Bloggrace #14: Isabelle McAllister!

isabelle_dots

Kreativ virvelvind som vi sett i ”Äntligen hemma” och ”Fixa rummet”, bland annat. Hon har sålt sneakers i Tokyo, inrett, hållit föredrag, skrivit boken ”Rum för kidsen”, jobbat för de flesta svenska tidningarna och designat för företag som Ikea, Ellos och Ica. Samt designat tapeter. Pust!

Vad går du på? (Mer korrekt uttryckt: vad driver dig?)
Främst mackor, choklad och en och annan Coca-Cola, Men bröd alltså gaaaaah. Älskar det nästan mer än barnen…
Annars drivs jag nog mest av få roliga idéer att hända. När jag får en idé så blir jag som när Homer Simpson ser öl – blir besatt och måste bara göra något åt det.

Är du lika sprallig, hoppig och busig som du ser ut?
Haha well, Inte på morgonen. Har en väldigt lång startsträcka men annars är jag nog mycket så. Jag gillar mycket av allt och jag blir då också lite over the top men det vägs upp av komatösa perioder typ på landet som blir längre och längre med varje barn och åldern…

Beskriv det fulaste hem du sett!
Oj vad svårt- dem har jag förträngt! Har inget klockrent exempel men jag har svårt för hem som ingen bryr sig om. När det är trasigt och kärlekslöst. Eller för den saken också hem som är perfekta på pappret alltså hyperdesignade och rätta men när det inte finns något personligt, när allt är för nytt så det känns som personen som bor där aldrig ens bajsar – när det helt enkelt är för perfekt. För kliniskt går inte – då är det något fel någonstans.

Vilket projekt är du mest nöjd med?
Oftast det senaste – sen kilar jag raskt vidare.. Och det senaste är en lya på 150 kvm som jag färgsatte och inredde för Beckers. Det var sjukt kul!
En annan äldre favvis är när vi byggde om bastun på landet – så att Härbret ser ut som det är samma gamla 200-åriga hus från gårdsplan och byn (i Leksand) men mot skogen så blev det stora fönster och lite mer modernt.

Är resten av din familj också fixar-happy?
Min man stönar som en trotsig treåring så fort han måste hjälpa till med att hålla i en planka eller måla något litet så honom brukar jag hålla utanför allt. Barnen får små ryck ibland men dem har framförallt ärvt idén om att saker går att fixa själv, att det är möjligt vilket är kul & bra tycker jag. De får ibland idéer och fattar att jag gärna hjälper dem att genomför dem. Tex så ville min dotter klippa av några byxor 10 minuter innan en skolavslutning så de blev till shorts och armvärmare istället och sånt hakar jag direkt på då. Annars bygger jag mycket med min pappa- världens bästa sätt att umgås på!

Varför har du så snygg (kläd)stil?
Åh tack – behövde faktiskt höra det. Känner mig inte så inspirerad just nu. Jag har ofta samma kläder på mig jämt och så ska de vara sköna. Och skor ska gå att springa fort i annars får de vara. Jag tänker ofta roligt framför snyggt. Det är ju bra om det är både och men det funkar inte alltid.

Vilken ölsort kan du bäst identifiera dig med?
Nån Belgisk blek hipster variant med fin etikett (finns det ens en sån??) Men jag är halvbelgare och blekheten för att jag inte dricker så mycket öl eller alkohol över huvud taget och är uppvuxen utan kryddad mat så är lite mesig, bor i Sofo I Stockholm därav hipster & fin etikett för att jag uppskattar visuellt snygga förpackningar.

Hur är du som mamma?
Den ständigt försökande, vuxna kompisen. Det är viktigt att lyssna och se på barn som mindre varianter av oss vuxna, tycker jag – inte bara avfärda dem som barn. Jag gillar att barnen ska få tänka själva och lära sig genom att göra själva i stället för att vi ska bestämma allt och göra det åt dem. Det innebär att vi har väldigt mycket diskussioner hemma vilket är asjobbigt när man har lite tid och vill plocka fram diktatormorsan inom mig men som jag tror gynnar dem och oss när de blir lite större. Med det sagt så kämpar jag verkligen med att inte lägga över för mycket ansvar på dem eller att de ska få precis som de vill för det. Och jag är ganska opedagogisk i massor av lägen – så då lämpar jag över dem på min man som är bättre. Sen har jag ovanan att tänka högt vilket ungarna då tar som löften och min stubin är aldrig så kort som med ungarna närvarande. Men vi har för det mesta ganska kul ihop jag och mina kids!

Drömgiget?
Bygga ett eget hus själv från scratch. Gud så kul! Att bygga och snickra gillar jag mest. Eller att inreda och planera ett helt hotell – det går att ta ut svängarna lite samtidigt som att det ska bli en slags oas. Mycket intressant.

Drömligget?
Ja, det tycker jag nog att jag är!

Vad finns alltid i din kyl?
Bregott. Allt blir gott med smör till. Tyvärr finns det aldrig några sötsaker. Det är något fel på folk som sparar godis.

Vilket verktyg skulle du rädda först om det brann hemma hos dig?
Långpasset. Ett sådant sjukt bra och fint verktyg.

Pest eller kolera. Välj:

Att bara få inreda ditt hem med nedpinkade väntrumsmöbler,
eller
Att endast få använda kulören Stockholmsvit resten av livet.

Risken är ju att om jag får måla med stockholmsvitt resten av livet så kommer jag få spärras in av galenskap och då får jag ju ändå bo med nedpinkade väntrumsmöbler så lika bra att välja dem från början! Det finns ju parfym.

Här hittar du Isabelles blogg och webb-tvprogram ”Isabelle flyttar”. Vi älskar speciellt tipset ”Så undviker du att hamra på tummen”.

 

  1. Hejsan,
    Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
    Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
    (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
    Mvh, Tove

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..