Vi går nästan på teater

kulturtanter

Fritt förekommande art i det offentliga kulturrummet.

Igår var Malte på sitt livs första barnteaterföreställning. Eller ja, i sitt livs första teaterfoajé i alla fall.

För trots upprepade löften om att det skulle bli roligt (att titta på djursminkade vuxna i trikåer) lackade lillchefen ur redan före första ringingen och ställde till en helt egen scen ute vid biljettluckan. Det var tårar, snor och bankande nävar i stengolvet. Ballonger som hängde utom räckhåll, overallärmar som var för långa, människor som var för gamla, konstiga och många. Malte fixade helt enkelt inte att trängas med kultureliten och deras barnbarn vid sin tröttaste tidpunkt på dygnet.

Det hjälpte inte ens att två klädd-i-konst-kvinnor böjde sig ner i all välmening mot honom där han strejkade på golvet och försökte muntra upp honom. Snarare blev det värre. Främmande människor i batik och ylle funkar tydligen inte heller vid den tröttaste tidpunkten på dygnet.

Efter idoga tröst- och mutförsök gav jag upp och lovade att vi skulle gå hem istället, varpå Malte sken upp och slängde sig överlycklig runt min hals.

Några steg utanför teaterlokalen pussade han mig på kinden och sa:

– Det var kul på teater, mamma.

  1. Sofia skriver:

    Min treåring ballade ur idag och gick absolut inte att stoppa. Nåt hade fel färg och utbrottet varvades upp medan jag desperat försökte klura ut vad som var fel. Jag hann inte greja det, fast jag tror att hon ”behövde” ett utbrott, hon var trött och ilsk och var inte intresserad av att jag skulle fixa situationen. Det kan vara bra att komma ihåg också, att det faktiskt inte hjälper vad man än gör, för utbrottet är så argt att det bara måste ut.

  2. s. skriver:

    Inte för att vara sån, men… Jag saknar ett sånt därnt litet tingeltangel som ska hänga från ena glasögonbågen på åtminstone en av klädd-i-konst-tanterna på bilden. Hehe. I övrigt en fullkomligt lysande illustration!

  3. Precis!!! Man ska inte leka med sovtider i den åldern. Det hade kunnat vara mitt barn det där! Å tänk att det ändå blev ett gott minne för honom. Haha!

  4. Em skriver:

    Åh så underbar kommentar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..