Dagens bärs

Dagens bira

… ska personalen på Karolinskas specialistmödravård ha. Igår vid en vanlig kiss- och blodtryckskontroll upptäckte de att jag tydligen har skaffat mig havandeskapsförgiftning (det ordet alltså, det känns som nåt man får av typ flugsvamp), och omedelbums tog fler prover och styrde upp återbesök och grejer.

Det är en lindrig form jag fått antar jag, för jag känner mig ändå ganska okej och min lilla hyresgäst mår enligt CTG-kurvan som en tonåring på Summerburst. Alles klar, med andra ord.

Det är ändå sjukt läskigt att man kan knalla runt och må bra (så bra man kan i vecka 38) och ändå ha ett blodtryck som en aggressiv hockeytränare i slutminuten. Som doktorn själv sa: ”det är en lömsk attan till åkomma det här.”

En lömsk attan. Därför blir det provtagningsbonanza som inför ett Tour de France veckorna framöver. I love noggrannheten och vaksamheten från personalen i detta. I love vården.

PS: vilka som däremot borde få evig havandeskapsflugsvamp upp i tandhalsarna är de hoarders till patienter/anhöriga som formligen gör ett trash vortex av väntrummet på KS. Matrester, klädhögar, plastkassar och gamla kvarglömda (?) urinprov lite här och var. #myyz.

 1. Fanny skriver:

  Det fick jag också. Fick plocka ut min bebis redan i 32+6, men allt gick bra för både mig och honom. Som du skriver så är vårdpersonalen helt fantastisk och noggrann och jag har i princip bara positiva minnen från min och sonens vårdtid. Lycka till!

 2. M skriver:

  Mig frågade dom ” vad heter pojken som har gjort barnet”….

 3. Jag minns inte riktigt. Vad har hänt med minnet sedan jag blev mor ;o) men jag antar att du vet att du ska vara vaksam med huvudvärk, stjärnor, synbortfall, och smärta i övre buken… Jag hade de symtomen?, men var liksom lite intellektuellt ”out of it”. Minns att jag satt i soffan för att vila och att alla ansikten i filmen förvandlades till masker ur filmen Scream eller ja typ Munchs Skriet. Och att det var min syn som var pâverkad, och att jag ändâ inte fattade att jag kanske inte mâdde bra. Oh men allt gick jättebra och att lägga sig och vila hjälpte och barnet kom pâ rätt dag utan minsta problem, tvärtom hade jag en lätt förlossning och mâdde ganska bra efterât. Det tog ett par veckor innan blodtrycket sjönk sâ jag tog det lugnt efter ocksâ men annars var allt som vanligt och barnmorskor och personal var underbara.

 4. Linda S skriver:

  Åhh jag fick också havandeskapsförgiftning fast i vecka 39 och hade inte alls känt av det tidigare. Vaknade dock med brutal huvudvärk som vägrade ge sig och min BM sa till mig att åka in för provtagning. Fick stanna över natten och direkt på morgonen säger läkarna att man ska sätta igång mig. Chock deluxe. Sedan gick det hela från att man stoppade in gelen till bebis ute ca 4h och detta är min enda bebis..

  Så håller verkligen med, vården levererade totalt när jag uppenbarligen behövde det!

 5. Sofia skriver:

  Krya krya på dig! Om man nu kan krya på havandeskapsförgiftning?! Kan bara instämma – sån himla bra vård vi har här i Sverige. Hälsningar/Gravidmedandrabarnetiv18ochkaninteslutasträckkollapåCallthemidwife

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..