De 10 budorden för premiärpäron

”Näe, ungdomar. Nu ger jag upp”, sa Gud himself en vacker dag och fortsatte tala till den mörbultade och uppgivna massan av nyblivna föräldrar:

1. Du kommer att ha andra gudar jämte mig. Typ kaffe, egentid på ICA-Maxi, öronproppar och obscent stora mängder smågodis.
2. Du kommer att missbruka Herren Guds namn. Det gjorde du redan under förlossningen.
3. Du kommer att tänka sjukt mycket på vilodagen, och helga den. Var fan den nu är.
4. Du kommer att hedra din fader och din moder. När de kan sitta barnvakt.
5. Du kommer att vilja dräpa. It’s natural.
6. Du kommer att vilja begå äktenskapsbrott. Klart som fan gräset är grönare på andra sidan sömnbrist och söndertvättade boxers.
7. Du kommer att vilja stjäla. När du räknat fel på din SGI och allt annat.
8. Du kommer förmodligen att bära falsk vittnesbörd mot din nästa, någon gång. Typ förtala subban som har åsikter om din nya kroppshydda/livsstil/icke genusneutrala färg på barnets kläder.
9. Du kommer att ha begär till din nästas hus. Det är både ljusare, fräschare och har alltid högre taxeringsvärde i säljtider.
10. Du kommer att ha begär till din nästas hustru/make, städhjälp, bil och allt som tillhör din nästa och instagrammas i tid och otid.

  1. Men det där skulle vara svar till M nedan som är gravid. Suck. Mama har verkligen inte särskilt kompetent IT personal som inte ens kan få kommentarsfältet att fungera!

 1. Jag som blev mamma innan instagram och föräldrabloggar fanns (eller var så känt) hade ett barn i vänskapskretsen innan vi blev föräldrar. Hen sov, sov och sov. Sedan fick visst vi en annan variant av barn och blev helt paffa-jag hade ingen aning om att man skulle mata på natten??? Mörka ringar under ögonen och en tävlan om vem som sovit minst! Jag hade nog uppskattat att ha en realistisk verklighet om bebislivet;)

  Och vad sjutton, sådant här får man väl läsa med ironi- en kopp med sanning, lite påspädning och mycket humor!

 2. Hejsan! Ser väldigt mycket åsikter i kommentatorsfältet så lämnar min med,

  Tycker inlägget var roligt, vissa saker stämmer och andra inte. Det är fantastiskt att bli förälder och oavsett vad folk skriver kommer ni blivande föräldrar säkert tycka det är det bästa som finns dock…

  1. Det är jobbigt att bli förälder, du har ingen egen fritid längre där du helt kan slappna av. Egentid är något som händer ibland men för vissa alltför sällan särskilt ensamstående föräldrar.

  2. Vakna nätter med kolikbarn etc är hemskt jobbigt. Man gör allt för sitt barn men att säga att allt är rosenskimrande skulle ju vara en lögn, det finns jobbiga stunder och fantastiska stunder.

  3 Avundsjukan tycker jag kommer i vågor, ibland önskar man man kunde chilla i soffan käka middag på stan dra på bio och ha en fantastiskt natt med sin lover, dock gör ju inte detta en till en dålig mamma! Man kan få önska allt detta och ändå vara sjukt lycklig och glad över tillvaron.

  4. Jag var glad att få höra om att det skulle bli jobbigt innan, ändå blev jag chockad när det väl hände. Något många av er andra nog också blivit. Hela livet har man kunnat prioritera sig själv men nu finns en/flera minstingar som man gör allt för istället och det ÄR jobbigt ibland speciellt eftersom småbarn verkligen kräver 24/7 av sin mamma i princip.

  5. Även om dagarna är tankade av glädje så tycker nog många väldigt olika om sin mammaledighet och det tycker jag man borde få göra. Själv ska jag börja studera när min son är 8 mån, jag tycker det räcker och pappan får ta över. Ska bli skönt att få lite egentid(i form av plugg på universitetet) och jag tycker inte det gör en till en sämre mamma för det, snarare får lillen det bästa av både mamma o pappa istället en lyx vår familj har.

  Tack o Hej!

 3. Hahahaha fyfan vilka torra jävla kossor det finns! Men ja… har man inte upplevt det så kanske de är svårt att läsa med glimten i ögat! Undrar dock varför man ens läser om man inte vill se/höra ”negativt” Såklart är det det bästa som finns att få barn! My god! Ingen skulle väl nånsin byta bort sitt liv med de bästa som finns – ens barn! Men hahaha fyfan vad trött å sleten man är ibland!

 4. Kan skriverierna kanske bli lite positiva? Hur fantastiskt är det inte att bo i ett land som uppmuntrar oss att vara hemma länge med våra barn. Till och med betalar oss för det! Hur underbart är det inte att under en mycket kort tid i vårt liv få se våra små frön växa och blomma ut? Trots trötthet, bitterhet, avsaknaden av egentid så väljer vi ju ändå att skaffa barn. Kan vi inte vara lite tacksamma för att vi fått barn och stolta!! Det finns väl bekymmer och trist vardag i alla livets skeden, låt oss hylla denna småbarnstid i stället för att negga ner den. Tänker också på de som väntar deras första barn. Inte så kul att höra på allt negativt innan man ens kommit till förlossningen.

  1. BAM! Där fick du (Lisa) in allting som jag går och tänker på som blivande mamma. Jag väntar mitt första barn och är nu i vecka 40+3. Jag är urleds på allt negativt och bittert jag fått höra genom graviditeten! Och har ännu inte kommit till förlossningen.
   Kan jag få höra att jag ger mig in på något fantastiskt? Varför ska alla tala om för en att man kommer må skit och att allt är jobbigt?

  2. Det finns tusen bloggar som bara pratar om det rosenskimrande med barn. Läs dom istället om det är det du är ute efter!

 5. Håller inte med alls.
  Att vara mamma är totalt ojobbigt. Jobbigt var att gå till jobbet varje dag. Nu njuter jag av att vara med min älskade son, det roligaste som finns 🙂 Till er som ska få barn så behöver det verkligen inte vara så ”jobbigt” som alla påstår…

  1. Nej men snälla någon! Nu sätter jag ner foten. Författarna till den här bloggen skriver om det dem vill och använder bloggen som en ventil ibland och som en tröst i bland, eller har helst de önskar!! Om ni nu vill höra positiva saker, läs inte här! Eller skriv en egen blogg om allt roligt! Så trött på dessa piedestaler alla bloggare sätts upp på, låt de vara människor. Man kan inte behaga alla. Ni kan inte kräva att alla ska va nöjda å glada jämt.
   Och är man rädd i för föräldraskapet råder jag en att antingen prata med en vän, barnmorskan eller nån annan man litar på inte söka pepp i fel forum! Se inåt i stället för utåt kära medmödrar!

 6. Hahaha du kommer vilja stjäla, ja lätt! Speciellt nu efter 8 mån fl börjar man tröttna på budgetlivet, tur att man kan kolla in här då för ett gott skratt:) kram på er

 7. Underbart! Och så påven som avgår och allt. Känns nästan som om han i och med det visar att han håller med er… 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..