Come rain, come shine

Ja, hörrni. Morris är snart 10 månader. Hurra, grattis osv.

Det innebär att han är mitt uppe i den ehrm…inte helt angenäm…den småtuff…DEN FÖRBANNAT APJOBBIGA utvecklingsfasen som hör den åldern till.

Han håller samtidigt på att repa sig efter en rejäl influensakänga så man kan sammanfatta hans tillvaro ungefär såhär:

Han gnäller

Han vrålar

Han gråter

Hans mor har lust att göra detsamma men försöker bidra med lite god stämning i gruppen. Och egentligen är det rent tekniskt rätt okomplicerat att få lipsillen på bättre humör, det kräver bara att du bär honom 24 timmar om dygnet.

Som sagt, rent tekniskt en rätt enkel åtgärd om man är till exempel en robot. Eller en asstark person som går på tjack och inte behöver sova. Eller något övernaturligt jävla väsen. Är man däremot en hyfsat normal tvåbarnsmamma är det en prövning som får vilken fjällmara eller baskermarsch att framstå som en lättare uppvärmning.

Och ja, jag hade såklart glömt bort hur det var. Precis som jag hade glömt bort förlossningsvärkar och amningsmarathon. Men skillnaden är att jag den här gången med all säkerhet vet att det går över. Om exakt 22 dagar ska det vara över enligt the almighty Wonder Weeks app.

Och nu till solskenet i det hela – om 17 dagar tar den här kaoskvartetten sitt pick och pack och pyser iväg till Sydafrika. I FEM VECKOR! Vi kör den klassiska mammaledig-blir-pappaledig-resan så när vi landar på svensk mark igen lämnar jag över stafettpinnen till Johan.

SJUTTON DAGAR! Jeezus, nu fick jag handsvett och resfeber. Det blev plötsligt så konkret när jag formulerade det här. Men jevvlarimej vad roligt det ska bli!

Så, utvecklingsfas hit, Sydafrika dit. Balanserar ändå över rätt kraftigt på plussidan, känner jag nu.

Någon som varit där och lurar på några tips? Vi ska börja i Kapstaden för att sedan slå läger i Hermanus.

PS. Vi kommer inom kort lägga in personliga avsändare här i bloggen! Slutförvirrat kring vem som är Sofia vem som är Tessan. DS.

 1. Nina skriver:

  Love Sydafrika❤️!! Vi gjorde en fem veckors resa dit december/januari 2015. Varit där två gånger tidigare utan bebis och nu var det alltså premiär med vår då nästan åtta månaders dotter (född april 2014). Såklart en utmaning med en lååång flight (hon vägrade sova i den förbokade baby basket’en) men såå värt det när man väl är på plats.

  Ta med välling/ gröt för hela perioden. Otroligt mycket socker i de sorter som säljs där. Burkmaten är ok. Hipp finns i välsorterade mataffärer, typ Checkers eller Pick n’ Pay. Sen finns Purity, ett inhemskt märke. Helt ok, vår dotter åt med god aptit. Finns även klämpåsar av samma märke samt Ellas kitchen.

  Åk till vindistrikten några dagar. Ca 1 timme nordost om Cape Town. Otroliga omgivningar, god mat o fantastiska viner. Franschhoek är favoritorten där. Finns otroliga vingårdar (t.e.x. la petite ferme, Kitchen at maison, Graff) mellan Stellenbosh och Franshoek. Perfekt som kort dagsutflykt med lunch för att sedan återvända till hotellets poolområde för att svalka sig.

  När ni åker mot Hermanus (inte min favorit, sorry!) se till att ni tar den makalöst vackra kuststräckan (R44) mellan Gordon’s Bay mot Pringles bay/Bettys Bay.

  Svårt att äta dålig mat i SA. Hög nivå på maten och otroligt prisvärt. Om ni vill ha lite fine dining så boka in några luncher. Funkar utmärkt med barn och ofta finns det bord under lunchtid. Ett tips är att köpa tidningen Eat Out och utgå från den. Svårt att bli besviken med deras rekommendationer.

  Åh längtar tillbaka varje dag. Ett fantastiskt land.
  Ni kommer att få det så underbart! Trevlig resa!

 2. Fia skriver:

  Låter som min snart-tvåring det där. Gnäll och skrik och ”bääääär mig” dagarna i ända. Utvecklingsfaserna tar inte slut bara för att appen gör det… tyvärr.

 3. Lisa skriver:

  Så smart att välja resmål med liten (ingen?) tidsomställning!

 4. Älskade vackra plats! Har varit där två gånger. Finns ett kul akvarium vid V&A Waterfront, Two Oceans Aqarium, som är roligt för barn och vuxna. Där har dom pingviner som går omkring löst i lokalen. Ett annat måste är fiskebyn Hout Bay! Super mysigt. Där får ni inte missa inomhusmarknaden Bay Harbour Market. Mycket roligt att shoppa och äta m.m. där. Vad jag tycker ni kan skippa är pingvinerna vid Boulders. Turistfälla.

 5. H skriver:

  Åååh vad underbart!! Jag har rätt många tips. Kan man maila dig istället?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..