Skillnader mellan första och andra barnet

Skötväska första barnet:

Skötväska-första-barnet

Foto: Lekmer

 

Skötväska andra barnet:

Skötväska-andra-barnet

 

  1. Jag skulle säga om första bilden… Skötväska första månaderna…. Och till andra bilden. Skötväska efter några månader… Med första barnet även… Andra bilden är väskan från dag ett! 🙂

  2. HAHA!! EEEEEXAKT!!! Folk ba ”ni med två blöjbarn vad hade ni för skötväska?” Och jag ba ”whatever jag fick tag på och la saker i?” ????

    Idag bär jag runt en IKEA-påse. Den ena vägrar blöja, och potta/toalett, och den andra kan fan inte hantera bestick…. Och så får de ibland för sig att leka i nån lekpark och jag får ju då sitta ner, stilla, en stund så jag tar gärna med typ alla ytterkläder vi äger ✌?️

  3. Vi körde lite tvärtom. Till unge nummer 1 som delvis fick ersättning (så det krävdes flaska och pulver) hade vi oftast bara en plastpåse. När unge nummer 2 kom så slog jag till på en skötväska bara för att jag råkade se en jag gillade. Med två blöjbarn var det dock skönt att hålla lite ordning så man fick rätt blöja vid behov. Nu kom visserligen det första barnet nästan 6 veckor tidigt så vi hade liksom inte ordnat med något alls. Ingen säng, ingen vagn, ingen blöjbytesstation. Vi tog det som det kom och köpte inte så mycket ”måste-ha-saker” som reklamen vill få oss att tro att man ska ha till bebisar. Nu har vi för övrigt bara ett blöjbarn och i princip inga olyckor för den äldre så till min stora lycka består skötväskan enbart av en kånken mini – d.v.s. de gånger vi kommer ihåg att ta med den…

  4. Fast jag körde mer påsstuket redan med mitt första (och enda) barn.. Undrar hur det blir för ett eventuellt syskon…

  5. Hur tror du den ser ut med tredje barnet? OBEFINTLIG. Men det spelar ingen roll eftersom man ändå aldrig kommer utanför dörren.

  6. hahaha. Förrutom antal kort man tog så är nog boken där jag dokumenterade utvecklingssteg den största skillnaden. 1:a barnet nästan en hel skrivbok, 2:a ett par sidor med längd och vikt. Ooops. Går ju inte komma ihåg rullningar och joller i efterhand. Jag får fejka något om frågan kommer. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..