Mor tappar det

Inga mindfullnessknep eller mantran i världen kunde rädda en av årets pissigaste morgnar.

Trasselnattshelvete igen, alla vaknar sura och snoriga. Harpan är surast av alla. Kastar både sig och mackan på golvet. Skriker, gnäller, tuggar, dreglar och lever rövare medan jag slänger fram frukost och hör på radion att det ska ösregna hela dagen och att kollektivtrafiken står still.

MammaamammamamAAAAAAAAAAA! KOOOM HIIIIT!

Det är min tur att lämna på föris i dag. Lillebror kladdar, river. Vägrar kläder. Letar vettiga, bekväma kläder. Alla mina vettiga, bekväma är i tvätten.

Jag tänker på deadlines. Andas ytligt och svär. Vi bråkar om galonbrallor. Skrik och skrän. Jag trär ett byxben på Harpan som blir galen och vrider sig som en gris på ett asadospett i vår pyttelilla hall.

Jag tänker ACCEPTANCE men biter ihop käkarna så det knastrar.

Malte är helt plötsligt två år och vill ha hjälp med att reda ut vilken sko som ska på höger respektive vänster fot. MAMAMMAMAMAAA!

Medan Harpan vänder, ålar, bits och fäktas i min famn berättar Malte utförligt om och om igen vad han ska packa ner i sin väska och att han är ”omåttligt arg” på mig. Oklart vad roten till ilskan är just för tillfället men det är uppenbarligen jag som är skurken.

Harpan öppnar brevinkastet och gastar ut hela sitt missnöje i trappuppgången. Smäller igen luckan och får fingrarna i kläm. Höjer volymen. Jag river åt mig en tröja som korvar sig över en vidrig syntetskjorta jag skulle ha slängt för länge sen. Svettas och är jävligt ocharmig.

Baxar ut vagn, halvklädda ungar, extrakläder till föris, två uppsättningar regnkläder, min egen väska och mig själv i trappen. Där tappar fullständigt tålamodet och fräser åt mina arvsmassor att inte stå i vägen och GÅÅÅÅ FRAMÅÅÅÅT, varpå de gör det enda vettiga och fräser tillbaka.

Då hör jag grannens dörr öppnas och ut kliver den unge pojkvännen med datorväska och pressveck. Han tittar medlidsamt och ler medan jag väser till honom: skaffa aldrig barn!

Slutstriden utkämpas sedan på gården. Kläder ska på, kläder tas av. Unge 1 sätts i vagnen, gör sig stel och ålar ur vagnen. Unge 2 vill inte stå på ståbrädan. Båda skriker, mamma suckar.

Men mamma vinner, för mamma hittar kex under vagnen.

/Sofia

 

 

 1. Tanja skriver:

  Hahahaaa ”Mamma vinner” det e såååååååå UNDERBART SKÖNT o läsa om andras helvetesmorgnar.

  Här lackar svetten, fettigt hår me lite torrshampo i alla hast, hittar inga kläder till varken mig eller sonen som funkar i detta hemska mellanväder = snorkallt på morgonen och mellasvettigt på dan, sonen kastar en, två, tre bilar i huvudet på mig samtidigt som jag ska försöka ta på den här lilla människan strumpor, byxor, tröja, luvtröja o sen en jäkla jacka på det.. Stackars mitt lilla korvskinnsbarn, jag svettas bokstavligt talat ihjäl i min tunna vindjacka som även har kvar den lilla fågelskiten på luvan som jag glömt tvätta bort i nu två veckor hahahaaa va f-n! Hopp i vagnen (har dessutom sträckt ryggen så det där hoppet i vagnen känns som om jag ska lyfta ett monstertruckdäck o sätta i vagnen)

  Dags o spänna fast min lilla sparv, går halv bra men det gick! Tjihooooo!!!
  På me mössa o vantar, ut i hissen o kommer ut på gården i isvinden, NEEEEJ han har ju inga skor på sig!!

  In i hissen igen o hämta skorna, på me dem o sen filten..

  Där hade det kunnat va ett lyckligt slut men nej. Skorna MÅSTE ju synas under filten så den flyger av 1, nej 2 ggr i den jäkla vinden så nu fryser nog mitt svett snart till is.
  Skorna syns, allt e på, bilar o legogubbar e med ÄNTLIGEN på väääääääg!!!

  Hahaaa en morgon i mitt liv me vår drygt 2 år gamla goa kille som får sin mamma att svettas ihjäl var o varannan morgon.

  PS: Älskar e r blogg den får mig att känna mig normal;)

 2. Haha! Lägg till två ungar till och du har precis beskrivit en typisk morgon hemma hos oss. Hur mycket jag än förbereder kvällen före så är det ändå alltid (okej, kanske inte alltid, men ofta i alla fall) något som triggar igång kaos och får den i detalj planerade morgonrutinen att spåra ur.

 3. Mimmi skriver:

  Åh, det kunde vart en copypaste på min morgon med den skillnaden att det endast var en trotsande o revolterande småförkyld 2,5-åring som vägrade alla former av varmare o vattenskyddande kläder samma morgon som det ösregnade utanför dörren. Lillebror på 2 mån fick vråla liggandes på golvet och ackompanjera striden om skalbyxorna. Det slutade med regnskydd på vagnen istället och noll regnkläder på eftersom mitt tålamod/ork/sömnkonto inte mäktade med mer brottning. Jag gav upp men lämningen blev ändå smått stökig – en riktig skitmorgon helt enkelt. Kex räddade stämningen hos oss också men enbart mitt blodsocker, efter lämningen. Jag håller med om att läsa era underbara inlägg så känns inte hopplösheten lika ensam. ??

 4. Alltså. Varje gång jag läser om andras helvetesmornar och utbrott på sina små känner jag sån oerhörd lättnad. Oerhörd. Över att jag inte är ensam om att tappa det på morgonen. Tack, ni är underbara. Kram från en trött mamma❤️❤️❤️

 5. Alltså, så mycket <3. Vi är så många som har liknande mornar, tur att det är fredag och fullt tillåtet att ta ett glas vin ikväll…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..