(VARNING FÖR STARKA BILDER) BF+6 – direkt från bunkern

Jag for ju alltså med lite osanning igår. Den virkade dvärgkaninen blev lavendelblå istället, till exempel.

Sen var det väl ett par grejer till som inte riktigt ser ut som på bilderna. De här har jag faktiskt inte bakat:

Här är det tänkt att bebisen ska sova:

Det här är en bra bild, tycker jag, för den visar så mycket på samma gång (framförallt är den en uppvisning i undermåligt alternativt ordningssinne och förvaringsmöjligheter ”outside the box”). Vaggan sov Mira i under sammanlagt, säg…23 minuter. Återstår att se ifall lillsyskonet bräcker detta.

I vaggan, måhända lite märkligt placerad, ligger alltså liggdelen till Miras vagn. Den använde Mira om möjligt ännu mindre i och med att hon vagnvägrade de första 4 månaderna av sitt liv. Istället valde hon att transporteras i Babybjörn som har blivit utsedd till Most Valued Asset av hushållet vid upprepade tillfällen.

I barnvagnen, som alltså till 50% ligger i vaggan, syns även delar av såväl mors som bebis garderob.

Här är resten av arvsmassornas kläder. Blandade storlekar i alla backar, från 50-122 centilong (barn växer ju så fort).

(ändå hyfsat vikt och sorterat *klappar mig på axeln*)

Här är den kombinerade barnkammaren/köket:

I vår familj uppmuntrar vi nämligen lek i alla rum. I vår familj har vi nämligen inte en chans att hålla efter när orkanen Mira orsakar haveri i vartenda hörn. Eller ja, vi orkar inte, helt enkelt.

Här vid matbordet äter vi inte nakenhavre:

Här är bebisens skötplats tillika avstjälpningsbord för diverse…ting:

Ser ungefär ut som det gjorde för 2,5 år sen.

Till vänster i bild ser vi den hyfsat opackade bb-väskan. I väskan finns i nuläget:

 • 1 st pyjamas, stl 56

I mitten av bilden ser vi medicinkorgen med bland annat Omeprazol, Xyloproct och andra livsuppehållande preparat.

Och här är några andra glammiga BFF’s som jag aldrig går utanför dörren utan:

Ja, och här sitter hushållets matriark och hennes bakterieinvaderade, inflammerade bihålor och gravidglowar som aldrig förr:

 

Ja, hörrni. Livet på en pinne.

Tusen, miljoner tack för alla peppande kommentarer och muntra hejarop! Det gör tillvaron mångfalt drägligare, hehe.

 

 1. På ett sätt tycker jag det är kul men det är mest pga ditt sätt att skriva. Du visar upp en verklighet, inte verkligheten. Faktum är att det ser olika ut i alla hem. Vissa hem är mer organiserade, andra mindre. Det handlar också om att prioritera, hur mycket det betyder för var och en att ha ett städat hem. För vissa spelar det inte så stor roll, eller är inte värt jobbet. För andra är det det. Faktum är att det inte tar så lång tid om man inte låter det gå för långt. Det handlar om att snabbt städ upp innan man lägger sig, snabb röja. För mig är det viktigt att ha ett hem som är rent och i ordning, jag mår som bäst då och det gör verkligen skillnad. Tycker inte det tar mycket på krafterna att se till att det är det heller, för mig är det värt det. Nu vill jag också poängtera att jag bara har ett barn och är inte gravid, det är en stor sak. Vi får se om jag orkar lika mycket när det ev komma finnas fler barn:) Det viktiga är tt du mår bra och trivs, lycka till med den sista biten! viviannetreschow.wordpress.com

  1. Alltså Vivianne jag förstår att du inte menar illa, men vad är syftet med din utläggning om att det ”handlar om att prioritera”? Visst gör det det, men om båda i ett hushåll jobbar heltid t ex kan det vara svårt att hålla hemmet i toppskick hela tiden, eller om man har fler barn eller vad det nu är. Jag och min man (väntar barn nummer 1 i maj) prioriterar olika olika dagar, och vissa dagar är vi båda så trötta att vi hellre lägger upp benen, äter en pizza och njuter av varandras sällskap framför att städa. Eller som nu tänker jag prioritera att ge mig iväg och träffa några vänner framför att ta disken som står i köket. Jag gillar också ordning men sedan jag var utbränd för några år sedan har jag hellre skitiga hörn och mår bra och har bra relationer än tvärtom. Så jag antar att jag prioriterar balans:)

 2. Underbart!!!! Äntligen en bloggare som ger en riktig bild på hur det ser ut i verkligheten hos en familj, läs de familjer som lever i riktiga livet och inte endast på ytan!!! Kämpa på!

 3. Heja dig! Tack för realistiskt inlägg. Det är ju precis så det är. Och vad FASEN är det där glowet som alla snackar om? Jag har hy och hår som en fjortis och ben som en långvårdspatient. Vecka 32 and counting…
  Inser att jag är ute ur tävlingen då jag gissade den 23/4. Nu håller jag alla tummar för dig. Att gå över är inget kul. Kram och pepp i massor! /Karin

 4. Tack för dagens goda skratt! Är själv i vecka 38 och har varit hemma från jobbet en vecka hittills och jag tycker den väntan varit seg- så kan tänka mig hur du har det, men kämpa på syster! Är också impad av dina röda tånaglar, var ett tag sedan jag kunde måla mina och då deklarerade min man att han vägrar ta bort nagellack på mig igen (han gjorde det EN gång för en månad sedan och ojojoj vad jobbigt det var, män har det också svårt osv … ) och att jag får vänta med lack tills efter BF. Men nu känner jag mig lite rebellisk för det är inte mycket en kan piffa såhär i 9:e månaden (jag ser ut som en vattenmelon i tights) men naglarna är i alla fall inte svullna! (Bara tunna och spruckna…) En ny flaska onödigt dyrt lack kommer nog slinka med om jag orkar ta mig till Åhlens senare … (vilket iofs inte är så troligt) För det är jag fan värd med allt jobb jag gör HELA TIDEN. Ha en fin dag!

 5. Åjo det smyyyygpiffas minsann med både nagellack på tåtilla, tåtisse och polarna OCH blingbling runt halsen! Ha ha ha! Tusen tack för en fantastisk blogg, ser fram mot att följa den omtalade tvåbarns-chocken ur din underbara synvinkel. Kram!

 6. Ja herregud, Baby Björn var ju räddaren i nöden de första 6 månaderna! Gick ingenstans utan den – vagnen var mest med som snygg accessoar (eller nåt). Förstå paniken nu när jag inte kan h i t t a vår Baby Björn inför nr. 2! Någon låda måste ha försvunnit i flytten (för 1,5 år sedan) för Baby Björn, alla babykläder stl 58-62 samt diverse vällinggrejer har bara gått upp i rök. Får väl klä barnet i säck och aska första månaden och hålla tummarna för att det bara är vagnen som duger (he he he…) 😉

  Snart är det slut på väntan, håll i, håll ut, håll fast och släpp sedan ut för allt vad tygeln håller! Kram!

  1. OMG! Förstår paniken. Jag har lokaliserat bärselen men saknar precis som du, ett gäng bebiskläder som är mindre än stl 62. Men å andra sidan, nu när man går på övertid kanske ungen köttar på sig ordentligt och ut kommer en liten Karelin på 6-7 kg. Då blir ju stl 62 perfa.

   1. Om BB-selen kunde göra dig lite trött i axlarna ibland kan jag varmt rekommendera dig att testa ergonomisk bärsele typ Ergobaby, manduca, beco eller likn. Superskön att bära i och eftersom barnet sitter i grodposition istället för att ”hänga i grenen” finns det ingen gräns på hur länge de kan sitta i bärselen (till skillnad från bb). Framförallt upplevde jag att de avlastade så bra att jag knappt kände att jag bar barnet och då kan tilläggas att hon gärna valde sele framför vagn i över ett år 🙂 Hoppas nu din väntan snart är över. De där sista dagarna är verkligen ingen hit. Själv har jag 6 veckor kvar så jag får inte riktigt bli otålig ännu om jag ska stå ut.

   2. Åh, Karelin! En av mina favoritidrottare, faktiskt. Men jag skulle ju inte vilja föda honom… så jag hoppas du får en nätt liten sak som bara säger ”plupp” 🙂

   3. Även här fick det inhandlas nya kläder i stl 50-56. Efter några veckor av nr2 som bajsat och kräkts ned sina 50-56 kläder flertalet gånger kom jag på varför jag inte hittade några från nr1…

 7. Bebisen kommer att komma ut förr eller senare. Gick 14 dagar över tiden med båda mina ungar. Ät godis! Och glass! Lycka till! Kämpa! Och surfa push gift(s).

 8. Ikväll har vi (3-åring, 8-månaders, mamma och pappa) dansat runt till Bob Dylan i vardagsrummet istället för att städa. Betydligt roligare! Hoppas bebisen kommer ut snart, skulle kommit idag enligt mitt tävlingsbidrag!

 9. Tack för en underbart befriande, träffsäker och underhållande blogg! Jag är dessutom väldigt imponerad av dina till synes grymt snygga tånaglar. Tänk att lyckas med det med en fullgången gravidmage i vägen! 🙂

 10. 🙂 men nu är det bara fem dagar kvar!! Måste vinna den där tävlingen. Måste hinna den där tävlingen. Måste vinna…

 11. Underbara störtsköna du!! Ärlighet är så uppfriskande! Lycka till med BF när det är dags och fortsätta skriva som du/ni gör, många som behöver detta!! Kram!

 12. Underbara du och blogg! Jag har precis hittat hit genom Knivlisa tror jag och jag tror bestämt att jag stannar 🙂 Nu ska jag fundera på vad jag egentligen är sugen på. Chokladbollar, mazariner, mjukglass? För inte är det grönsaker, frukt eller riktig mat… mvh gravid i vecka 31

 13. Underbart! Tack för att ni finns! BF – 1, trött, hormonell och gråter. Får höra att jag har sådant ”glow” och vill helst då spy. Får uppmuntrande tips om att jag ska passa på och njuta för sen… typ närmaste 10 åren så kan jag ju glömma det – samtidigt som jag har livet bästa framför mig. Känns bra! *ironi* – så TACK för er fina blogg!

 14. Haha, du är föööör rolig. Så härligt att ni vågar visa egen vanliga vardagen och hjälper till att minska hetsen om allt det perfekta, älskar er för det. Lycka till med barnafödandet! Kram

 15. Bärsjal!!!!!! Älskade bärsjal!!! Jag kallas fortfarande kängrumamman fast dottern numera gillar vagnen!
  Återigen tack för att du / ni delar verkligheten!!!! Visst är glammiga tidningar roande men tack vare era sanningar står även jag ut!
  Kramar å kämpa på!

 16. Vill bara tipsa om en ergonomisk bärsele om lillknyttet också vagnvägrar. Båda mina äldsta har vagnvägrat och den äldsta åkte i babybjörn medan den yngsta hade en ergonomisk sele, vilken skillnad 🙂

 17. Jag skrattar högt av igenkänning! Lillasyster föddes för sex veckor sedan och vi städade ordentligt hemma för första gången på sex veckor nu i påskhelgen. Eller…vi gjorde vårt bästa mellan matningar, blöjbyten och framförallt underhållning av uttråkad 2,5-åring. Innan födseln var det ju också ostädat rätt jäkla länge pga .. ja.. graviditet + uttråkad 2,5-åring. That’s life liksom. Det är sjukt befriande att se att andra har det likadant =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..