So it begins…

image

Med tre män i hushållet och varav den näst yngsta just har upptäckt slasklimpans fröjder…

…är det jag som köper aktier i Skogaholms, pronto.

 1. Jenny skriver:

  Är det ett n man inte ser på bilden eller heter den verkligen ”Lilla skogaholmslimpa”? Låter lite nedlåtande tycker jag. En liten limpa är väl också värd att tas på allvar?! 🙂

 2. Jag ÄLSKADE Skogaholmslimpa när jag växte upp på 80- talet men fick nästan aldrig äta det (och det var förmodligen skälet till att jag tyckte det var så gott) eftersom mamma var hemma med mig och mina systrar och för att få ekonomin att funka bakade hon allt vårt bröd. Igår bakade min man sitt första surdegsbröd och vår 17 månaders har mölat i sig med glupande aptit till min mans STORA stolthet 🙂 Nu får vi kanske hålla ungen ifrån allt vad Skogaholm och annat industribakat bröd heter så han inte krossar sin pappas bagarhjärta! 😉

 3. Helene skriver:

  Vi är storkonsumenter av skogaholmslimpa i vår familj. Ibland festar vi till det med pågenlimpa. Vi har försökt med annat bröd men då äter inte lillbossen . Jag är så trött på limpa , falukorv, pannkakor o pasta. Visst kan vi laga annan mat till oss vuxna men orken finns inte. Vi lagar säkra kort o slipper gnäll. Tur att dagis finns, där äter han nämligen allt som vägras hemma. Han äter varierat på lunchen i veckorna o jag nöjer mig med det.

 4. Min surdegshipster till man bakar allt vårt bröd. Barnens favorit? Skogaholmsripoffen ”brunbröd”. Det ligger nog i våra svenska gener det här med att gilla söta och halvkladdiga bröd.
  Och det är ju gott!

 5. Linda skriver:

  Skogaholmslimpa med hushållsost eller prickikorv var ju standarfrukost för mig som barn på 70-talet, extra lyxigt var det när man fick kalasa på kalaspuffar 🙂 mina 4 killar, (5 om man räknar med sambon, men han är ju själv också uppfödd på skogaholmslimpa) har faktiskt aldrig fått smaka på gammal hederlig skogaholmslimpa, får nog bli ändring på det

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..