Idag blir det akupunktur

I förrgår var jag och mini på BVC för att få se hur pysventilen funkar (tack för tipset!). Han blev lugnare och säkert ett hekto lättare efter den sessionen och jag hann tänka att livet kommit åter. Resten av eftermiddagen och kvällen var klart lugnare än föregående kvällar OCH VI ÅT TILL OCH MED MIDDAG IHOP! Jag och Johan alltså.

Men. Efter solsken kommer regn, som pessimisten säger. Gårdagen var en disaster. I stort sett skrik/gnäll/gråt hela dagen, all vaken tid fram till 22.00 då han äntligen somnade. Pysventilen gick varm och gav tillfällig lindring, men sen var det igång igen. Stackars lilla mage, alltså. Och stackars Mira som måste stå ut med lillbrorsans skrik. Och stackars oss päron (om det är någon gång man ohämmat kan ägna sig åt självömkan så är det i såna här lägen).

Så, idag blir det ett premiärbesök hos akupunktören Marietta på inrådan av några av er läsare! Herregudihimmelen vad jag håller tummarna för att det här ska hjälpa. Håll tummarna, okej? Tack på förhand.

PS. Än en gång – STORT TACK för alla era tips och kloka ord, bästa läsare. Det är så otroligt uppskattat, ska ni veta. DS.

 1. Ja, nu ska ni kanske inte ”plåga” lillfisen med mer än en sak åt gången, och jag har heller inte läst tidigare kommentarer, så kanske har ni redan fått tipset, MEN…! Zonterapi var ”the thing” för oss när vår lilltjej hade strul med magen. Oavsett om ni testar eller ej, så lycka till med att få bukt med ”Herr Minis” magont.
  Kram

 2. Hej! Vi kom av en händelse över en babysitter med vibrator i. Ingen snajsig dyr grej utan en rätt enkel med ett par batterier och sen fanns det två lägen, ”lite durr” och ”lite mer durr”. Där har båda kottarna sovit men framförallt SOMNAT gott trots magknip. Kram på er!

 3. Hej hej.

  Lyssna om du inte redan gjort det på senaste Barnvagnspromenader där Louise ger tips om bland annat er problematik.

  Stort lycka till!

 4. Fick mitt första barn i augusti 2013. Efter 3 veckor var koliken i full blomm… Jag vet inte riktigt varför men jag blir så himla känslig o ledsen när jag går in här och läser nu… Jag lider verkligen med er o det är FRUKTANSVÄRT att känna att man inte kan trösta o lugna sitt egna barn (så kände vi). Efter att ha testat mkt kom vi fram till att vår dotter är allergisk mot mjölkprotein. Det tog 3-4 veckor men när hon var 4 månader var tarmarna läkta o vi fick antligen träffa vår glada, pigga o nöjda lilla flicka! Idag är hon super lugn o snäll o glad nästan jämt=D Det kommer bli bättre! Håll ut o ta emot all hjälp o avlastning ni kan få! Tussen styrkekramar o massor med lycka till er!!!

 5. Vi hade en kolikson vi också, höll på att driva hela släkten galen över jul…
  Men efter 4 tillfällen med akupunktur var det hela som bortblåst!! Helt magiskt och ofattbart :))
  Sonen fick en nål i varje hand som satt kanske 5-7 sek och var han bara nyäten så reagerade han nästan inte ens….
  Fungerade så bra 🙂 rekommenderar det till alla med kolikbarn, enligt vår akupunktör så är det tarmarna som krampar så man kan ju förstå att de skriker…
  Lycka till!

 6. Båda våra killar har haft kolik och med båda har vi testat allt (!) vi läst skulle kunna ha effekt. Svårt att säga vad som faktiskt hjälpt men kanske är det kombinationen av akupunktur, mjölkfritt, pysventil, minifom etc. Håller mina tummar för att ni hittar det som fungerar för er för jag vet hur hemskt det är att se sin lille lida och få dåligt samvete för den stora. Vill också skicka med att det kan vara värt att hålla i den mjölkfria kosten längre än 2 v. Specialistläkaren vi träffat sa att det kan ta betydligt längre, tom månader. Lycka till!

 7. Hej! Vi har samma kaos här hemma med vår lilla 3 veckors och jag lider med er alla! Jag fick tipset av min yogalärare att smörja in bröstvårtan med enzymer innan amning. Låter logiskt iom att det hjälper till med nedbrytningen. Värt att prova kanske? Jag tänkte ge det ett försök även fast 6 besök hos Marietta gett bra resultat! Det är inte över, men bättre. Det tackar vi alla för. Speciellt storebror…

 8. Vet precis hur det är – och hur jobbigt det är. Å hur dåligt samvete man har för sin stora som tyvärr blir åsidosatt mitt i kaoset. Hoppas akupunkturen hjälper! Håller mina tummar och tår. Mitt bästa tips annars är goda viner till mamman 😉 (med måtta förstås, för att undvika moralpanik här… )

 9. Kul att ni testar mitt tips! Känner mig ärad! För oss hjälpte det som sagt på tre behandlingar, men jag har förstått att det normala är 5-8 stycken. Det positiva är ju att man kan gå varannan dag. Annars är mitt främsta tips att köpa öronproppar och ge varandra en halvtimmes tyst egentid i duschen. Man måste få ta en paus i dårhuset! Och när det känns som allra motigast – försök då att tänka på hur många ettåringar med kolik som ni känner. INGA. Det går över. Många kramar till er alla fyra!

 10. Inte lätt kära familj, hoppas han blir bättre snart, att ni hittar något som funkar. Det är bara att prova sig fram och vänta ut det tyvärr. Testa massagen också. Den i kombination med ventilen borde göra skillnad. viviannetreschow.wordpress.com

 11. Jag slår ett slag för att testa att gå till kiropraktorn, vänner till oss hade en pojk med kolik som blev av med sina besvär efter ett par besök hos kiropraktorn! Skickar lite extra energi till er!

 12. Kommenterade på förra inlägget men gör det här också!
  Vår dotter skrek ca 8-10 timmar om dagen i falcett, testade allt,
  mjölkfri kost, minifom, semper magdroppar, ventil, massage (lätt fö att
  massera en unge som tokskriker).
  Men det som funkade som en dröm var
  att dra på den här
  https://www.youtube.com/watch?v=6RnTD3sIKkw&feature=youtu.be ganska
  högt. Då var det bara att lägga ner henne i sängen där hon blev helt
  lugn på SEKUNDER. Det var helt magiskt. Testa! Finns tydligen en massa
  sånna appar, men damsugare är the shit! Och gärna då en inspelad för att
  kunna sänka volymen lite när barnet lugnat sig samt slippa
  damsugarluft. Lycka till! Det verkar kanske helt galet, men det funkade
  sååå bra!

  1. Tack för tipset! Provade dammsugaren igår faktiskt, hehe. Och hårtorken idag. Hade faktiskt lugnande effekt båda två! Men det verkar klart smidigare med ett videoklipp…

  1. Jag har uteslutit mjölkprotein i drygt en vecka nu men har förstått att det kan ta upp till ett par v innan man utvärdera ordentligt.

   1. Lider verkligen med er! Hoppas innerligt att det går över snarast! Stackars mini och stackars er.. Håller tummar och tår! Och så en till grej.. Nu när du äter mjölkfritt (om det visar sig att det är komjölksproteinallergi) uteslut även all form av sojaprodukter. Soja är väldigt lik komjölksproteinet vilket många inte vet och läkare samt BVCsköterskor glömmer att tala om. Komjölksallergiska barn kan reagera lika starkt på soja.. Har själv en allergisk flicka här hemma och det var först när jag hoppade över sojan (var många sojalatte ett tag) som jag märkte en enorm skillnad.. Sen testade hon positivt för allergi.
    Lycka till!!!

  1. Tack! Ja, med Mira genomled vi det men kan vi komma undan snabbare mha akupunktur denna gång så blir jag överlycklig!

 13. Marietta hade vi också, hon var jättebra! – men det blir ju svindyrt – tror att jag la ut 5-6000 till Marietta på akupunktur under ca 5 veckor!! Finns sjukgymnaster som gör detta (som jag tipsade om tidigare, t ex Tuula på Rehab Nordväst i Sundbyberg – finns säkert flera!!).

  1. Jag har väntat med att ge dem, får introducera framöver – tack för tipset!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..