Dags för Fredagsfavoriterna!

Fredagsfavoriter

Jaha, så var det fredag igen och våra tankar går till alla där ute som vabbar eller är hemma med hela barnaskaran. Kämpa på!

I helgen ska vi (jag, Sofia) delta i boföreningens städdag och försöka komma ihåg till vilka vi har lovat bort oss på middag. Kan bli tufft känner jag.

Andra spännande saker som ska ske är återlämning av böcker till bibblan samt test av en ny propplösare till Harpans mage. Yay.

Men här kommer en bunt klickvärda länkar att kika på så länge:

Missa inte Kunskapskanalens dokumentärserie om förlossningar jorden runt.

Nej, man måste inte vilja ha flera barn. Natalie Portman, till exempel, vill hellre ha ett glas vin än att vara gravid igen.

En del ungar äter med pinnar medan andra fortfarande äter sina snorkråkor. Klok och trösterik artikel om att det inte är någon idé att jämföra barns utveckling.

Saker att säga istället för ”njut!”

Ej nytt men åh, så bra. Organisationen Makalösa Föräldrar jobbar för att ensamföräldern och dess barn ska ha samma förutsättningar som traditionella kärnfamiljer. Här finns också den fantastiska sajten Föräldrakoll.

Och så några tips från sommelieren.

 

Trevlig helg!

 1. Ni har säkert testat alla propplösare förutom kaustiksoda, men jag slår ändå ett litet slag för utrekrams osötade päronmos. Puss på en fredag ?

 2. Lise skriver:

  Älskade förresten artikeln om att inte jämföra barn!

 3. Lise skriver:

  Movicol har funkat bra här också, vi blandade med fruktyoghurt med stor framgång (hon brukar annars vägra det mesta som vi försökt ge henne för att förbättra magen).

 4. Erika skriver:

  Den funkar men i början kan man behöva använda (vad som iaf känns som) sinnessjukt många påsar varje dag. Nu är vi på ”vid behov” så någon gång i veckan om det gått mer än två dagar utan bajs. Från början var vi ibland uppe i 1+1 (dagbyte) 2+2 (dagbyte) +2+3 (dagbyte och bajs!)

 5. Erika skriver:

  Om Harpans mage kontinuerligt strular mitt tips Movicol Jr. Blandas med vatten (och kanske lite saft) och dricks. Hjälper till med att binda vätska i avföringen så att och den dels tar större plats (och därför vill ut) och dels gör avföringen mjukare så att det inte gör ont.)

  1. Ja! Det är precis den som vi har fått utskriven! Skönt att höra att det funkar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..