Sjätte dagen i rad!

Nu har jag kommit ihåg D-dropparna sex dagar i sträck! Sex dagar! Hurra för mig.

 1. Linnea skriver:

  Vilken bedrift! Jag hade också jättesvårt att komma ihåg D-dropparna. Härom dagen hittade jag flaskan och tänkte att nu jäklar. Barnet är trots allt närmare 3 år. Efter tre dagar frågade maken mig om jag gett henne av dropparna som stod på köksbordet. Jag svarade ja och undrade varför han frågade varpå han förklarade för mig att de gått ut för mer än ett år sedan.

  1. Diana skriver:

   Hahaha, det gjorde nog varken till eller från. Vad jag vet så rekommenderas man att ge dropparna upp till tvåårsåldern? Men bättre lite sent än… och bättre lite gamla droppar än inga… eller nåt sånt *ler*

 2. Bebela skriver:

  Jag har Bern och D- dropparna på matbordet. Dottern har fått en sked som bara är till droppar. Den får hon leka med medans mamma tillagar hennes mat. På så sätt vill hon ta dropparna och jag glömmer inte att ge när jag ser henne med skeden. Hehe

  1. Bebela skriver:

   Självklart skulle det stå järn och inte Bern

 3. Ve skriver:

  Hmmm, oj, jag har nästan givit upp… Nu får jag ta nya tag! Skam den som ger sig!

 4. Haha, ja de är inte lätta att komma ihåg 🙂 Och de ljusa månaderna var vi ännu sämre på att komma ihåg för då tänkte vi: när jag var liten fick man bara droppar under den mörka årstiden.

 5. Nella skriver:

  Jag har hittills alltid haft d-droppar + sempers magdroppar i nappflaskan med ersättning. Kruxet är att ungen då blir tvungen att dricka upp till sista droppen för att få i sig alla droppar. Frågade på BVC och det sa att det är OK att göra så. Det var annars alltid en chansning att ge med sked för att oftast spottade hon bara ut allting.

  1. minnie skriver:

   Så var det för oss också, tills vi fick reda på att de som ska förvaras i kylskåp är smaksatta. Medan de som klarar normal rumstemp. är neutrala. Svårt val… slippa allt trassel med kylskåp och ungen lapade i sig dropparna eller komma ihåg att de ska förvaras kallt (även på resande fot) och tvångsmata en vägrande unge?!!

   På BVC tänkte de att smaksatta nog är godast och hade därför gett dom till oss.

  1. Diana skriver:

   Efter att trixat ett tag med sked med första skruttan fick jag syn på en kompis som helt sonika droppade ner dropparna i munnen på bebben när den låg på skötbordet. Klockrent. Gick genast över till detta förfarande och har gjort så från start med andra skruttfisen, med lysande resultat. Hon ligger där och gapar och ler så fint när jag glatt öppnar flaskan ovanför henne. De verkar tycka att det är lite skoj. Och så slipper man meckandet med skedar som ska tas fram, bökas in i en mun och sedan diskas.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..