Söndagsrapportering och boksläpp

Ännu en helg i familjemysets tecken. Om man räknar magsjuka, feber och grönt snor som familjemys. Men det gör man ju vid det här laget, fem år in i småbarnslivet. Embrace the snor, som man säger.

Vi har alltså ägnat oss åt att vila, snyta näsor, smälta alvedonsuppar i ändtarmen (obs inte jag, bara de med mjölktänder), äta godis och låtsats att vi har varit på harmoniska, lärorika utflykter till 4 jävla H-gårdar.

Men on the flipside – då kan vi ju glatt lägga till ytterligare två grejer till VAB-bingon! Mira blev magsjuk samma dag som hon tog sin sista penicillinkur mot scharlakansfebern och Morris fick feber och blev vrålsnorig lagom till lördagsgodiset.

Mor och far har dock fått sin beskärda del av nöje mitt i antiglammen – Johan var ute och härjade på fredagen och jag slirade iväg på lördagkvällen. Så gött alltså. Även fast det är lite frustrerande att alltid behöva dela på sig och roa sig parallellt så är det ju så ljuvligt att släppa allt och jazza loss. I synnerhet i kolerans magsjukans och snorhärdarnas tid.

Nu går dock allt åt rätt håll. Mira är på benen och har inte kräkts på 62 timmar och Morpan går och lapar i sig lite snor och är tillsynes belåten, sånär som på den ilskna blåsan på tungspetsen.

det-ar-inte-du-det-ar-dom---en-peppbok-for-foraldrar
MEN JAG HÖLL JU NÄSTAN PÅ ATT GLÖMMA! Vår bok som kommer ut i september kan nu bevakas på Adlibris! NI MÅSTE HÅRDBEVAKA DEN. ALLA! ALLAAA! Och sen när den väl kommer ut köper ni 40 exemplar var och ger bort till nära och kära – right?

Nu: House of Cards

 1. Ann skriver:

  Simon och Camilla börjar sina inlägg med att skriva vem som är ansvarig för inlägget. Just saying. Väldigt skönt art veta från början. Något att ta efter kanske?

 2. C skriver:

  Hej! Lyssnade på er grymt bra pod idag! I den nämnde någon av er att hon håller på och tränar upp fötterna. Har fått samma problem efter min graviditet och undrar om ni har tips på någon sida där jag kan hitta bra övningar? 🙂

   1. C skriver:

    Stort tack!

    Ser framemot nästa avsnitt av podden! Ett önskemål är att ni pratar MER om mammakroppen efter förlossningen 🙂 Känns som att förra avsnittet kunde ha varit dubbelt så långt 🙂

 3. Emma skriver:

  Kul med boken!! Heja er! Bästa bästa titeln! Jag behövde höra det där idag. Pinsamt men sant så bröt jag ihop hos tandläkaren idag.. Gahh. Lite fysisk smärta och all stress över, ehh, krävande barn och sen var det kört. Jag började stortjuta 🙂 My best moment ever 🙂

  Hoppas ni slipper mer vab!

 4. Hej alla ni som använder paracetamol i form av stolpiller (till era barn). Varför? Varför tycker ni det är bättre än flytande paracetamol?

  1. Emma skriver:

   För att mina kräks upp flytande innan det nått tungspetsen 🙂

  1. anna1 skriver:

   Mina båda har varit kräkbebisar så före 9-10 månaders ålder har de båda fått suppar för att vi ska vara säkra på att de inte gulpar upp det sekunden efter (allt i flytande form, vare sig det var mat eller medicin) hade nämligen en tendens att rapas upp väldigt lätt). Min äldsta har efter der bara fått flytande och det har gått bra. Min yngsta (nu 14 månader) däremot kräks av flytande Alvedon så på honom kan vi bara ge suppar tillsvidare. Gillar också det flytande bättre eftersom man kan pytsa i det halvt i sömnen utan att behöva dra av blöja och pyjamas.

  1. Jag använder framförallt stolpiller om man måste ge på natten (då kan de halvsova under tiden) eller om de är magsjuka eller har ont i halsen och inte vill svälja. Men vi kör båda och varvar lite 🙂

 5. Älskar era formuleringar. 4 jävla H gård var bäst idag. Kram!!?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..