Barnvagnsmarschen – ni är väl med?

Illustration av den megabegåvade Louise/Hej, hej vardag!

 

Den 8 mars är det dags för RFSU:s årliga event Barnvagnsmarschen för kampen mot mödradödlighet! Varje dag dör 800 kvinnor för att de blivit gravida. Alltså en kvinna varannan minut. Vilket i klarspråk är helt åt helvete.

Barnmarschen går på alla stora orter och många små och hittills är 41 marscher anmälda. Hur ser det ut där du bor? På barnvagnsmarschen.se kan du se hela listan över alla orter. Det är busenkelt att starta en egen marsch! Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär. Du bestämmer själv nivån för ditt engagemang, marscherna varierar från 7-150 personer. RFSU skickar ett kampanjpaket med affischer, foldrar och några regnskydd så att du lätt kommer igång.

Dessvärre kan ingen av oss vara med i år på grund av barnafödande och långresa, så vi behöver verkligen er som våra stand-ins!

PS. Som en extra bonus får alla deltagare ett superfint regnskydd som storfavoriten Mini Rodini har designat! DS.

  1. frida skriver:

    får alla ett regnskydd eller är det bara en del? läste att bara dom första får ett

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..