Att språka med Harry

Harry blir 2 år i mars och har hittills aldrig sagt ett begripligt ord. Det kommer, säger de som varit med förr.

Woodstock pratar med Snobben

Foto: Pinterest.

Det är så otroligt underhållande, om man nu får säga det, när Harry pratar. Han surrar och snackar som den värsta söderkis, men ingen han pratar med förstår ett jota.

”Mamma, mamaaamammaaa” är väl egentligen det enda begripliga, förutom ”mer”, som är lite av ett signum för den här lille Edward Blom-filuren.

Men annars låter han mest som Linus på Linjen när han drar en replik, gör konstpaus och sen garvar hejdlöst åt sitt eget skämt, eller vad det nu var.

Detta är ju oftast underhållande som sagt, men ibland blir han såklart vansinnig när han kör sina charader och vi ser ut som idisslande kor eller en lobotomerad version av panelen i Gäster med Gester. No comprende.

Nån som känner igen det här?

 

 1. åh vad underbart att höra att det är fler som har små minimänniskor med värsta ordflödet…..fast på ett helt eget språk. Lilla O kan dra värsta harangerna och gestikulera för att se sedan invänta vårt svar….eh, va?

  jag hoppas det kommer mer ord än maaaamma, vroom och appa snart!

 2. Ella skriver:

  Kan bara instämma med tidigare kommentarer: TAKK!

  Helt fantastiskt verktyg för att kommunicera med barn, inte minst för att minska frustrationen för de små. De är sååå sjukt snabba på att fatta grejen! Testa börja med grundläggande enkla grejer, typ ”äta”, ”dricka”, ”bajsa”, ”varm”, ”kall”.

  Tips: instagramkontot ”teckensomstod” och appen ”SpreadTheSign”

 3. Emma skriver:

  ”lobotomerad version av panelen i Gäster med Gester. No comprende.” Haha! Enorm igenkänning! Men vår dotter pekade bara och gav ifrån sig ett brölande ljud typ öööh (tänk ko). Inget annat. Men så en dag började det komma lite nyanser, lite efter två år. Nu förstår inte många fler än hennes bror vad hon säger men framåt går det. I det här läget tycker jag det var skönt att BVC tog det lugnt och inte hetsade. De oroade sig inte alls så tidigt och det kom sen som sagt.

 4. Sådär har båda mina barn pratat. Långa haranger som är helt obegripliga, men tydligen inte för barnet själv, som upprepat meningen liksom långsamt och mer välartikulerat för varje gång mamma eller pappa inte begriper vad som menas. Vår lilla tjej (som fyller två i januari) kan visserligen säga korta meningar (2-3 ord) som går att förstå, men mest kommer de där långa utläggningarna. Storasyster pratade begripliga ord och riktiga meningar väldigt tidigt, men blandade också på samma sätt rätt länge.

 5. Maria skriver:

  Min yngsta, som har fyra äldre syskon, sade några enstaka ord vid 2 års ålder. De äldre syskonen började betydligt tidigare. T ex talade barn nr 2 flytande och kunde alla färger som 1,5-åring…
  Minns så väl när maken oroade sig att gossen inte pratade och jag då sade att vänta bara, snart får vi be honom vara tyst!
  Och minsann blev det en pratkvarn av den yngsta och efter att han vid 2 1/2 år äntligen började prata har han inte varit tyst många stunder.
  Tänker att det sena talet delvis beror på att gossen började gå vid 8 månader och naturligtvis alla de äldre syskonen som höll låda.
  Den segstartade sonen lärde sig läsa precis innan han fyllde fem och har ett enormt ordförråd (nyss fyllt 9).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..