Världens lamaste aktivitetsförslag – eller?

Inom loppet av ett par timmar har vi här på hemmaplan försökt underhålla den genomtrötta lilldivan som tydligen nöjt sig med 15 minuters sömn på förskolan idag. ”Mija BEHÖVE inte sova. ALDRIG.” Ja, ni fattar.

Shrek, kramar, Backyardigans, Gangnam Style, Pippi, dans, sång och rytmik – allt har ratats likt den sämsta Idol-audition av hushållets J-Lo.

Men, sen presenteras två aktiviteter inom loppet av en halvtimme som istället mottas med största entusiasm. Det börjar med att jag måste gå på toa.

-Mira, ska du följa med mamma på toa? frågar jag entusiastiskt och lite, lite desperat.
-Mamma bajsa? undrar Mira och lägger huvudet på sned.
-Jajemän! svarar jag nästan lite stolt.
-Woohooo! tjuter Mira och är mig hack i häl på väg mot badrummet.

En stund senare är det den andra entertainern som briljerar med ett om möjligt ännu lamare aktivitetsförslag.

-Mira, vill du följa med och titta på när pappa byter om till mjukisbyxor?
-JAAAAAA! jublar Mira.

Vi fattar som vanligt noll. Sen måste vi ha missat the magic moment när trötthet övergår i övertrötthet, för när vi väl skulle natta lillvilden sprack vår tidplan (5-7 minuter) med cirka 53 minuter och nu, en timme senare är det tyst och stilla i hemmets lugna vrå.

  1. Ha ha ha, det är underbart att det oftast är de mest otippade och banalt enkla sakerna som är roligast. Tidsplanen spricker nog mer oftast än inte som förälder…..:) viviannetreschow.wordpress.com

  2. Anna skriver:

    Men jösses, välkommen till klubben för oss som roar de små med vardagliga saker. Hos oss står saker som att gå ut med soppåsen, bära in blöjpaketen, diska, sopa etc. högt i kurs. Tillsammans med nämnda ombyte och toabesök. Det är hur vi får vardagen att bli kul, utan att det blir för mkt TV. i

  3. Aahhh ni är i brytet när hon ska sluta sova på dagen. Kan bli en lite turbulent tid, men sen är det fantastiskt när man slipper sovstunden mitt på dagen.

  4. Gina skriver:

    Samma här. Måste ha känt på sig att det är fredag och 14 februari. Vad? Ville mamma o pappa mysa lite och ha vuxentid tillsammans? Nä sånt ska inte tillåtas i detta hem!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..