Imorrn är ingen vanlig dag…

..för då är det Morpans 2-årsdag! Att den där lilla bindgalna, fjuniga ångvälten fyller två känns lika otroligt som att jag skulle sätta mig i lotusställning utan att bända isär en led eller två.

Men, nu är det alltså så och vad passar väl bättre än att fira in det andra levnadsåret med influensa (eller vad fan det nu är)? Lilla Snorpan, som de kallar honom på föris när han är snorig. Oh wait. Det är han ju jämt. Det kommer sannolikt inte bli hans livs roligaste födelsedag, men som med så många andra fiaskon i småbarnstillvaron brukar jag trösta mig med att de inte kommer att minnas nåt av detta ändå när de blir äldre. Egentligen skulle vi kunna fira honom i juni, det är ju inte så att han har dödskoll på datum någonting över huvudtaget. Men, nu håller vi oss innanför den berömda boxen och firar honom på sedvanligt vis, på rätt dag och allt.

Som den aspirerande Leila Lindholm jag är har jag bakat köpt citronmuffins på påse och Delicatobollar i en låda. Förmodligen kommer Morpan inte att vilja ha någonting på grund av noll aptit, men då är det ju en faslig tur att jag älskar såväl citronmuffins som Delicatobollar.

Men, faktum är att vi har gjort en liten bakrelaterad insats ändå. Mira tyckte prompt att vi skulle göra cupcakes så vi langade upp muffinsarna på ett fat, svängde ihop en glasyr som Mira sen fick spritsa genom en fryspåse och dekorera med det vi hittade i kryddlådan medan jag knaprade strössel. Alltså det blev inte lagerblad eller spiskummin eller så, men vi förvarar alltså strössel….och annat bakaktigt i kryddlådan.


Så. I år ser vi genom fingrarna med alla halvmessyrer. Nästa år däremot ska jag baka en tårta som är en detaljrik avbild av hela Legoland. Den kommer jag att placera på mitt egendrejade fyra våningar höga tårtfat som jag har målat i marockansk stil. Till det kommer jag att bjuda på sju sorters laktoveganska kakor och must av balkongodlad havtorn, hjortron och timjan. Cakepopsen blir en spännande blandning av säsongens smaker, med dadlar och stevia som bas. Kumquat och stjärnfrukt blir nog favoriterna.

Ah well, till dess laddar jag batterierna, blåser en ballong och trycker en Delicatoboll.

 1. Lisa skriver:

  Jag är sämst på att baka, kan sträcka mig till muffins nån gång per år. Men sen jag fick min dotter har jag sett det som sport att försöka mig på en rolig tårta varje år. Till 2-årskalaset blev det en Bamse-tårta och till 3-årskalaset en Spiderman-tårta. Såhär gör du en cool tårta på 10 min: Ta valfri Bigpack-smak glass och tryck i en vanlig plastbunke (glöm inte plastfolie). Ställ in i frysen. Vänd upp på ett tårtfat. Lägg på ett rosa marsipanlock (överkurs är att pensla med röd karamellfärg.) Spritsa ett spindelnät med chokladsås. (Överkurs skär ut två ögon i vit marsipan). Detta gör du naturligtvis bara för att impa på de andra vuxna på kalaset. Barnen vill ju ändå bara ha Ballerina-kex…

 2. Sara skriver:

  Asså, min pöjk fyllde två för några veckor sedan. Vi har fått flytta kalaset fyra (!) gånger, pga magsjuka, magsjuka hos den påhälsande farmodern, feber, ny magsjuka, förkylning och magsjuka igen, vi slår nog ihop tvåårskalaset med treårskalaset tror jag….

 3. Lu skriver:

  Hej! Gillar er podd skarpt! Men blev lite ledsen när jag lyssnade på senaste avsnittet när ni avslutade precis när Natashja och Therese började prata om sina highneed babys. Skulle jättegärna vilja höra ett avsnitt om det! Bjud in Natashja igen vettja! Det vore fantastiskt om ni ville göra det. Jag själv fick en stor chock när mitt nyfödda barn inte betedde sig enligt den mall om samhället signalerar är den ”normala”. Fanns inte i min värld att en bebis kunde vägra tex att ligga i vagnen. Eller vägra sova själv. Hade varit så inne på hela grejen med socialstyrelsens föreskrifter att bebisen ska ligga på rygg i egen säng osv. och sen fick jag en bebis där detta var omöjligt. Hon sov bara i famnen alt. att jag låg bredvid och höll om henne. Mina vänner hade också svårt att förstå detta. De ville ses och fika och luncha. Kändes stressande då hon inte var en bebis som låg och sov fint i vagnen medan mamma dricker latte 😉 samtidigt kändes det otrevligt att säga nej.
  Jag skulle bli överlycklig över att få höra lite om era tankar och upplevelser kring detta.
  Kram

   1. Kai skriver:

    Precis vad jag också tänkte! Ett helt hnb-program vore fantastiskt!

 4. ewa skriver:

  HAHAHA….. I Love Delicatobollar!!!!

 5. Ylva skriver:

  Ett recept som passar mig utmärkt!! Jag kan dela med mig av ett tips jag läst ngnstans på Facebook: vänd en förpackning bigpack-glass upp och ner. Ta bort plastbyttan och dekorera. För en buss, fyra ballerinakex som hjul. Annars chokladsås och ngn maräng. Klart!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..