Han är vid Evertsberg! 

För snart två år sen föddes Harpan efter en igångsättning av guds nåde. 

Idag är det Harpans pappa som får uppleva hur det känns att passera Evertsberg och tro att man ska dö. Han och en polare åker alltså Öppet Spår för första och troligen sista gången. 

De dårarna har knappt stått på ett par skidor och tränat kanske högst 4-5 pass i vinter pga snöbrist, tidsbrist, vab och sjukdom. 

Men nu är de alltså halvvägs och jag är sjukt impad över att de ens kom iväg till Sälen.

Hur som helst, vad ÄR det med småbarnsföräldrar och den Svenska Klassikern?! Alla känner någon som frivilligt givit sig ut på denna nummerlappsprydda Golgatavandring. Vad är tjusningen? Att komma hemifrån? 😂

 1. Min lille unge föddes ett par veckor efter Harpan. Under förlossningen härjade jag om att ”han är i Evertsberg” efter att ha läst om din förlossning. Tog en stund innan maken kopplade mitt svammel som dessutom bestod av stånkanden om Hormoner & Hemorrojder. Tack vare din förlossningsberättelse blev det en intern grej här hemma med Evertsberg. Extra kul eftersom maken faktiskt åkt Vasan. Sen måste jag säga att min egen igångsättning var som en vacker solnedgång jämfört med din. Att det kan vara så olika alltså!

 2. Helena skriver:

  Bra jobbat! Jag åkte Tjejvasan i lördags, min kompis sa att jag skulle se det som att få vara barnfri några timmar 😂

 3. Anna skriver:

  Haha, jag gjorde samma grej igår- Öppet spår. Det var ta mig 17 värre än att föda barn 😉 Och då har jag fött två! Men jämfört med innan man började befolka jorden så är man helt klart starkare nu. Så småbarnsföräldrar har grymt hög potential i såna här sammanhang. Vi är envisa och sega utan bara h-vete. Och vi viker INTE ner oss. Så heja oss! Vi ses i Sälen nästa år!

 4. mi skriver:

  Ärligt talat låter det som en helt omöjlig kombo att göra när man har små barn. Vasaloppet kräver fokus – som småbarnen behöver, inte egot. Var detdusom bröt ihop på dagis nyss? Detta jan vara en anledning, låter hemskt.

  1. anna1 skriver:

   Med tanke på att det står att de tränat högst 4-5 pass i vinter så verkar inte maken ha varit borta sådär värst mycket hemifrån…

 5. mi skriver:

  Män vill gärna testa sina fysiska gränser när de blir fäder, äldre – för att försäkra sig om att de fortfarande är fulla av kraft och ungdom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..