Mor läser FASS

I följetongen om den urspårade hormonkarusellen i min kropp har jag nu varit på ett första specialistläkarbesök och tilldelats en medicin som heter Pravidel. Den ska jag ta i ett par veckor för att sedan ta nya prover och eventuellt hjärnröntgen, som ni sa.

Som vanligt är bipackssedeln rena Lars Norén-pjäsen och Pravidel är inget undantag:

Du kan uppleva följande biverkningar

 • Oförmåga att motstå en impuls att utföra en handling som kan vara skadlig såsom:
  • En stark impuls till överdrivet spelande trots allvarliga konsekvenser för dig personligen eller för din familj
  • Förändrat eller ökat sexuellt intresse eller beteende som gör dig eller andra märkbart bekymrade, t.ex. en ökad sexualdrift
  • Okontrollerbart och överdrivet behov av att köpa saker och spendera pengar
  • Hetsätning (att äta stora mängder mat på kort tid) eller tvångsmässigt ätande (att äta mer mat än normalt och mer än vad som behövs för att mätta din hunger)

Hahahaha! What. The. Fuuuuck. Spelande? Ökad sexdrift så till den grad att andra blir bekymrade? Shoppingberoende? Hetsätning?

Det låter ju som en helt vanlig weekend i Las Vegas.

 1. Hej Jenny!
  Fick en lillebror när när storebror var 1 år och 9 månader. Det gick bra. Utmaningarna var när någon eller båda var sjuka. Berättade för storebror att nött lillebror skrek och ville ha mjölk så skulle vi titta på Alfons eller Pippi tillsammans. På då sätt blev amningen hans högtidsstund!
  Babyn fick lära sig att amma på lekparkens bänk!
  Lillebror fick ligga på filt i storebrors rum när vi lekte. Play do lera, spel, pyssel som går att ta fram vid bordet om man måste vara inne hela dagarna. Köpte också en dockbaby till storebror som fick skötbord, vagn och säng så kunde vi sköta tillsammans! Åh vad vi var glada när de sov och kunde äta glads eller gå ut en stund! Lycka till!!! Två pojkar är lycka!!! Snart leker de tillsammans!

 2. Karin skriver:

  Hej! Jag käkade pravidel några månader pga ett hypofysadenom för ca tio år sen, enda biverkningen på mig var att jag blev rätt illamående så jag slutade ta medicinen. Men adenomet hade då krympt så pass att jag inte behövde äta dem mer heller, har kollat med magnetröntgen och blodprov några gånger efteråt och allt har sett bra ut.
  Lycka till!

 3. Hanna: Absolut ingen fara! Skulle aldrig ta illa upp. Jättejätte(svettig) kram tillbaka! /S

 4. Lisa skriver:

  Oj den där bipacksedeln hade jag förträngt! Haha, helt galen! Jag behövde paniksluta amma för fyra år sedan och fick då äta den medicinen, jag mådde väldigt illa i en dag men sedan märkte jag ingenting särskilt. Hoppas du slipper illamåendet och att medicinen hjälper!

  Till Jenny som snart blir tvåbarnsmor: grattis! Hoppas allt går bra! Jag fick en bebis för 8 månader sen och då var storasyster 3,5 år. Min lille gosse ville de första 2-3 månaderna amma varannan timma i ca en timma. Hm, inte lätt att då roa storasyster. Det blev en del filmer och padda, men jag försökte också leka på andra sätt. Jag vet inte hur livlig din tvååring, min stora tjej är rätt lugn så vi lekte ofta fantasilekar. Typ: gissa vad jag tänker på? Det är stort, fyrkantigt och gjort av trä, har dörrar och fönster etc… Hus! Ok, din tur! Du hajar nog konceptet. Å så kunde jag skicka henne på uppdrag typ samla alla blåa saker du kan hitta, tre mjuka saker, en rund sak osv.
  Lite tips iaf! Kram

 5. Hejsan! Jag sitter här med världens största och tyngsta mage känns det som, lillebror väntas komma om några veckor. Något jag är nervös för är den där omtalade ”tvåbarnschocken” som man hör om titt som tätt. Ser framför mig ett kaos utan dess like. Storebror är nyss fyllda två. Skulle så gärna vilja ha vardagstips om hur man underlättar stora som små saker i just vardagen. av andra två och flerbarnsföräldrar som har blivit visa av sin erfarenhet. Aktiviteter när ex snöstormen rasar utanför och man ska hålla sig inne en hel dag med båda kidsen? Hur få till amning när man inte har samma tid att bara sitta som vid den första mammaledigheten? Tar gärna emot tips och knep kring både smått och stort, mellan himmel och jord kring vardagen som tvåbarnsförälder!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..