Vi går i väntans tider!

Ja, alltså inte i samma sorts väntan som HKH Carl-Philip med hustru (tack gode gud), nä här väntas det på – vattkopporna.

Vi blev hembjudna på smittfika i helgen hos ett par vänner med sjuka barn. Och en sak har jag lärt mig av andra småbarnsföräldrar de senaste åren: bjuds man på zostervirus (och snutkaffe med moccarutor) tackar man inte nej. Man vill få den här prickpärsen avklarad, och då bör man passa på när man ändå inte har någon inrepad världsturné eller Nobelfest att prioritera. Har jag förstått.

Men jag är ju en sån som analyserar, väger, funderar, känner och vrider omåttligt mycket på saker så det krävdes rejäl research av hur det här viruset funkar, samt (doh!) insikten att friska och välnärda ungar faktiskt inte dör av vattkoppor. Eller är jag den ondskefulla biokemisten Gertrud i andra säsongen av Bron, hon som planerar att dräpa hela världen i nån hemmagjord lungpest? Det känns så beräknande detta.

Haha. Suck. Velighet varar längst. Eller så gör kopporna det.

Nu har vi i alla fall beställt hem skiten och jag har rotat i arkivet och hittat Tessans (och Morris) erfarenheter. Och inser att vi även bör beställa hem vin, choklad och Ben& Jerrys.

 1. Kira skriver:

  Jag har ingenting att tillägga till smittdebatten. Men VARFÖR var du tvungen att spoila upplösningen på säsong två av Bron?!?!?!! ?

 2. Okej, nu stoppar vi diskussionen här. Man ska inte behöva må dåligt av att läsa vår blogg, så därför sätter vi punkt här och nu. Jag har lärt mig massor genom era kommentarer och det har varit intressant att följa olika resonemang. Men så fort skuldbollen kommer i rullning blir det inte lika intressant, det blir bara jobbigt och leder ingen vart. Tack hej.

  1. Annica skriver:

   Jag inser att mitt sista svar till Anna blev för hårt, jag vill genuint inte få någon att må dåligt utan att tänka på konsekvenserna som går längre än till den egna familjen. Du kan absolut ta bort min kommentar för jag vill som sagt inte alls skuldbelägga men det gör mig frustrerad att se hur folk sprider de här smittorna i onödan. Det är fruktansvärt för de som har barn med nedsatt immunförsvar. Med det sagt så vill jag inte att folk ska känna skuld. Enbart tänka en omgång till.
   Till Anna, jag ber om ursäkt för min sista kommentar. Den blev för hetsig och jag önskar dig allt väl.

   1. <3 Egentligen borde det pratas mer om detta. ( fast kanske inte just här.)

 3. Annica skriver:

  @Anna: fast nej då förstår du uppenbarligen inte enkel matematik. Ju fler som smittas med flit desto fler kommer de också smitta. Enkel. Matematik. Det är inte detsamma som att råka bli smittad. Går inte att förklara på många fler sätt och jag misstänker att du mest inte vill förstå eftersom det inte passar din egen självisk agenda.
  Oxh nej, jag vill inte skuldbelägga de som inte tänkte igenom just de konsekvenserna. Vi gör alla saker utan att tänka igenom precis alla konsekvenser. Det är normalt och det ska man inte behöva känna skuld över. Men när man sedan får konsekvenserna påpekade och sedan fortfarande skiter i vilket för att det passar ens egna agenda – ja då skuldbelägger jag mer en gärna. Då ska man känna stor skuld inför de personer som man bidrar till att bli sjuka.

  1. Anna skriver:

   Annica: jag har valt att inte gå på smitt-party och att inte vaccinera utifrån väl vägda resonemang så mina argument är inte utifrån min egen agenda. Men mina val är orelevanta utan jag tycker snarare att man bör fundera över om det man verkligen för ut är fakta och information eller om det är moral, värderingar och skuldbeläggande. Tyvärr så tror människor ofta att de inte gör det men det är exakt vad de gör. I många frågor inte enbart denna tyvärr.

   1. Anna skriver:

    Det är verkligen ingen fara. Jag tar sällan åt mig av personliga påhopp eftersom de sällan bottnar i hur verkligheten ser ut. Vi delar uppfattningen att man behöver tänka flera varv i många frågor och att vara självkritisk. Att människor vill väl och det är faktiskt så att människor sällan gör grejer de inte tänkt igenom oavsett vad det verkar som.

 4. Kokko skriver:

  Dessutom reagerar jag starkt på folk som säger att alla barn ska ju ändå ha vattkoppor så det är bara att ”smitta på” för det är en mild och ofarlig sjukdom. Inte just här i kommentarsfältet men fått den kommentaren mer än en gång. Vill poängtera att inte alla bör få vattkoppor och att det visst kan vara farligt för riskgrupper

 5. Kokko skriver:

  Anna – jag håller med om att det är en svår fråga och självklart kan inte vardagen stanna upp helt för att man kanske smittats med vattkoppor. Jag menar inte att nedvärdera någon och jag är givetvis inte helt objektiv i och med min son och hans utsatthet. Jag vill dock propsa på att det finns ett vaccin, för de som inte vet. Jag är en av dom som tar influensavaccin för att skydda de utsatta. Var och en får välja om de vill vaccinera eller gå på smitt-fika, dock vill jag att folk tänker efter vilka deras barn kan smitta omedvetet, och håller sig hemma eller i alla fall är försiktiga runt de som tillhör riskgrupper. Jag går ju inte på besök på äldreboende med influensa. Jag går inte heller på besök när jag vet att jag varit runt influensa-smittade och kan vara smittsam.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..