Morpan (och kräksjukan) strikes again!

De senaste dagarna har bjudit på mycket som EJ har föranlett skratt. Kräksjuka, till exempel. Morpan bröt dock trenden idag när han fyrade av ett briljant svar, än en gång.

Varning! Detta inlägg kan innehålla överdrivna lagom mängder svordomar. 
Alltså det är något som händer när jag är själv med kidsen. Nånting havererar jämt (utöver mitt tålamod som jämt är nära kollaps). Jag har dokumenterat det åtskilliga gånger här på bloggen, bland annat här och alldeles nyligen här.

Den här gången har det varit (och är) ett något mer utdraget drama då barnens far är bortrest i ÅTTA JÄVLA DAGAR PÅ NÅN FÖRBANNAD BONUSKONFERENSRESA TILL JÄVLA KANARIEÖARNA (tack för oombedd aggressionsventil). Jag vet att det är vissa som läser nu och säkert bara: och, det är ju vardagsmat? Till er har jag bara en sak att säga: hjältar.

Hursomhelst, vi avverkade de första 60 timmarna hyfsat framgångsrikt.

Sen kräktes Morris. En kort stund efter att Johan hade skickat en bild på hans magnifika jävla havsutsikt.

I takt med att Morpans maginnehåll kom i retur ställde jag mentalt in alla veckans jobbmöten och aktiviteter. Mira ville prompt vara hemma i och med att Morris skulle få vara hemma, vilket också verkade rimligt ur smittohänseende.

Så nu har vi kräkts (Morris), ritat, brottats, kollat på Paw Patrol, bråkat, tvättat, diskat, medlat, skrubbat, brutit ihop (jag), ätit godis och härjat i ytterligare 50 timmar. Som straff för virusmottaglighet har Morris fått hjälpa till med saneringen av lägenheten.

morris-stadar

MENJAGFATTARINTEGREJEN?!?!?! Det är andra eller tredje gången något av barnen blir magsjukt när Johan är bortrest. När Morpan bara var ett halvår gammal fick jag dundra in till akuten med honom, Johan bortrest även den gången. Sen har det varit höstblåsor, tredagarsfeber och allsköns jävla virus som drabbar genpoolerna när herrn i huset är på vift.

Så sjukt jävla orättvist.

Så, varsågoda för glatt och peppigt inlägg, nu ska jag kolla någon lättsam komedi i sällskap med min godispåse.

Just det, höll på att glömma det som FAKTISKT var väldigt roligt idag. Än en gång lekte vi djurleken vid nattning och jag kommer med den inledande ledtråden:

-Djuret jag tänker på är ungefär lika stort som ett får.

-ORM! gapar Morris i falsett.

-Gris, säger Mira lite trevande.

-HAMBURGARE! kontrar Morris då triumferande. Följt av:

-KYCKLING!

Så, godnatt på er.

 1. Anna skriver:

  Åh fy fan. Hoppas du får vila när han kommer hem. Kräksjuka har vi här med. Eller vi började med jätteförkylning med tillhörande öroninflammation på sonen vid nyår, som smittades av på mig som blev liggande i 6 dagar, och nu kör vi kräksjuka. Än så länge bara sonen men har inga större förhoppningar på att klara mig undan. Har inte varit utanför dörren sen förra tisdagen, känns kuuuul.

 2. Åsa S skriver:

  VAR jobbar din man? Ska de anställa folk?! Kan man veckopendla från Lund?

  1. hahaha! Han jobbar på Löfbergs! Veckopendla blir ju asgött, massa egentid på tåget.

 3. Anna skriver:

  Styrkekram! Orkar inte ens formulera mig… Förkylningarnas vinter (och sämsta jul-”ledigheten” någonsin) toppas med bihåleinflammation och att resten av familjen fick kräksjuka inatt. ORKAR INTE!!!

  Älskar er blogg, så fantastiskt att få perspektiv när allt känns förjävligt ❤

 4. Frida skriver:

  Heja dig! Min sambo jobbar till sjöss och jag har nu varit ensam med vår 8-månaders som sover EXTREMT dåligt (tänk uppvak typ 10 ggr/natt, ofta vaken någon timme på natten, sover max 2×30 min dagtid) sedan 1 december. Frågade när han kommer hem ”någon gång runt 20:e januari” fick jag till svar. Någon gång?!!!! Jag förhandlade mig till att han tar ALLA morgnar (han går på föräldraledighet nu) fram till sommaren och måste köpa en svindyr champagne till mig. Förhandla du med, du är fan värd diamanter.

 5. Hanna skriver:

  Städar han med cola? 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..