Bloggrace #8: Spiderchick!

Bloggveteranen Moa deBruin a k a Spiderchick, bor med sin familj i mellanstädernas mellanstad – Skövde. Moa lär ha i alla fall 32 timmar på sina dygn för på något magiskt vis rattar hon inte bara blogg, pod och familj, utan även en kommunikationsbyrå sedan ett år tillbaka.

Spindelbruden, alltså. Det låter som en superhjälte eller actionfigur. Hur mycket superhjälte är du på en skala från 1-10?

– Jag tycker att jag är himla mycket superhjälte! Jag driver företag, jag driver familj och hushåll (bara det är ju som att ha ett helt AB), jag vårdar kompisrelationer, jag tränar… Med mera med mera! Jag sätter helt sonika en oblyg 10 på mig själv i superhjältebetyg.

Om du fick vara en riktig superhjälte, vem skulle du välja då?

– Då vill jag vara någon som kan bli osynlig och som kan flyga. Då skulle jag flyga runt helt inkognito och lyssna på privata samtal.

Beskriv din blogg med tre ord!

– Humoristisk, snäll och fantasifull.

Vad vill du att våra läsare ska veta om dig?

– Att jag har drivit min egen kommunikationsbyrå i ganska exakt ett år nu. Det hade jag aldrig trott för två år sedan! Jag har alltid trott att jag varit beroende av andra för att åstadkomma saker i mitt liv men det har visat sig att jag kan åstadkomma massa, massa helt på egen hand.

Vad är det roligaste med att blogga?

– Att jag får utlopp för min fantasi. Och relationen med mina läsare.

Vad är det roligaste med att podda?

– Att sitta i samtal med min vän och kollega Matilda. Det kan tyckas enkelt att ”tjöta” i en mikrofon med varandra, men att hålla ett relevant samtal som utomstående ska förstå – det är svårare än man tror. Jag har lärt mig att berätta en historia från punkt A till punkt B och dessutom göra den intressant.

Om du skulle bjuda in en drömgäst till podden, vem skulle det vara och vad skulle ni prata om?

– Då skulle jag bjuda in Mia Skräinger. Vi skulle prata om hennes karriär och hon skulle ge mig sina bästa karriärtips.

Hur är du som mamma?

– Uppfinningsrik och påhittig. Jag är en rastlös person som hatar att sitta hemma en hel dag så jag hittar på mycket med mina barn.

Har du någon förebild?

– Alla starka kvinnor är mina förebilder.

Sälj in Skövde med en mening!

– En naturnära mellanstad med storstadens utbud. Typ. Hehe. Vad svårt! Men det jag gillar med Skövde är att det är centralort i Skaraborg så det mesta man vill ha i shopping och nöjesväg tenderar att etablera sig här. Vi har Göteborg en timma bort och Stockholm två timmar bort (med tåget).

Om du kunde sno en egenskap av din man, vilken skulle det vara?

– Då skulle jag sno en dos av hans lugn och tålamod.

Och vilken av dina egenskaper skulle du gärna bjussa honom på?

– Då skulle ha få min förmåga att ta snabba beslut! Fast… Samtidigt skulle det vara så himla dumt om vi blev för lika. Vi är turligt nog varandras motsatser. Gud vad jobbigt att ha två av mig i samma förhållande!

Och om du bara fick läsa en enda blogg (som inte är din egen) resten av livet, vilken blir det då?

Bloggkommentatorerna! Lätt. Dom skildrar ju bloggvärlden. Det är dessutom den enda bloggen som jag aldrig har tröttnat på under alla mina aktiva blogg-år.

 

Pest eller kolera. Välj:

– Se hela Sagan om Ringen-trilogin med isländsk dubbning 2000 gånger vilket motsvarar 18066 timmar eller använda kliande långkalsonger varje dag under en hel sommar?

Jag har aldrig sett en hel Sagan om ringen-film så jag skulle välja långkalsongen. Det skulle sannerligen inte bli en rolig sommar, men vad göra?

– Kunna imitera vilken röst som helst eller kunna lösa vilken matematisk frågeställning som helst?

Imitera en röst! Lätt! Det är en talang jag önskar att jag hade.

 

Spiderchicks blogg hittar du här!

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..