BF+5 – mysigt!!!

Åh, det är så spännande! *fniss* Nu går man verkligen i väntans tider och jag klappar och sjunger för magen mest hela tiden. Man ska ju inte fästa sig vid datumet man får vid ultraljudet för bebisen kan ju faktiskt dröja ytterligare två veckor.

Så, jag passar på att ”boa” och tar mig an små mysiga projekt i hemmet. Nu på morgonen har jag bakat lite grann:

Så himla smarrigt! Och enkelt att göra!

Igår blev vi nästan klara med barnkammaren också, jag ska bara virka en kompis till nallen som vi har satt i den lilla rottingfåtöljen som vi ropade in på auktion häromveckan. Tror verkligen att vår lilla prins eller prinsessa (sååå spännande!) kommer att trivas där inne och uppskatta våra färg- och materialval.

Gardinen har min farmor sytt av hennes brudklänning – det blev så himla fint!

När jag har virkat klart dvärgkaninen (den blir nog gräddvit…) ska jag färgkoordinera gullefjunets garderob som mestadels går i våriga pasteller (mina favoritfärger!!!) 🙂 🙂 🙂

Det är ju till och med lite tur att bebben inte kikat ut än, hihi, jag har ju så himla mycket skoj att fixa med!

Oj, nu är fullkornssconesen med nakenhavre klara! Mmm, så himla gott, ska unna mig lite smör och marmelad från Österlen till. Mums!

Bildkälla: google.com

 

 

 

 1. Haha! I love it!
  Jag fick barn för första gången för snart fyra månader sedan och det känns som att det enda jag ”boade” åt honom var ett par vikta papperstranor. Jag kände mig sjukt nöjd med mig själv. Sedan kollade jag runt på lite ”mammabloggar” som var fyllda till bredden exakt av det du skriver om. Fast utan ironi. Då kände jag mig inte riktigt lika nöjd med mig själv längre…

  Lycka till med ”bakandet”

 2. Haha!! Bra jobbat på en dag. Och så klarade du väl av några viktiga jobbmöten på telefon eller kafé samtidigt? Men det blir en tjej till, alltså? Tänker på temat i rummet… 😉

 3. Hahaha! Jag ligger här på soffan, yr och förkyld och BF först 5/5 och känner att snälla låt mig inte vänta till 19 maj, vilket blir motsvarande datum som dottern kom på. Nej man kan bli smått knäpp av mindre 🙂

 4. Du glömde skriva med punkter. Typ, jag är så himla l.y.c.k.l.i.g! Har förstått att man ska göra det om man skriver en rosa moln blogg!
  Men första dagarna efter ”missat” BF är värst. Sen tyckte iallafall jag att det kändes bättre.

 5. Hahaha! TACK! Sitter här och skrattar astmatiskt halvvägs i graviditet nr 2, efter en kväll som monstermamman vid nattningen med bråkande 3-åring.

 6. Var själv där för några månader sen…Jag var så arg! För varje dag som gick blev jag argare o otrevligare. Den där sista tiden av graviditeten är verkligen bara skit, man är ju så less! Finns inget att säga som gör det bättre heller, känns ju som bebisen aldrig tänker komma ut ändå. Har hört att ett glas champagne kan sätta igång det, kanske värt att testa?! Tack för alla goda skratt!

 7. Åh fy fasen, bjussar på mängder med sympatier. Jag har 53 dagar TILL bf på graviditeten from hell. Att jag dessutom gick 14 dagar över tiden med min son gör att jag har ca 67 dagar tills detta är över. Mon dieu

 8. Det här var på riktigt det absolut roligaste jag läst på länge! haha!! Ibland tror jag faktiskt att det bara är jag i heeelaa världen som inte orka piffa med allt och det är så mys med allt och…. Tack för perspektiv på tillvaron och lycka till när det sätter igång. Första gången jag läser bloggen men definitivt inte sista!

 9. Hahaha! Underbart!
  Glöm nu inte att följa alla fantastiska tips nu också: ”passa på att vila”, ”läs en bok”, och allt annat man har lugn och ro till i kroppen….

 10. Ja härligt att du kan vara ironisk, det behövs och underlättar. viviannetreschow.wordpress.com

 11. Passa på å njuuut. Ta en härlig promenad i det fria (parkeringsplatsen) Djupandas på en yogamatta( somna framför valfri dagserie) eller varför inte göra dig fin och läcker för din man? Du vet färdknäppen *nudge nudge* Den här tiden kommer aaaaldrig igen!

  1. Haha, ja den berömda färdknäppen. Den är väl alla sugna på sådär sista dagarna av graviditeten? 😉 Man känner sig sååå attraktiv av allt… Glow.

   1. Jomenvisst! Vad gör lite halsbränna och foglossning mot den urinstinktiva viljan att rocka loss i sängen de sista dagarna innan en bebis promenerar ut ur nederdelen. Hot stuff!

 12. Heheheee skrattar jag rått från en solig balkong där korven sover sött och jag sjunger föräldrapenningens lov. Ska goffa lite choklad tror jag. Snart är du där.

 13. Hahaha! Jag trodde verkligen att jag skulle få uppleva samma myyyysiga väntan men hoppsan hejsan – för 7 veckor sen kom vår dotter! Hon hade bf nu på lördag 26/4… Men det gick det med:) du kan iaf glädja dig åt att slippa neonatalen i 4 veckor 😉 jag gissar förresten på 26 april, en till tjej och 3660 gram!

    1. I och med att jag inte har lämnat bostaden på grund av en kraftig bakteriell bihåleinflammation som jag nu knaprar penicillin mot (alla får tycka preciiis hur synd de vill om mig), har jag inte pratat med folk utöver min man, Mira och mina imaginary friends. Kanske lika bra med tanke på de klokheter du fått höra, hehe.

     1. Ämen alltså.. 🙁 Bra att du har dina imaginaries. Du kommer behöva dem i kommande tider också. Hemskt ledsen för det också.

 14. hahaha 🙂 Jag sitter med min tvåveckorsbebis i famnen (mitt tredje barn, född på bf+13…) och håller tummarna att väntan snart är över!

 15. Jag tror att planerat snitt 9 dagar innan BF var det näst bästa med min graviditet. (Det bästa var så klart en frisk och levande bebis.)

 16. Ha, ha, ha!!! Såååå otroligt kul, det behövde jag efter en morgon med två otroligt skrikiga ungar. Tack. Håller tummarna för att det sätter igång snart 🙂

 17. Bf+3 här och TACK detta gjorde min dag. Helt underbart roligt! Nu ska jag spendera min dag med härliga målbilder och positiv energi.

 18. Åh det är såååå sjukt tråkigt att vänta på de där envisa bebisarna. Är beräknad med nr 3 på fredag och känner absolut nada…har inte gått över med de 2 första men det var 8,5 år sen jag födde senast så denna gången ska det väl bli övertid 14 dagar och sen igångsättning. Vi som ska flytta i nästa vecka…inte alls stressande!!! SUCKAR för oss båda.

 19. Håll ut. du kommer föda snarast! Jag gick iofs över 16 dagar och söker fortfarande 3 år senare sympatier när jag får chansen…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..