Gravid i vecka 19

Ännu en vecka har passerat. Och vad har graviditeten bjussat på såhär långt kanske ni undrar?

Ingen graviditet utan diverse relaterade besvär. ”Graviditet är ingen sjuuukdoom!” kanske någon sitter och ylar upprört och visst, det ÄR det ju inte. Men, en graviditet kan ju uppenbarligen…vad ska vi säga..främja en miljard olika åkommor som INTE hade uppkommit utanför detta välsignade tillstånd, så ja. Låt oss kalla det en katalysator, i alla fall? Det är ju helt rubbat, oavsett vad man googlar så ba’ ”Är du gravid är det inte ovanligt med spanska sjukan/syfillis/blindtarmsinflammation/gråstarr/allergi mot baljväxter.” 

Hursomhelst. Vecka 19 nu iallafall och nästa vecka är det ultraljud. OMG TÄNK OM DET ÄR TVILLINGAR!!!??

Fortfarande är jag dagligen kåt, glad och tacksam över att jag nu mår så ofantligt mycket bättre än den första trimestern, eller ska vi kalla det traumestern, för lite extra drama.

MEN! Icke har jag gått förskonad från allt och nu tycker jag att vi väljer elände istället för glädje och vältrar oss i de baksidor graviditeten har bjussat på hittills. Håll tillgodo!

 • Illamående (okej, det har ni hört vid det här laget)
 • En småhavererad sköldkörtel (har jag sagt det? här knapras det nämligen Levaxin på grund av underpresterande sköldkörtel)
 • Ont i handlederna (karpaltunneln som spökar? har förstått att det kan hänga ihop med punkten ovan. Kan alltså inte stödja kroppen mot händerna med för mycket belastning. Tänk armhävningsposition = tvärkört)
 • Halsbränna (debut redan i vecka 14)
 • Illamående (har jag sagt det?)
 • Kryp i benen (typ restless legs, antar jag?)
 • Svamp i punani
 • En tarmmiljö som well, gör restprodukterna väldigt lösa (YOU DO THE MATH)
 • Mortons neurom (det är ju sen Morpangraviditeten, men är alltså kvar även denna vända)
 • Illam…okej, okej, det har jag sagt en gång redan

Så, varsågoda. Nu är det fritt fram att sympatisera.

Denna glädjespridare återkommer om en vecka med en ny rapport från graviditetens förlovade land. Nu ska jag googla pushpresenter.

Dessvärre har jag ingen nytagen bild nära tillhands, men jag ser ut ungefär såhär. Fast med något kortare hår.

anne-v-pregnat-yoga-instagram

Bildkälla

 

 

 

 1. Jag dör (av skratt och tårar)! Alla här hemma sover, jag har med andra ord egentid. Jag har flera gånger klickat in på mama men aldrig läst bloggarna. Sitter och scrollar ner bland era inlägg sedan en tid tillbaka. Jag är själv gravid i v.26 och höll på att börja gråta av skratt (detta inlägget) och gråta för att ni skriver ner en verklighet och inte en förskönad, påhittad eller målad bild av föräldraskap. Jag kommer defenitivt följa er i fortsättningen. Ni är fantastiska på alla sätt! <3 Kärlek till er!

 2. Emma skriver:

  Åh då vill jag fylla i om alla kommentarer man får utstå (utöver krämporna i form av illamående, svamp i fiffi, ryggont, noll sexlust, sjukt skum mage, sover dåligt, lågt Hb=seg i huvudet, restless legs som jag alltid har som nu är om möjligt ännu värre, halsbränna osv)!! Är i vecka 23.

  ”Oooh vad stor du är!”, ”Är du säker på att det bara är en?”, ”oooh har du fått foglossningar REDAN?” med mera..

  Seriöst?! Kan folk bara hålla käften? 1) Så stor är jag inte. 2) Jag hade nog kommit ihåg om de sagt på ultraljudet att det var tvillingar och 3) jag mår inte bättre och får mindre ont av att någon påpekar att det är tidigt att få bäckensmärta!

 3. Loppan skriver:

  V.10 har haft två UL redan sett pickande hjärta båda ggr – nästa V. 12 (bor utomlands).
  Men fy satan vad jag mått illa – hur överlever ni som jobbar? Hur klarar man av livet, jag pallar knappt att gå till toaletten. IVF, så jag kommer INTE göra om detta. Sista och första.

 4. Linda skriver:

  Åh din stackare!!
  Det där med handlederna känner jag igen, hade också så sjuuukt ont i dem under min andra graviditet. Det var tydligen ”inflammation i senskidan”, och jag fick såna där stöd för att hålla tummen i rätt läge.. Usch, jag lider med dig! Det värsta med denna åkomma var nästan att ingen fattade hur ont det gjorde, så: I feel your pain!!!
  Grattis till bebisen, och tack för er underbara blogg. Massa kärlek ❤️

 5. Förlåt men hahaha…ska inte skratta åt era krämpor, men vilken härlig och ärlig blogg!! Hoppas ni alla snart går över till den där härliga graviditeten som det annars skrivs om överallt 🙂 O till er tröst kan jag bara skriva att ”det kunde varit värre”… Tänk er alla symptom men utan bebis i magen. Själv har vi försökt bli på tjocken i två år snart och jag har haft alla eländiga symptom men det har bara varit tarmfickor och IBS…ni får i alla fall ut ngt härligt på slutet, jag får bara ut luft o skit… Men jag är inte bitter. Jag tänker att jag tar skiten nu så när jag väl blir på tjocken kommer jag få vila från alla krämpor 🙂 Håll ut och tack för en härlig blogg 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..