Saker du behöver läsa i dag

1. I dag är det årets mörkaste dag. Fyfan. Men det betyder också att det vänder nu. I morgon, när the force awakens och väcker dig med sitt skri och skrän, är ni alltså en dag närmare den snorfria sommaren.

 

2. Och i mörkret syns dammtussar/skäggstrån/ögonpåsar mindre.

 

3. Alla är inte i Thailand/Florida/Bora Bora, trots att ditt Facebookflöde säger så. Vi är rätt många som ska fira jul hemma i leran också. Och det kommer att bli jättebra det med. Noll förväntningar = större chans till utdelning. Och noll jetlag dessutom.


4.
Skit i att försöka tvångsklä ungarna i finkläder a la vuxna på julafton. Den bästa julen firas i pyjamasbyxor eller i en sliten Elsaklänning.


5.
Om julstök, bak, pyssel och grönkålsgratänger gör dig stressad – strunta i julstök, bak, pyssel och grönkålsgratänger.


6.
Brända/fula/skeva kakor är också kakor.


7.
Brända/fula/skeva släktingar är också släktingar.


8.
Se släktträffen som ett pass i mental crossfit, förlagd till en Stefan & Kristerföreställning. Oheta dialekter, dasshumor och spritskämt – du kommer att bli starkare än den mest zenbalanserade ninjamunk när allt är över.


9.
Klapparna klara till barnen, partnern, föräldrar, hunden, hemlösa, hemlösa hundar, utsatta barn, utsatta hemlösa barn och människor på flykt. Men du då? Vad önskar du dig? Minns du?


10.
Din familj älskar dig för den du är, inte för vad du gör. Så det så.

 

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
◼ 6 saker någon borde säga till stressade småbarnspäron
◼ 11 saker du inte kommer hinna med under föräldraledigheten (så gör det här istället!)

 1. Underbar, jag upprepar, underbar lista!! Skratt och gråt! Trots att jag tagit bort all press så kokar det lite under ytan, det dåliga samvetet. Som bara jag ger mig själv. Puss och kram till er och tack för att ni finns!

 2. Jag vill bara säga tack för att ni förgyller min dag!
  När min dag känns superstressig och allmänt kaosig så brukar jag läsa er blogg och genast bli på bättre humör!! 🙂

  1. Stort TACK tillbaka för att du skrev! Tack till alla som läser och kommenterar, det är NI som förgyller våra dagar.

 3. Ok, är väl så himla överkänslig nu, men blev helt tårögd av värme när jag satte skrattet i halsen på den sista punkten och på riktigt höll tillbaka gråten över hur stärkande en sådan självklar mening är några dar för dopparedagen.
  Tack för påminnelsen. All kärlek till er <3

 4. Fan vad skönt att höra! Visste att jag kunde lita på er, så gött att läsa. Fortsätt snälla att förgylla min jul med mer mindre perfekta bilder och inlägg!

 5. Åh! Började också gråta här i lunchrummet på jobbet, när jag läste sista punkten. Behövde nog få höra detTack!

 6. Vackert! Julen är räddad! Vi har nog följt de flesta punkterna på listan. Och hjälper inget annat så kan man trösta sig med att det snart är jul igen och då får man en ny chans att hinna med det man tror sig behöva. Ska bara se till att åtminstone barnen får några klappar (eller, det kommer ju släkten garanterat att se till så det märks nog ärligt talat inte så mycket om de får något av oss…) så ordnar sig nog resten, hehe… GOD JUL! 🙂

 7. Asså, nu är jag nog lite utarbetad. Jag började LIPA när jag läste sista punkten på listan. Tack för att ni påminner om det självklara, det viktigaste. Jag har noterat att jag är så hård mot mig själv. Som jag för mitt inre samtal skulle jag aldrig någonsin tala till någon annan. Härja och skälla och skuldbelägga och håna… 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..