Saker som gör mig rabiat

Den listan kan ju i ärlighetens namn göras ganska lång, men just idag vill jag gärna fokusera all ilska och galenskap på kollektivtrafiken. Och framförallt de medtrafikanter som GÖR FEL:

1. En strid ström av passagerare ska ut ur vagnen. En pajas placerar sig i mitten på utsidan av dörrparet och står där som en felrest jävla staty och stör det enda flöde som i det läget bör fungera.

2. När det är dags för påstigande passagerare att kliva in i vagnen är det nån som tar täten, går in cirka 2 cm i vagnen. OCH STANNAR DÄR. Alternativt sengångarsmyger sig fram lite planlöst trots att bakomvarande typ snubblar och trängs på en yta om 40 kvadratcentimeter.

3. Detta är med största sannolikhet samma personlighetstyp som tycker att botten alternativt toppen av en rulltrappa är en lämplig plats för en stunds eftertanke eller bara en liten jävla paus.

4. Detta är möjligen samma resenärstyp som vägrar fortsätta in i gångarna i en i övrigt knökad vagn.

5. Och sist, men tamejfan inte minst störande: de som med halvöppen mun tuggar frenetiskt på sina tuggummin som om de voro små idisslande kossor på en sommaräng. 

Sådärja. Lite tisdagsraseri som fick pysa ut. Nu väljer jag glädje.

 1. Ki skriver:

  Jaaaaaa… Folk som smaskar pga tuggar tuggummi eller äter och inte hör hur de låter för att de har hörlurar… Hualigen! Vet inte hur man säger till på ett snyggt och trevligt sätt? Har hitills löst det genom att byta sittplats om det blivit för smaskigt. Inga problem att be någon flytta på väska eller så, men tar tacksamt emot tips på hur man säger till supersmaskare på ett trevligt sätt.

 2. Men jag tror vi behöver bli bättre pâ att vänligt och glatt säga till. Ursäkta kan du flytta in i gângen för det var visst fullt idag, stiga ât sidan, det är sâ trângt tror du att du kan ha väskan vid fötterna… Se personen i ögonen, le och prata… För det mesta tror jag personen lyssnar? Hur man gör med musik och telefonsamtal vet jag inte… Om jag har barnet med mig kör jag fegt och ganska löjligt metoden där jag lâtsas barnprata som typ: ”oj lilla vännen här var det massa folk, hur ska vi fâ plats, kanske vi fâr flytta oss ât sidan, om vi kan komma fram här med stora vagnen”

 3. Elsie skriver:

  Kvalar kanske inte in på listan men jag stör mig så på folk som sitter innanför en som inte kan säga ett litet ursäkta när de ska av utan bara ställer sig upp och väntar på att man ska göra det samma. Hur svårt kan det vara?

 4. Maria skriver:

  Jag måste tillägga min nästan värsta. M i n s t varannan passagerare på både tunnelbana, buss och tvärbana måste, MÅSTE tydligen ha sin väska på sätet breved. Oavsett väsktyp!!! Jag fattar inte. Och att man faktiskt måste, uttryckligen, be folk att flytta ner sina väskor från sätena så att jag själv ska få sätta mig. Endel vaknar naturligtvis ur en dvala och tar ner väskan med en gång. Men jag har också stött på fnys, suck och himlande ögon. Oerhört provocerande!!

 5. Jenny skriver:

  Ååh den här listan kan göras hur lång som helst!

  * personer som lyssnar på musik i hörlurar (gärna arg dödsmetalhårdrock whatever) så du själv får ont i öronen.
  * tonårsgäng som lyssnar på musik högt på högtalartelefon och har typ rave i vagnen
  * tonårsgäng överhuvudtaget typ
  * SVETTIGA personer (ofta män i brottarlinne och hårig rygg/axlar som inte hört talas on deo och STINKER
  * folk som pratar högljutt i telefon om ALLA privata samtalsämnen man kan komma på (oftast 40+ kvinna med stor handväska)
  * folk med dör stora handväskor med vassa kanter som envisas att ha dom på axeln och petar ut ögonen på korta personer (dvs jag då)
  * folk som sätter fötterna på sätet mittemot/ kletar tuggummi på sätet, tappar sin Cola/öl på golvet eller bara inte tar nån vett överhuvudtaget.
  * folk som är sjuka och hostar/nyser/slemmar på andra, stanna hemma och vila ut för Guds skull!
  * folk som inte säger ursäkta om dom går in i en/trampar på en/ ramlar på en
  Och så vidare och så vidare i all oändlighet typ.

  Kan tillägga att jag numera aldrig åker kollektivt utan kör bil överallt (flyttat ut på landet) men det är ta mig fan lika många att störa sig på i trafiken! Men det är en annan lista… 😉

  1. Jenny skriver:

   Ah jag är den där 40-åriga kvinnan :-). Enda gången jag hinner prata i tel är på bussen hem från jobbet och pratar då med min syster som jag står nära. Det blir alltså ofta privata ämnen. Jag har bestämt mig för att strunta i om det kan störa någon. Har inte så mycket val. Försöker i vart fall inte prata så högt…

   1. Jenny skriver:

    Haha ja jag förstår om man inte hinner om annat på bussen hem! Självklart ska man kunna para i mobil när manåret kollektivt! 🙂 men det är just dom där riktigt högljudda jag tänker på, när alla andra sitter o sneglar lite på varann för att en person gapar om sin mans fotsvamp, syrrans killes alkoholvanor etc som det blir lite jobbigt… 😉 fast ibland ganska underhållande..! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..