Bloggrace #15: Ebba Kleberg von Sydow!

Ebba Kleberg von Sydow

Kungligt kompetent bloggare, författare och programledare som inte behöver en mycket längre presentation än så, vid det här laget. Ebba har bloggat flitigt under många år och sedan länge är hennes blogg, som är hyfsat nyinflyttad på TV4, en av Sveriges största.

Vi gillar henne bland annat för att hon läxade upp Stina Dabrowski och Janne Josefsson om bloggen som maktfaktor under ett seminarium på Pressklubben för ett antal år sen. Go Ebba!

Nu har hon dessutom utkommit med boken ”Säker stil”, tillsammans med Emilia de Poret.

Beskriv din stil med tre ord.
– Trygg, snygg och chic. Jag lever faktiskt som jag lär i ”Säker stil”, med en smart och väl genomtänkt garderob där det mesta går att kombinera. Det tar mig sällan många minuter att bestämma mig på morgonen.

Har du någon stilförebild?
– Jag funderar inte så mycket över förebilder, överhuvudtaget – jag kör mitt race, min stil och min grej. Det har funkat bra hittills så jag fortsätter så.

Hur går det med gitarrspelandet?
– Inte nåt vidare, just nu. Den står mest som en stilig inredningsdetalj hemma och det är ju egentligen förfärligt. Jag älskar musik och att spela själv, men just nu i livet längtar jag oftast bara efter tystnad. Åh, den ljuva tystnaden!

Vilken kunglighet skulle du helst tillbringa en dag i Ullared med?
– Senast jag tillbringade en dag i Ullared så var jag där med min syster, vi hade så himla kul! Jag är tveksam till om det skulle vara lika roligt med en kunglighet, men kanske prinsessan Sofia då – så kan jag passa på att fråga henne allt om hur hon trivs med nya livet som prinsessa.

Vad tror du är den vanligaste missuppfattningen folk har om dig?
– Svår fråga. Det kan ni nog svara bättre på?!

Vilken kanal är viktigast: bloggen eller Instagram?
– Bloggen, alla gånger.

Varför är din blogg så poppis?
– För att jag är ärlig, tror jag. Och för att jag älskar bloggen! Det är så jäkla kul, med skrivandet och med reaktionerna och kommentarerna. Den ständigt pågående diskussionen med alla härliga läsare, runt om i landet och hela världen. Men jag har haft lite bloggångest senaste månaderna, sedan jag flyttade till TV4.se/Ebba. Det har tagit lite tid att ”boa in sig”, nu är jag dock på god väg…

Hur är du som mamma?
– Rolig, tror jag – och lugn. Läser mycket sagor. Påhittig. Lite opraktiskt, min man kan ta sig för pannan när han kommer hem och barnen lagar mat med mig, de sitter halvnakna, kladdiga och glada på köksbänken och det har skvätt röd sås över halva köket. Det är ju också han som får städa upp, så jag förstår honom… Och jag älskar att prata med barnen, om allt och ingenting. Ja, jag älskar ju att prata överhuvudtaget, man är ju som mamma som man är som människa, helt enkelt.

Vilken ölsort kan du bäst identifiera dig med?
– Ingen alls, men okej, just idag, känner jag mig som en avslagen festivalöl i plastglas eftersom 2-åringen har öroninflammation, skrek otröstligt och sparkade i över en timma inatt, mellan tre och fyra. Det var förstås jättesynd om honom men lika synd om mig, som fick klämma ner mig i hans säng och bli sparkad på halva natten. Herregud, ögonen går i kors idag och så ska jag försöka skriva manus till söndagens program…

Drömgiget?
– Att leda Nyhetsmorgon Söndag. Tråkigt svar kanske – men det är det första jag kommer att tänka på. Jag är fortfarande lite nykär i mitt nya uppdrag.

Drömligget?
– Nämen, sådana frågor är jag alldeles för pryd för, haha!

Angående Säker Stil: är stil något man föds med?
– Verkligen inte, det är en missuppfattning som gör mig upprörd. Ingen tror att man bara ”kan” spela tennis, dreja, lösa ekvationer eller sticka – men just stil och mode, där är många uppgivna. Tvärtom, alla kan lära sig! Alla kan träna ögat, ta ett grepp om garderoben, hitta sin stil, en gång för alla. Då blir det dessutom så himla mycket roligare.

Ge oss ett exempel på någon som har en säker stil.
– Måste såklart säga min kära kollega Emilia de Poret.

Pest eller kolera. Välj:

Att du endast får umgås med dina troll (alltså elaka idioter till läsare), inga andra, livet ut
eller
att du bara får blogga om snälla muffins och snittblommor?

– Men åh, jättelätt ju, då bloggar jag om muffins och snittblommor. Jag kommer att hitta på olika kodord för vad de olika snittblommorna egentligen betyder, det kan bli skitspännande!

Att du bara får ha reklamtröjor av typen ”Raka rör med Leffes Rörmokeri” i tv-rutan
eller
att du gör bort dig något kopiöst i direktsändning?

– Jag gör bort mig. Alla gånger. Hey, det låter ju som en klick-raket!

Här hittar ni boken Säker stil!

  1. Åh, vad kul, ÄLSKAR Ebbas blogg, har följt henne i drygt 10 år! Och det bästa av allt – det är faktiskt tack vare hennes förra blogg jag hittade er, när jag var alldeles nybliven och vilsen förstagångsmamma med prestationsångest! Ni hade länkat till den här bloggen bland hennes kommentarer och sen den dagen har ni varit min dagliga källa till tröst, skratt och verklighetsflykt för en minut eller två. Kram på er! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..