The perks of being vuxen

Det är läggdags. Mor i huset går berserk i köksskåpen och langar in en näve Polly i munnen och hoppas på 30 sekunders egentid i köket.

Otajmat som vanligt stolpar Mira in i köket och ska ha hjälp med sin pyjamas. Och där står jag som en jävla hamster med ett halvt hekto choklad i kinden. Mira påpekar att det luktar choklad. Jag hävdar att jag absolut inte kan känna någon chokladlukt. Mira säger att jag har något i munnen. Och jag drar mitt livs vanligaste lögn sen barnen kom till världen:

– Det är en vitamintablett. Som bara vuxna får.

OCH DET BÄSTA ÄR ATT SVARET GODTAS! De är så lättlurade, alltså. Men faktiskt, om man ska vara noga, så har ju kakao flera hälsobringande effekter och kan nog klassas som vitamin med lite god vilja. Sen att Polly förmodligen inte innehåller ens spår av kakao, jamen det är ju inte mitt problem.

 1. ”Mammas blä” heter det här hemma, och det är ju givet att det är blä.

 2. Petra skriver:

  Haha, jag skrattar så att den sovande bebisen på magen hoppar.
  Tar tacksamt emot alla tips om detta som finns! 🙂

 3. Anna skriver:

  Hahahaha

 4. ewa skriver:

  Hahaha! Vi kör med ”pappa-godis”. Fyraåringen vet nämligen mycket väl att pappa äter stark mat och då måste ju pappa-godis också vara stark!

 5. Mia skriver:

  Maken och jag skrattar så tårarna sprutar, då igenkänningsfaktorn slår genom taket

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..