Saker jag hade glömt från förra gången

 • Nattsvettningarna. Post-partum-svettandet som på ett bikramyogapass i helvetet alltså. Hade helt förträngt den livs levande disktraseeffekten av att föda barn. Sover numera på dubbelvikta handdukar och drömmer om att lägga mig i en isvak.
 • Glädjen när kroppen börjar återhämta sig. Lyckan över att kunna böja sig utan att vare sig kiss eller inälvor söker solljuset.
 • Hur hjärntvättad man blir av Vitaeproreklamen på tv.
 • Hur obeskrivligt ovärdigt och oskönt det är att behandla sina hemorrojder.
 • Att tiden det tar att skaka ihop en grogg ersättning alltid är 9461 petameter eller mer, enligt gästen.
 • Att bebisar låter. Konstigt och högt. Ibland KOL-rosslar han, ibland gal han lite och ibland ligger han bara och knattrar som ett gammalt 56k-modem, men framför allt är det aldrig tyst.
 • Att det trots allt faktiskt inte är några som helst problem att älska en liten dvärg som skriker och skiter stup i kvarten.
 1. Sofia skriver:

  Då det gäller dessa galna nattsvettningar så vill jag tipsa om att sova i överdelen på ett ullunderställ. Funkade iaf kanoners för mig 🙂

 2. Anna J skriver:

  Angående grogg-fixandet, du har väl fått info om att du kan förbereda flaskor och låta stå i kylen i 12 timmar? Med ettan fick jag veta det efter åtta veckor, blev typ förbannad efter att ha haft stresspanik för att blanda till när hungervrålet kom. Lite smidigare att bara värma på…

 3. ”Ibland KOL-rosslar han, ibland gal han lite och ibland ligger han bara
  och knattrar som ett gammalt 56k-modem, men framför allt är det aldrig
  tyst.” – hur jävla bra mening va inte det här då?! vi kom hem med vår Sam från BB’s trygga bubbla igår och har börjat registrera och analysera varenda ljud (som låter typ precis som du beskriver ovan)! Skönt att läsa att det inte verkar vara bara hos oss.

  http://www.vardagskonst.se

 4. Ve skriver:

  Haha, skönt att höra att de där svettningarna är något vedertaget! Fick dem aldrig med lilla E (vad jag minns) så det var lite av en överraskning att behöva ligga på dubbelvikta extralakan och ha ytterligare lakan mellan mig och täcket när lille S kom. Fast jag svettades bara första halvan av natten, sedan frös jag (trots att jag alltså såg till att det blöta försvann). Logiskt, som allt med dessa små varelser…

 5. Rosie skriver:

  Haha, stor igenkänningsfaktor 🙂

  Nattsvettningar från helvetet. Behöll de ”fina” kuddarna som landstinget bjussar på. Ville inte svetta ner min dunkudde som jag hade hemma. Det räckte gott och väl att duntäcket drunknade varje natt.

  Fruktansvärt att svettas på nätterna.

  Min guldklimp har också en massa ljud för sig.

  Kan snart varenda reklamsnutt på TV’n. Är döless ”dumburken” men hellre den än att glo in i väggen under amningen.

  Men lille älsklingen är värd allt ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..