(VARNING FÖR STARKA BILDER) BF+6 – direkt från bunkern

Jag for ju alltså med lite osanning igår. Den virkade dvärgkaninen blev lavendelblå istället, till exempel.

Sen var det väl ett par grejer till som inte riktigt ser ut som på bilderna. De här har jag faktiskt inte bakat:

Här är det tänkt att bebisen ska sova:

Det här är en bra bild, tycker jag, för den visar så mycket på samma gång (framförallt är den en uppvisning i undermåligt alternativt ordningssinne och förvaringsmöjligheter ”outside the box”). Vaggan sov Mira i under sammanlagt, säg…23 minuter. Återstår att se ifall lillsyskonet bräcker detta.

I vaggan, måhända lite märkligt placerad, ligger alltså liggdelen till Miras vagn. Den använde Mira om möjligt ännu mindre i och med att hon vagnvägrade de första 4 månaderna av sitt liv. Istället valde hon att transporteras i Babybjörn som har blivit utsedd till Most Valued Asset av hushållet vid upprepade tillfällen.

I barnvagnen, som alltså till 50% ligger i vaggan, syns även delar av såväl mors som bebis garderob.

Här är resten av arvsmassornas kläder. Blandade storlekar i alla backar, från 50-122 centilong (barn växer ju så fort).

(ändå hyfsat vikt och sorterat *klappar mig på axeln*)

Här är den kombinerade barnkammaren/köket:

I vår familj uppmuntrar vi nämligen lek i alla rum. I vår familj har vi nämligen inte en chans att hålla efter när orkanen Mira orsakar haveri i vartenda hörn. Eller ja, vi orkar inte, helt enkelt.

Här vid matbordet äter vi inte nakenhavre:

Här är bebisens skötplats tillika avstjälpningsbord för diverse…ting:

Ser ungefär ut som det gjorde för 2,5 år sen.

Till vänster i bild ser vi den hyfsat opackade bb-väskan. I väskan finns i nuläget:

 • 1 st pyjamas, stl 56

I mitten av bilden ser vi medicinkorgen med bland annat Omeprazol, Xyloproct och andra livsuppehållande preparat.

Och här är några andra glammiga BFF’s som jag aldrig går utanför dörren utan:

Ja, och här sitter hushållets matriark och hennes bakterieinvaderade, inflammerade bihålor och gravidglowar som aldrig förr:

 

Ja, hörrni. Livet på en pinne.

Tusen, miljoner tack för alla peppande kommentarer och muntra hejarop! Det gör tillvaron mångfalt drägligare, hehe.

 

 1. Hanna skriver:

  Ahhhhhhhh!!!!! Tack!!!!! Du gjorde precis mitt liv lite mindre prestationsångestfyllt!

 2. Anna skriver:

  Du är bara bäst!!

 3. På ett sätt tycker jag det är kul men det är mest pga ditt sätt att skriva. Du visar upp en verklighet, inte verkligheten. Faktum är att det ser olika ut i alla hem. Vissa hem är mer organiserade, andra mindre. Det handlar också om att prioritera, hur mycket det betyder för var och en att ha ett städat hem. För vissa spelar det inte så stor roll, eller är inte värt jobbet. För andra är det det. Faktum är att det inte tar så lång tid om man inte låter det gå för långt. Det handlar om att snabbt städ upp innan man lägger sig, snabb röja. För mig är det viktigt att ha ett hem som är rent och i ordning, jag mår som bäst då och det gör verkligen skillnad. Tycker inte det tar mycket på krafterna att se till att det är det heller, för mig är det värt det. Nu vill jag också poängtera att jag bara har ett barn och är inte gravid, det är en stor sak. Vi får se om jag orkar lika mycket när det ev komma finnas fler barn:) Det viktiga är tt du mår bra och trivs, lycka till med den sista biten! viviannetreschow.wordpress.com

  1. Ofelia skriver:

   Alltså Vivianne jag förstår att du inte menar illa, men vad är syftet med din utläggning om att det ”handlar om att prioritera”? Visst gör det det, men om båda i ett hushåll jobbar heltid t ex kan det vara svårt att hålla hemmet i toppskick hela tiden, eller om man har fler barn eller vad det nu är. Jag och min man (väntar barn nummer 1 i maj) prioriterar olika olika dagar, och vissa dagar är vi båda så trötta att vi hellre lägger upp benen, äter en pizza och njuter av varandras sällskap framför att städa. Eller som nu tänker jag prioritera att ge mig iväg och träffa några vänner framför att ta disken som står i köket. Jag gillar också ordning men sedan jag var utbränd för några år sedan har jag hellre skitiga hörn och mår bra och har bra relationer än tvärtom. Så jag antar att jag prioriterar balans:)

   1. Katja skriver:

    Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete… Hehe.

 4. Underbart!!!! Äntligen en bloggare som ger en riktig bild på hur det ser ut i verkligheten hos en familj, läs de familjer som lever i riktiga livet och inte endast på ytan!!! Kämpa på!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..