Alla. I. Familjen. Har. Ätit. Samma. Typ. Av. Maträtt.

Ikväll hände något hyfsat världsunikt vid vårt middagsbord. Det var inte köttbullar vs ungsbakad torsk. Det var en ljuvlig stund av samstämmighet.

Samtliga fyra familjemedlemmar tog alltså mat från en och samma gryta. Genimodern (alltså jag) drog mig till minnes att Mira sen ett par dagar, från ingenstans, har börjat prata om kokosmjölk.

Vill flickebarnet ha kokosmjölk, ska hon få kokosmjölk tänkte jag resolut innan jag stövlade iväg till Ica och fyllde barnvagnen till bredden med allsköns saker som man bara hittar på Ica Kvantum Bea. Utöver kokosmjölken samsades ullunderställ till såväl far som son, guldstrumpbyxor till flickebarnet, halländskt bondbröd till den ömma modern, kaustiksoda och häftmassa till hushållet plus en miljard andra saker.

Hur som helst. Så, kvällen till ära fick de små barnen vara med vid matlagningen och det gick sådär på grund av flaxiga armrörelser, tjafs om vem som skulle salta och nära-bränn-upplevelser orsakade av matfettet i stekpannan. Men på det hela taget, ett helt okej matprojekt, mor och barn emellan.

Kycklingfilé, två burkar kokosmjölk och EN påse panengcurrypulver och en massa skurna potatisar toppade med jordnötter. Barnen fick provsmaka och godkände sitt eget hafsstorverk varpå grytan åkte fram på bordet.

Och alla åt.

Alltså alla.

Morpan spillde förvisso ut 65% av tallriksinnehållet fördelat på sig själv + bord + golv och Mira åt kanske 9% kyckling, 15% sås och resten potatis, MEN ÄNDÅ! VARDAGSSEGER!

Imorrn blir det lätthalstrade pilgrimsmusslor med fänkålsreduktion och blåmögelostterrin.

Eller så åker vi hit.

FullSizeRender (4)

Har ni grymma hela-familjen-äter-rätter – var en god medborgare och medmänniska och dela med er! 

  1. Maria skriver:

    På sommaren ; en pastasallad med allt gott ni kan komma på. Vi har ost, majs,ärtor,korvar,tomater och allt annat vi har hemma. Servera i plastglas så blir d lite roligare att äta.

    I veckan gjorde vi maten tillsammans. Hemmagjorda hamburgare med brunsås och kokt potatis. 3åringen och 4åringen hjälpte till.
    Köttfärs mixat med riven lök, ketchup, riven vitlök,grädde, tomatpure, salt ,peppar och chilipulver. Låt kidsen va me och gojsa ihop allt och sen rulla bollar å sen platta ut dom innan stekning. Efter varje full stekpanna häller man över stekspade till i en kastrull och kokar med grädde så blir d super sås.

  2. Anja skriver:

    ”Bolognese” på svarta linser från boken Mera vego går alltid hem.

  3. Vår korvblandning och vår fläskfiléblandning går hem hos alla som smakat dem, stora som små 🙂
    Våra barn vill äta dessa rätter + tacos eller korv & spagetti varje dag 😇

    Korvblandning:

    2-3 olika sorters grillkorv (brukar ta en/två med smak och en helt vanlig ”barnvänlig” som jag skär i olika former så jag lätt kan sortera ut åt barnen om vi tar väldigt stark korv som nr 2&3)
    Grädde ca 5dl
    1 Köttbuljong
    Lite soya
    2 msk syltlök
    1msk cornichon(?) mini-saltgurkor

    Stek korven, i med allt annat & när buljongen smält är det klart 👍🏼

    Servera med ris (för extra lycka hos vissa barn, släng på lite svartvinbörsgele)

    Fläskfiléblandning:

    Fläskfilé strimlad/hackad
    1 Köttbuljong
    5dl Grädde
    Ca 2msk senapsfrö
    Ca 1/2dl senap
    Ca 1-1.5msk dragon
    Lite soya

    Stek köttet, krydda med salt och peppar, men inte så det blir starkt..blanda ihop allt annat, låt koka upp.

    Servera med ris (även här fungerar svartvinbärsgele, men behövs sällan)

    För er som har jättekräsna barn, gillar de sylt av något slag, så låt barnen prova i princip alla rätter med sylt på. Jag själv åt INGENTING utom korv/pannkaka & smörgås när jag var liten. Sen hittade jag lingonsylt!! Helt plötsligt kunde jag äta samma mat som alla andra, jag dränkte alla grytor/wookgrytor osv i sylt 😇 Helt plötsligt så fick jag i mig allt utom rotmos, brunsås & soppor. Soppor & brunsås äter jag inte än idag pga lukten..men jag äter och helt ärligt, jag har kastat ut sylten 🎉

  4. Haha, precis detta hände oss igår för första gången! 😀👐✌
    Det funkade pga av att sexåringen var med och kryddade tacofärsen (för starkt med köpekryddor…) och tvååringen rycktes med av bara farten, men åt bara med den gröna provsmakningsskeden!

  5. Fia skriver:

    Torsk in i ugnen m bara smör i botten och salt & vitpeppar på. Kokt potatis, broccoli och kokt ägg. Flytande smör direkt ur förpackningen på potatis & fisk, elegant på tallriken. Plus Skagenröra till de som vill ha.

    Korvgryta m potatis, morötter och purjolök, buljong & lite tomatpuré

    Skålar man får plocka vad man vill från. Pasta, keso, pesto, tomat, rödlök & kyckling. Grillad kyckling man plockar isär om man inte vill laga.

    Solna falukorv (supertips!) med vad som helst.

    Thaimat (hämtmat)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..