Bästa tipsen mot monstermens?

Som sagt, vad HÄNDER med det månatliga blodflödet efter barnafödandet?

Från hyfsat hanterbara blodmängder före barn till en scen ur Game of Thrones efter barn. Nu när man verkligen behöver alla krafter man kan få rinner den bokstavligen ur en. Gah.

Lyckligtvis går även detta tillstånd över, om jag minns rätt.

Men när XL-tamponger eller blödningshämmande medicin (typ Cyklo-F) inte hjälper, vad gör man då? Förutom att bita ihop och avstå alkohol.

Mottager tacksamt tips på icke-kärlvidgande åtgärder. Nån?

 

PS: Hörde förresten att fler storföretag gör nu som Nike och inför ”menstrual leave”, möjlighet till sjukfrånvaro i samband med mens, om man mår dåligt. Tanken med detta är att den som är påverkad av sin mens ska kunna planera in extra krävande arbetsuppgifter andra dagar i månaden än just på the devil days.

Och (enligt artikeln): dagarna precis efter mens är kvinnor tre gånger mer produktiva än annars.

 1. C skriver:

  Forts. Biverkningar av hormonspiralen: monsteracne på ryggen! Jag tog ut spiralen! Hellre riklig mens (som inte blir mindre med åren…)

 2. C skriver:

  Biverkningar

 3. Petra skriver:

  Det som hjälpt mig är korrekt ätande av cyklokapron, gör en koaguleringsutredning och få rätt dos och ”körschema”. Börja med menskopp! Dessa två ihop har revolutionerat mitt liv. ❤

 4. Mimmi skriver:

  Jag fick samma probs efter barn 1 med mens som aldrig tog slut. Då höll det i sig i 2 v för att sedan göra uppehåll 1 v o sen göra comeback igen. Jag testade hormonspiral, kan ha vart Mirena (minns inte pga nu sjukt gravidtrött/guldfiskminne) o den hade effekt på blödningen men jag tyckte också att jag mådde knepigare mentalt med den. Alltså mer ojämn i humör; oförklarligt sur/ledsen/konstig allmänt. Sen om det berodde på spiralen eller att min pms också ballade ur efter grav det har jag ingen aning om. Menskopp låter som nåt jag ska prova nu efter nästa grav iallafall! Lycka till o hoppas du får ordning på det, sjukt jobbigt är det!

 5. Elin skriver:

  Jag hyllar hormonspiralen. Stökigt första månaderna och sedan försvann mensen helt! Mängden hormoner i den mindre spiralen som jag satt in (3 år) motsvarar 1 p-piller i månaden. Jag har haft hemskt pms efter att ha fått mina barn men den är så mycket bättre! Har ingen ägglossning och mens likamed ingen/mildare pms. Glad Elin, glad man och glada barn ??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..