Egentid på högst otippat ställe 

Tanken hade framstått som rentav himmelsk under den första intensiva spädbarnstiden med skrik, panik och kolik: 

Att få egentid 355 meter under markytan, bland koldamm, högljudda maskiner och allmänna hälsorisker.


Och igår inträffade alltså detta i en kolgruva i Zabrze (Polen). Kidsen hakade på ner till 170 meter och sen tog min farbror Andrzej med sig arvsmassorna till restaurangen medan jag och Johan gjorde en romantisk utflykt ner till 355 meter i våra gröna hjälmar.

Inte mitt livs smartaste drag att ha vita Stan Smiths ner i en kolgruva. 

Guiden malde på om en miljard olika sätt man kunde mista livet på i denna dödsfälla (nu är dock den kolgruvan inte aktiv sen en längre tid) och vi fick se var gångar kollapsat, brunnit och svämmat över, men också sån sjukt imponerande ingenjörskonst och snillrika olyckförhindrande lösningar.


En timme senare mötte vi upp de nu sockerstinna avkommorna som pladdrade på om stenar, hästar och Batman. Andrzej hade låtit barnen välja ”middag” själva. Det blev inte mat till middag (s(h)ocker). Men, är man 170 meter ner i en kolgruva är alla medel för barnvaktande tillåtna. En annan hade ju gått på valium direkt, liksom. 

  1. Haha! Jag har rätt lätt för att drabbas av klaustrofobi så att åka 355 meter ner i marken känns inte alls särskilt lockande. Men just nu, efter att ha vistats 24 timmar om dygnet med mina barn (är ensamstående med fyra små, trillingar på 2,5 år och en fyraåring) sen semestern började (i vanliga fall vilar jag ju upp på jobbet) så skulle jag nog ändå ta chansen om jag fick den. För lite egentid skulle verkligen sitta fint nu och även om högljudda maskiner kanske för lika mycket oväsen som mina barn gör (fast jag tvivlar på att det är möjligt) säger (skriker) de åtminstone inte ”Mamma!!”, ”Mamma!!” ”Mamma!!” ”MMAAAAMMMAAAAA!!!!” sju miljoner gånger om dagen. Men, jag älskar ju dessa ungar (måste lägga till det, annars får jag extremt dåligt samvete av att skriva denna kommentar:) så lite mysigt är det ändå att ha så mycket tid att spendera med dem. En av/på-knapp på hörseln (eller kanske på barnen?) hade dock inte varit fel att ha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..