Vi åker och badar

I morse fick vi ett ”härligt” spontant infall att åka till badhuset hela familjen. ”Vi åker vid 9.00” sa den verklighetsfrånvända fadern glatt när siffrorna på ugnen visade 08:32.

Vid denna tidpunkt hade Morris förklarat allt lösöre i hushållet hans genom att konsekvent vråla ”MIIIN” med enbart korta pauser. Mira blev rimligtvis upprörd över sin lillebror Krösus Sork och förklarade för Morris att allt minsann inte var hans. Detta blev upptakten till en av historiens mer fruktlösa och högljudda meningsutbyten.

Den arga sonen ville i samband med konflikten söka allierade och krävde sin plats i sin mors famn där han ämnade stanna för återstoden av förmiddagen.

Den visa modern trollade efter ett ljusårs kånkande fram en påse klossar och försökte avleda arvsmassan med lite konstruktiv lek. Den destruktiva sonen byggde två klossar höga ”torn” som jämnades med marken under vrål och diverse ljudeffekter. Sen återvände han till sin mors svettiga barm som han även tillskrev sig äganderätten till.

När Mira tittade in i köket enbart iklädd trosor trots en biljard påminnelser om påklädning passade Morris på att än en gång klargöra att ”DE MIN MAMMAAAA” genom att vråla det två millimeter från mitt öra. Mira blev givetvis upprörd och vrålade tillbaka att jag minsann är hennes mamma medan jag än en gång förklarade för döva öron att jag är bådas mamma. För att understryka detta gav jag mig på ett försök till att gruppkrama dem båda vilket är lika lätt som att gruppkrama två luftströmmar.

Nåväl. Vid det här laget (och ja, klockan hade passerat 09.00) hade Morris tålamod tagit slut och han kubbade runt och vrålade ”BADA” medan vi försökte packa ihop de grejer som är lämpade för en vistelse i badhuset. Mira, fortfarande bara iförd trosor, kommer och ber mig kolla på ännu ett ändlöst youtubeklipp där de bygger ihop ett Lego Friends-hus med gunga och grill och kaniner och fucking ekorrar. Jag ber henne sätta på sig kläderna ÄNNU en gång och får det upprörda svaret:

– ARRRRGH, DET ÄR JÄVLA SVÅRT!

Johan och jag bryter ihop av lika delar skratt och förskräckelse och lovar tyst att vi ska svära mindre och packar ihop de sista pinalerna.

Svettiga sätter vi oss i bilen och konstaterar att klockan strax slår 10.00. Hela bilfärden gastar Morris att han vill bada och vi försäkrar honom om att vi strax är där. Morris tror oss inte och intensiteten i vrålen ökar. Johan och jag undrar för en stund om vi är ensamma i världen om detta dårhus till tillvaro innan vi parkerar framför badhuset.

Efter en kvart i barnpoolen säger Morris ”nej bada” men jag lyckas återuppliva hans entusiasm med hjälp av en plastskumkrokodil som flyter runt i det kissutblandade vattnet. Jag tröstar mig med att jag har läst att urin ska vara mjukgörande för huden och plaskar vidare.

En halvtimme senare har Miras kompis som också är med tröttnat på att bada. Mira plaskar på några minuter till innan hon också vill styra stegen mot duschen. Morris växlar mellan ”bada” och ”duffa” så det är sjukt svårt att göra rätt i detta läge. Så vi duschar. När kläderna väl är på vill Morris ha på sig puffarna igen och bada. Jag lyfter upp lillchefen och stövlar ut.

För en sekund överväger vi att följa med till Globen och luncha på McDonalds. Innan Morris har hunnit berätta för hela Högdalen att närföroten minsann är hans, har vårt förnuft hunnit ikapp oss och vi packar in oss i bilen och styr hemåt.

/Tessan 

 1. Så bra skrivet hihi tack för ett gott skratt. Är precis så här hemma också. Skönt att höra att fler har samma.

 2. Känns som vår familj. Det är omöjligt att åka mer än 3 mil i bil med två tjejer som slåss bråkar skriker och svär ( ja 6 åringen sa fuck you till tv-spelet häromdagen och både hon och 5åringen säger fan och jävla alldeles för ofta) dårhus är en bra beskrivning…

 3. Härligt att höra att det inte bara är vår unge som svär.. Fick mig en liten tankeställare över mitt språkbruk när min snart treåring utbrast ”lävlar va de snöar” när han tittade ur genom fönstret. ?*måste sluta svära så förbannat*

 4. Hahaha!! Så underbart skrivet. Och TACK för att ni börjat skriva under med namn. Sä mycket lättare att ta till sig det ni skriver och förstå vilken familj det handlar om.

 5. Tack för att du dämpar det dåliga samvetet att vi mest cirkulerar mellan hemmet, lekplatsen, öppna förskolan och mor- och farföräldrar. Får ibland för mig att alla hittar på en massa olika aktiviteter med sina barn men stressnivån att bara få in båda barnen i bilen slår snabbt undan alla sådana idéer.

 6. ÄLSKAR ER BLOGG!!!!! Befrielse att få läsa detta efter galen dag med 2 ungar i samma ålder. Igenkänningen…. Tankarna på att livet för evigt kommer bestå av medling och jagande av galna barn. Men det som inte dödar härdar. Sägs det ju. Kram!

 7. Precis så har vi det varje dag! Lägg till lite slagsmål mellan bröderna också, phu! Tålamodet är inte på topp just nu.. Superbra blogg, ni skriver så sjukt roligt och träffande om föräldraskapet!

 8. Svärande barn ❤ dog av skratt när fyraåringen sa ”ska det vara så jävla svårt” när tandpetaren inte ville ur burken
  Tanken på badhus med båda barnen ger mig brutal ångest och svettattack

 9. Fantastiskt! Bra jobbat med orken, själv har jag bara en dotter på 14 månader som precis börjat slänga sig på golvet och gråta krokodiltårar när saker inte går som hon vill eller inte tillräckligt fort. Får alltid en känsla mellan skratt och gråt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..