos United Influencers. Det blir fortsatta dråpligheter, kriser och fiaskon, allt i en härlig, humoristisk och hjärtlig kompott (hoppas dock på mindre hemorrojder, om jag ska vara ärlig).

Så, efter 4 år på mama lyfter vi på hatten och tackar för oss! Nu är ni så goda och ändrar era digitala bokmärken (använder man fortfarande det?) och lägger in denna webbadress istället.

Och! Ni följer väl oss på facebook? Om inte, GÖR OM OCH GÖR RÄTT! Och instagram? @hormonerhemorrojder – så, följ, följ, följ och tipsa alla ni känner och alla ni inte känner också för den delen.

Och passa på att titta in hos de nya bloggarna här på mama – Vanja Wikström och Emily Slotte! Vanja väntar nu sitt andra barn och Emily har nyligen blivit mamma till en liten prematurbebis.

VÅR NYA BLOGGADRESS HITTAR NI HÄR >>

 1. I don’t even know how I finishedd up here, however
  I assumed this put up was good. I do not know who you are however certainly you are going
  to a famous blogger foor those who aren’t already.
  Cheers!

 2. Alicia skriver:

  My mother was extremely scared of her father.

 3. Alba skriver:

  Länk sparad! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Hur mycket älskar man någon egentligen?

I eftermiddags stuvade vi in oss i bilen för att åka på middag. På vägen dit avhandlade vi det här med vad man älskar egentligen.

Mira har fått en storasysteruppgift på sitt bord som hon utför väldigt väl, dock oftast under stök och stånk och högljudda protester.

Det handlar alltså om att hjälpa Morris på med säkerhetsbältet i baksätet. Nu var det bara vi tre i bilen idag då Johan vandrat iväg med minstingen i vagnen istället.

Mira frustar och tillrättavisar Morris skarpt medan hon barskt drar och sliter i bältet. Morris är inte 100% följsam och det får han höra. Eller ja, det får hela garaget höra.

Medan Mira håller på att slutföra uppgiften frågar den bökige:

-Mira, älskar du mig?

Mira stånkar och fräser.

-Mira, älskar du mig? undrar Morris igen.

-MENJAGVETEINTEJAGÄRFÖRUPPRÖRD!

Jag tycker att Morris förtjänar ett svar på sin fråga och försöker släta över till dess att den upprörda förmår svara.

-Morris, jag är ganska säker på att Mira älskar dig, för det brukar man göra när man är syskon. Och vi, vi älskar ju er mest av allt i hela världen, maler jag på.

-Älskar ni oss mer än våra kompisar?undrar Mira.

-Vi älskar er mer än allt annat, svarar jag.

-Va? Mer än allt?

-Ja, svarar jag.

-Allt? kontrollfrågar Mira.

-Japp, bekräftar jag.

-MER ÄN ÖL?? frågar Mira

-Well. Pratar vi ljus lager på fat? frågade jag inte tillbaka utan frustade istället till av skratt vid ratten.

-Mer än allt öl i världen, konstaterade jag och mötte Miras belåtna min i backspegeln.

(Undrar såhär i efterhand, givet frågan, exakt HUR nöjd jag måste ha sett ut när jag drack min första öl efter att ha levererat Kasper?)

 1. Petra skriver:

  Älskar detta!!! Skrattar så jag gråter 😂

 2. Sofia skriver:

  Hahaha!

  I fredags frågade min 3åring om hon kunde få en storasyster i julklapp. Jag svarade att det var svårt men att hon kunde få bli storasyster själv någon gång.
  Det var okej men bara om hon fick en lillasyster. Och det svarade jag att vi inte kunde bestämma i förväg utan det kunde bli vilket som.
  Då konstaterade hon (väldigt bestämt) att vi skaffar en katt till istället för då kunde hon bestämma att det var en tjej OCH den vill inte äta mina pannkakor 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Nu håller vi tummarna…

Idag har jag och Kasper slirat runt på stan mest hela dagen. Sista stoppet blev BVC.

Att vara iväg och snurra är det som funkar klart bäst med lilla mr Klister. Han verkar, precis som sina syskon, vilja vara med där det händer grejer. Jag har tidigare funderat på om det kan vara så att han kanske mår bäst av färre intryck men efter att ha provat såväl hemmadagar som dagar på vift, verkar det sistnämnda göra honom (och därmed mig) nöjdare.

Idag blev det en arla morgon (well, i föräldraledighetsmått mätt, heh). Frulle på Bonti med Britax och Ebba von Sydow. Kasper var ovanligt välartad och lät sin mor mula bagels i godan ro.

Den lilla herrn fick givetvis sin beskärda del av den mobila frukostbuffén

 

Sen drev vi runt som två utekatter och jag hann pimpla kaffe OCH amma i några provrum (och bränna föräldrapenning……….).

Hursomhelst, denna rafflande dag avrundades med ett besök på BVC där lillbossen skulle få stelkramps/difteri/osvosvosvosv-vaccin. Jag passade då på att bolla vidare om rotavaccinet och det hela slutade med att Kapser fick en riktig vaccincocktail inklusive rota.

Det var helt ärligt lätt ångestladdat när vår BVC-syrra sakta sprutade in vaccinet i munnen. Lite som som en (väldigt) lindrig variant av rysk roulette. Kommer magen (och tillvaron) slå bakut eller kommer vi glida igenom det hyfsat friktionsfritt?

Well, det återstår att se. Om inte annat får vi glädjas åt att vi slipper en magsjuka.

Håll tummarna, okej?

Vänta, ni måste se några bilder från morgonen:

Den här uppsynen alltså. VAD SKA DET BLI AV DENNA UNGE?

 

Här måste jag ha sagt något väldigt skojigt.

 

Jag fortsätter skratta urskiljningslöst och kan såhär i efterhand konstatera att badrumsbelysningen var lite väl snäll mot min rougeapplicering. 

 

Och börjar sedan…..gråta? Eller?

Jaja. Någon modellkarriär har ju ändå aldrig varit på tal.

 1. Malin skriver:

  Min yngsta trivs också helt klart bäst med liv och rörelse omkring sig!! 🙂

  Liten varning om rotavaccinet: tvätta händerna suuuupernoga efter blöjbyte!! Man kan nämligen FÅ rotaviruset av nyligen vaccinerade småttingar. Det hände en kompis till mig och han satt på toan lutad över tvättstället för det liksom sprutade ur båda öppningarna samtidigt så att säga..
  hoppas ni slipper det!

  Mr klister är för övrigt supergullig!’

 2. Anja skriver:

  Hej! Kom på att du skrev tidigare att du skulle på ditt livs första mammografi, jag är nyfiken på hur du upplevde undersökningen.

 3. Ida skriver:

  Har kolikbarn och för oss så gick det bra med rotavaccinet ingen skillnad i skrik eller magknip. Håller tummarna för det går/gick bra för er

 4. IDa skriver:

  Håller tummarna!
  Om det funkar bra att vara ute och flänga med den lille just nu, gör det! Ingenting blir ju roligare av att sitta hemma en hel dag med en missnöjd liten som kräver konstant sysselsättning…

 5. Anna skriver:

  Håller tummarna här med! Och jag tycker du är så jefla modig och stark som vågar ta med dig ungen på såna där grejer! Min fyramånaders är världens snällaste men jag orkar/vågar inte ge mig ut på stan eller så ifall han börjar protestera och skriker sig blå och jag blir genomsvettig och BARA VILL GÅ HEM!! If you know what I mean… 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..