T-minus 48 days

Idag är det alltså fyrtioåtta dagar kvar till beräknad leverans av avkomma numero dos. Det är 1152 timmar.

Denna gång lovade jag mig själv att inte klamra mig fast vid tilldelat datum på grund av den 10 dagar sena ankomsten sist som orsakade både ett och två tårdrypande otålighetssammanbrott.

Intellektuellt tror jag nu att jag har lite mental höjd och att jag har förlikat mig med att 17 eller 27 april är precis  lika tänkbara scenarier, men jag vet att det här intellektualiserandet är bullshit. 17 april it is, nedräkningen har börjat.

Det är alltså 48 dagar av sanslös nyfikenhet och längtan och bara 48 dagar kvar som familjetrio. 48 dagar som ibland känns som 4800 och lika ofta som 0,48. Det kanske är de sista 48 dagarna jag kommer att uppleva som gravid någonsin, kanske inte. Det är också 48 dagar av oro och änglsan inför att allt ska gå bra. Jag är som bekant inte det minsta stöddigare denna gång, snarare tvärtom. Magen är under normalkurvan och trots lugnande ord från barnmorskan känner jag mig inte som en särskilt cool katt. Det är 48 dagar som jag fortsatt ska undvika symptomgooglingar (senaste i raden: restless legs) och 48 dagar tills vi får skåla vår lilla godbit välkommen till världen.

Det är precis lika overkligt denna gång.

 1. Anna skriver:

  Här har vi beräknat till 18 april! Vårt andra. Och samma som du gick jag över förra gången fast 13 dagar! Känner igen den försökte inställningen om att inte vara fast vid bf men de går ju inte…

 2. Ida skriver:

  Jag låg också under normalkurvan med barn nummer två. Visade sig när dom gjorde ett extra ultraljud mot slutet att han inte alls var under kurvan. Han låg väldigt långt ner så själva mätningen blev missvisande. En perfekt liten pojk blev det. Snabbt som attan gick det också, hann inte ens bli inskriven på BB.. Första gången tog det 27 timmar..

 3. Jenny M skriver:

  Vi fick just vår tredje. Flera gånger under graviditeten fick vi höra att den vi pratade med inte ville ha ett tredje barn för att det inte ville utmana ödet. Trots att det var en av de fånigaste kommentarerna jag hört. Man får ju höra en del mindre lyckade kommentaren när man är gravid så satte det sig och jag var nog mest orolig den tredje gången.

 4. Ve skriver:

  Det är lustigt hur hjärnan kan snurra igång… Och jag håller med. Förra gången hade man liksom inte så mycket att jämföra med. Magen växte (eller inte) och man var ständigt och jämt hos barnmorskan, kändes det som. Den här gången – precis som du säger – känns det inte lika självklart att ha samma tur… Tyckte att jag blev bombtjock mycket snabbare men för två veckor sedan kändes det som om det liksom stannade av. Så nu undrar jag självklart hur det går därinne, i stället för att bara vara nöjd med att tillväxt inte sker precis h e l a t i d e n. 🙂

  Förra gången var jag 10 dagar tidig. Gick från jobbet 3 veckor före, fixade och donade och just när jag sagt till en kompis att nu var det banne mig dags att lägga upp fötterna och njuta innan det var dags så… gick vattnet. Det kändes inte heller som något optimalt upplägg, även om jag förstår att det kan vara påfrestande att gå över tiden. Men jag var liksom inte redo! (Fast blir man någonsin det?) Den här gången kommer jag i alla fall ha både semester och lite föräldraledigt innan, 6 veckor har jag laddat upp med! 🙂

  Nåväl. Tidigt eller sent, stor eller liten; jag är säker på att du kommer få en toppenbebis (kommer ni inte ihåg om det var du eller Sofia som förespråkade bebis eller bäbis… 😉 ) och det kommer gå hur bra som helst! Kramar!

  1. BEEEBIS. Min man säger bÄbis och det är åt hel***e, hehe.

   GRATTTTTTIS! Du är också på väg in i tvåbarnsvärlden alltså. Iiiiik. Skräckblandad tjusning alltså.

 5. Åsa skriver:

  Tips: Jag hade restless legs förra graviditeten och fick då veta att det handlar om järnbrist. Börja käka blodpudding och grön paprika som en galning och efter nån vecka försvann problemen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..