På semester med potatisen

Efter sommaravslutningen på föris tog Malte hem en sötpotatisplanta. 

Den har han tydligen drivit upp under terminen och nu skulle alla barnen ta hem de växter de själva hade odlat. 

Shit. Jag som inte ens kan hålla liv i en sten, ska nu försöka delta i vårdnaden. Tanken är att plantorna ska överleva sommaren, om möjligt, och alltså inte gå nåt slags sommarkattsöde till mötes.

Så nu när semestern snart är här ska potatisen få följa med. Vi kan ju inte lämna den stackarn att dö (med de andra växterna) när vi drar! Knölen får hänka runt i landet helt enkelt. 

Resesällskapet

Jag vet inget om potatis. Ska själva potatisen sticka upp så här mycket eller ska den ha en större kruka?

I så fall måste den nog ha ett eget bilsäte. 

/Sofia

  1. Vanlig potatis ska sitta nere under jorden men inte sötpotatis. Jag googlade och tycker att den verkar vara planterad på rätt sätt. Däremot så lär det inte bli några nya knölar av den 🙂

  2. Sara skriver:

    Hos oss var det en tomatplanta sonen fick med sig från föris. Tomaten fick åka med till farmor i Småland över midsommar och glömdes sedan där. Så nu agerar farmor tomatvakt tills vi ses igen, ganska smidigt faktiskt. ?

  3. Malin skriver:

    Potatisen ska vara täckt av jord, helst i en stor hink eller liknande. Lycka till!

  4. För många år sedan, pre-kids, hade jag och min, numera make med en tomatplanta på semestern. stockholm-öland-blekinge-göteborg-stockholm. Den hade egen plats i bilen – med bälte. Den trivdes och gav många tomater och var en bra konversationsöppnare:) När hösten sedan kom och det blev kallt ute så tog vi in den. Alla bladen ramlade av, men den fortsatte producera tomater:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..