Inspirerande hemma hos-reportage

Vi gläntar på dörren hos småbarnsfamiljen. Doften av syrén falukorv och blöjsopor möter oss redan genom brevinkastet. Här är ett hem värt att återvända till.

Rymlig hall

Redan i den rymliga hallen omfamnas vi av en utsökt ledig lyx.

Det nordiska ljuset

Neddragna persienner

– Vi föll för det flödande ljuset, säger Sofia.

 

Soffhörna

I soffhörnan har inget lämnats åt slumpen. En nedkissad handduk och avbrutna stearinljus sätter stämningen. En plats för vila och kontemplation. Ett vackert snorpapper lyfter kompositionen och skapar vårkänsla i rummet.

 

Stilleben i bokhylla

Överallt i den representativa våningen finns vackra stilleben. Minnen från resor, bland annat till biblioteket.

– Våtservetterna var ett riktigt superfynd, berättar Sofia. Jag hittade dem på Hemköp och visste direkt att de skulle passa bra hos oss.

En oas för själen

skrivbord

Den kreativa fristaden, varsamt ostädad. Här växer ständigt nya projekt fram.

Köket – hemmets hjärta

Köket

– Hela familjen älskar att laga och att umgås kring mat, fortsätter Sofia. Barnen är alltid nyfikna på nya smaker och dofter och inspirerar oss att testa nya recept, till vardag som fest.

 

vackert furugolv

– Men inget doftar så gott som ett nybonat furugolv, enas familjen och skrattar i samförstånd.

 1. Ser ut som hos mig och min chuhuahua emellanåt! Vet inte vad jag ska skylla på, är 53 år och lever ensam med min hund på 74 kvm….vill ha viss ordning men hatar att städa!…väljer helt klart att göra annat! 😃

 2. Hihi jag skulle kunna skruva upp stökigheten ca 100% vågar inte ens bjuda hem vänner längre..

 3. Ha ha ha! Jag och maken läste just detta inlägg tillsammans och skrattade så mycket att vi nästan väckte lilla chefen i blöja ? underbart!! Hög igenkänningsfaktor!!

 4. TACKAR!!!? Det här var nog tammigtusan det vettigaste jag har läst sedan augusti månad 2015! Jag har totalt tappat räkningen på de gånger jag har fått ”spelet” över det som kallas ”mitt hem”. Någonstans säger ju förnuftet att det kan omöjligtvis bara vara vi som kämpar med det där tvättberget eller alla miljoner leksaker som helt magiskt dyker upp på alla otänkbara ställen. Eller rent krasst det där livspusslet.. Det här ingav mig lite mer hopp? Så åter igen TACK?

 5. Haha, det ser ut som hos oss, fast med tecken av att faktiskt ha varit städat någon gång i ett inte alltför fjärran förflutet 🙂 Vi har dock beslutat att göra som skarvarna när de skitit sönder en boningsö, vi börjar om från början i ett nytt hus istället, för det här kommer vi aldrig att få någon ordning på igen!

 6. I den perfekta världen ligger det inte hamsterbajs på golvet och soffbordet: (och köksbordet )är inte täckt av allsköns post o chipssmulor.Funderar på att flytta ut till herr o frus skatas luftiga o minimalistiska etta ,som de färdigställer i dagarna i ett träd på grannens tomt.?

 7. ”… varsamt ostädad…” Pha. Pha-ha. Moahahahahahahaha!! Där satt den! Kram och gonatt från vattkopps- och hostträsket 🙂

 8. Helt fantastiskt!
  Och tack för igenkänningen här där jag sitter och fredagsmyser med ett glas vin och ser ut över havet av leksaker som jag inte orkar städa upp, tack och lov ser jag inte till köket från soffan..

 9. Tack!!? Känner igen vårt hem till nästintill 100%. Gillar särskilt kommentarerna. Ni är bland de bästa bloggarna, så sköna och jordnära. Har varit kanon att läsa under hela min föräldraledighet och även nu sen jag börjat jobba.

 10. Alltså tack! ? satt just vid köksbordet och skådadet det praktfulla diskberget, diskade jag inte typ för 5 min sen?? Och måste säga att den bästa orsaken (bland många andra såklart) med att ha hund är att den gladeligen hjälper till att hålla gålvet under (främst) barnens stolar skinande rent ?

 11. Härligt hemma hos reportage!!
  Konstigt varför vi är så många som försöker låtsas som att barnen inte präglar våra hem. Om nån kommer ska det snabbt städas el åtm ursäktas. Tycker det är ett evigt torkande o plockande – utan mätkbart resultat. Fler barn mer stök o dom små liven orkar aldrig själv städa. 😉

 12. Härligt! Har ni sett boken ”Orka torka”?
  Den är en tröst för alla som inte sätter städning främst i livet.

  1. Boken är underbar. Det finns en Facebookgrupp också. Family Living – the true story eller liknande. Massa underbara bilder på hem i vardagen! Ansök genast om medlemsskap!

   1. Yep yep! Bästa läsningen när man behöver peppas lite på inredningsfronten. Det finns, tackolov, alltid någon som har det värre. Puh!

 13. Mitt radhus och dess tvättberg, duploklossar där man minst anar, och soppåsar som ”borde bytas, men visst går det ner en blöja till?” känns som i ett trollslag mycket, MYCKET mer glamouröst! Tusen tack för det!

 14. Tack fina du, det ser precis ut som hos mig (spritt över 300m2). Det tar liksom aldrig slut, börjar man i ena rummet hinner det andra transformeras till ytterligare ett lekrum på 0.3 sek. Hatar just nu begrepp som ”stilfull” och ”varsamt renoverad”. Här är fan ingenting varsamt eller stilfullt – ever.

 15. HAHAHA!!!! Tack, precis vad jag behövde efter att ha konstaterat att hemmet ser ut som en loppmarknad.

 16. Bortser man från de yngre familjemedlemmarnas bidrag så ser det ut som ni har stilfullt hem. Till skillnad från en själv som flyttade till hus med en salig blandning av möbler från studenttiden (läs Ikea) och arvegods (läs fula men praktiska 80 och 90-tals möbler) och väntar på att barnen ska bli blöjfria och inspirationen och ork ska infinna sig.

  1. Tackar! Jag har haft precis samma saliga blandning men nu har vi slängt massor. Det är väl det enda som är bra med att bo på 53 kvm, att man måste rensa.

 17. Fantastiskt! Skönt att se att det inte är bara är i det här småbarnshemmet det ser ut sådär..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..